Dans en Mijmer

Aan het einde van het jaar, is Dansklooster het liefste in het fijne Samaya. Twee heerlijke dagen waar je danst in 1 van de mooiste meditatiezalen van het land, waar jij jouw stem mag laten klinken en waar de kok ieders hart verovert, waar de lichte vloer je lijkt op te tillen en de ramen je een zee van uitzicht geven. Wij weten geen fijnere plek om het jaar dansend en klinkend af te sluiten. Je bent van harte welkom.

Dans & Klank

Samaya is de locatie waar we twee keer per jaar mogen thuiskomen. We zijn hier altijd in de lente om het jaar te ontvangen en in december om het jaar te danken. We nodigen je van harte uit hier met ons te zijn.

Deze retraite hebben we Chantal Goossens uitgenodigd om vanuit Stembevrijding het programma mee vorm te geven. Chantal is o.a. docent aan de Academie voor Stembevrijding van Jan Kortie en heeft een eigen praktijk.

De tuinzaal waar we dansen, klinken en mediteren vinden we zelf magisch. De zaal is licht en ruim en je bent continu in verbinding met buiten, terwijl het binnen warm en geborgen is. De basis begeleiding is in handen van Michael en Coby, over hen kan je meer lezen op de pagina Dansklooster Team.  Wil je meer weten over Samaya? Ga dan naar hun website www.samaya.nl

Over de vrije dans...

De basis van het programma van deze retraite is de vrije dans. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Dat je helemaal vrij bent om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jouw te bieden heeft, veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans.

We stappen met elkaar de dansruimte in daar ben je vrij om voluit te dansen, contact te maken, rustig te gaan zitten, op jezelf te zijn. Het mooiste is om voor al deze fases ruimte te maken. Wij werken met uitnodigingen, een uitnodiging om in een danscontact te komen, omdat het ook fijn kan zijn om even geleidt te worden naar een beweging of emotie. Een uitnodiging mag je aannemen, het is jouw keus. Maar…. het grootste deel van de tijd is het de muziek en jouw beweging wat leidend is..

Lees hier meer over hoe wij dansen en wat Dansklooster is.

Praktische informatie

Er wordt in Samaya ontzettend goed voor je gezorgd. De keuken kookt altijd biologisch en vegetarisch en zo lekker… je moet je inhouden om je bord niet af te likken ;) Het tarief is naast alle begeleiding, maaltijden en verblijf ook inclusief bedlinnen, handdoeken, onbeperkt koffie (met warme melk), kruidenthee en koekjes.
Prijs per persoon
op basis van een gedeelde* 2p. kamer € 315,-

*De gedeelde 2p. kamers lenen zich ook perfect voor mensen die elkaar niet kennen… dat komt omdat sommige kamers uit 2 delen met tussenmuur bestaan waardoor je veel privacy hebt. (stel hier gerust je vragen over om een duidelijk beeld te krijgen)

Aanmelding: Vul het deelname formulier in. Heb je vragen? Mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 of 06 – 14547151 Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Jouw jaar... bedansen

Tussen de hectiek van Sinterklaas en Kerst in, bieden we je een oase van rust… Ruimte om jouw jaar te voelen, te overzien, te bedansen, klank te geven. Een mooi moment om bewegend tot stilstand te komen. We laten je natuurlijk vrij in hoe je daarmee omgaat, welke intensiteit je daaraan geeft. Misschien ben jij wel helemaal geen mijmeraar en is dit het moment voor jou om juist vooruit te kijken, een nieuw jaar dat aan je voeten ligt. Of ben jij iemand die leeft in het nu… en is ieder moment een afronding en een nieuwe begin.

Na de zaterdaglunch is er Bezinningstijd. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.
Wij nemen altijd inspirerende boeken en kaartjes mee, voel je vrij om hier in te neuzen en je te laten inspireren…

Dit is het programma

Zaterdag 9 december
10.00 Binnenwandelen, kennismaken koffie & thee…
10.30 Dansen in Vrijheid
13.00 Lunch & bezinningstijd
16.30 Stembevrijding met Kristallen klankschalen
18.00 Diner
20.30 De dansende Verbinding tussen lichaam en klank

Zondag 10 december
09.00 Ontbijt
10.30 Dans & Expressie
13.00 Lunch
14.30 Labyrint-Meditatie
16.00 Tijd om elkaar los te laten…

X