Dansen in de Berkeley

De verdiepende losse Dansdagen van Dansklooster zijn in de kleinschalige lichte Berkeley. Een mooie intieme locatie dicht bij onze roots… in Bergen NH. We geven hier ruimte aan 12 dansers die open staan voor een dansdag. Zondag 29 september gaan de deuren van de Berkely weer voor ons open.

Een dag weg uit de drukte van het leven om je onder te dompelen in mooie muziek en een heerlijke dans.

De hierop volgende dansdagen zijn op zaterdag 23 november en zaterdag 8 februari 2020.
De dagen zijn los van elkaar te boeken.

De dansdag van de nazomer

Dansdag op 29 september

10.30 – Binnenwandelen..
11:00 – Diving into Ecstatic  Dance
14:00 – Lichte maaltijd
15.00 – Flow dance
17:30 – Afsluitende deelkring

De eerstvolgende andere dansdagen in de Berkeley zijn op zaterdag  23 november en zaterdag 8 februari 2020

Samen eten...

Tijdens deze dag verzorgen wij een lekkere pan met soep en een salade. We willen jou uitnodigen om je eigen brood of fruit mee te nemen en misschien wel iets om te delen. Voor wie met de Berkeley bekend is weet dat aan het begin van het terrein een uitnodigende biologische supermarkt staat. De moeite waard om even te kijken als hij open is.

We eten lekker samen, maar als jij behoefte hebt om een eigen plekje te zoeken voel je vrij.

Over de Berkeley

De naam “De Berkeley” is ontleend aan de berkenbomen die een prominente plaats innemen op het terrein. De Berkeley, de leylijn van de berken.
Vanaf 1971 is het terrein beheerd vanuit ideële motieven. Het belang van bewustzijnsontwikkeling en liefde voor de natuur waren daarbij de focuspunten van de eigenaar. In ruim 40 jaar is er met veel zorg en aandacht een zeldzaam klein natuurgebied met inheemse planten ontstaan.
Vanaf 1980 is er een centrum voor groei en bewustwoording op het terrein gevestigd. Bij het ontwerp van het gebouw is aandacht besteed aan de integratie van binnen en buiten.

Dansklooster DansDag

in Alkmaar is Ecstatic Dance inmiddels een begrip geworden. Bijna 3 uur ongestoord lekker kunnen dansen. Op deze dag combineren wij de stille en verdiepende kracht van Dansklooster en de energie van onze Ecstatics. Een dansreis die uitnodigt naar binnen toe, maar ook heerlijk naar buiten toe. En met goed weer bedoelen we daadwerkelijk ook naar buiten!

Tijdens de eerste dans,  Diving into Ecstatic Dance, dansen wij wat wakker mag worden in jou.. in deze workshop duiken wij dieper in de dans. We bieden oefeningen aan waarin je kan ontdekken hoe je jou dans kunt vinden, en hoe je in contact kunt dansen met de ander. Door de aardse muziek word je uitgenodigd om naar binnen te gaan om te voelen wat daar binnen in jou leeft.

En als afsluiting… een heerlijke flow dance van 2 uur met in het laatste gedeelte verstilling Weinig woorden… de dans mag gedanst worden.

Tijdens de dansdag zullen wij de kristallen klankschalen bespelen.

Lees hier meer over hoe wij dansen..

 

Praktische informatie...

Een Ecstatic Dance dag in de Berkely is €75,-
inclusief thee / koffie / lekkers en een basis lunch van vegetarische soep & salade.
Let op: op deze mooie plek is ruimte voor 12 dansers…

Je geeft je vooraf op via het deelname formulier 
Heb je vragen? Mail ons of bel: 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden

Locatie de Berkeley
Nesdijk 20H in Bergen NH
www.deberkeley.nl
Op de Nesdijk bij het bord Organic linksaf het terrein op rijden. Parkeren aan de linkerkant van het parkeerterrein of in het gras aan de Nesdijk links van de inrit. Loop rechts van de natuurwinkel het pad op. De Berkeley vind je aan het einde van het pad links.
Kom je met het OV?
Vanaf centraal station Alkmaar neem je bus nummer 6. Uitstappen halte Nesdijk. Een klein stukje terug lopen en bij de rotonde rechtsaf de Nesdijk op. Zie verder bovenstaande beschrijving. Vanaf de bushalte is het ongeveer 8 minuten lopen.