fbpx

Dans & Natuurdag in de boskapel op 2 maart

Wist je dat de Lente volgens de klimatologen op 1 maart begint… hoe eerder hoe fijner vinden wij. De Lente is bij uitstek het seizoen dat ons uitnodigt om van binnen naar buiten te gaan. En dat is een beweging waar Dans & Stilte zo mooi op aansluiten. Daarom nodigen we je op 2 maart uit in onze geliefde houten Boskapel in Barchem. We zijn verliefd op deze bijzondere dansplek met het hoge houten dak, de ramen als schilderijen naar buiten, de bomen rondom, de warme klanken binnen, het fijne groene hotel aan de voet van de heuvel. Je bent van harte welkom.

Dans & Natuurdag

Tijdens de Dans & Natuur Zaterdagen nemen we de rijke metafoor van de seizoenen als leidraad. Wat is vanuit de natuur-wijsheid de kracht van het seizoen? Waar word je toe uitgenodigd in de winter, lente, zomer en herfst? En wat voeg jij vanuit jouw eigenheid toe aan het seizoen? Want het seizoen wil ons niet alleen geven wat zij wijs vindt, wij mooie mensen leven in interactie met de natuur, dus jouw unieke kleur mag het seizoen voeden. Die wisselwerking tussen de natuur en jouw eigenheid, is waar we mee werken.

We werken met verschillende fasen, er is ruimte voor stilte, voor speelsheid, voor intense dans, voor contact, voor energie… Het is een dag van 10.30  tot 18.30… en het zal je ontzettend veel brengen, dat weten we zeker.

De stijl van Dansklooster

De dansdag wordt begeleidt door Coby en Michael. De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen. De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte op deze dag. Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Landgoedhotel Woodbrooke

Je bent deze dag te gast in het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Zeker geen standaard hotel maar een professionele mooie locatie met een filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken. Bij mooi weer eten we op het terras aan de voet van een grote groene weide omringd door bomen. Ontdek meer over de locatie op hun eigen website woodbrookebarchem.nl

Bezinningstijd

We laten de zaterdamiddag bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Programma

Zaterdag 2 maart
 

10.30 Welkom in de Boskapel
           voor onze eerste dans.
13.30 Lunch en bezinningstijd
16.30 Flowdance
18.30 Afscheid

De Dans & Natuurdag eindigt om 18.30 uur.
Het is ook mogelijk om een heel weekend mee te maken.
Dat is de ‘van Winter naar Lente’ retraite.
Nieuwsgierig naar het volledige programma hiervan?
Kijk dan op de retraite-pagina.

Tarief & Aanmelding

Dans & Natuurdag  – normaal tarief  € 95,-
Dans & Natuurdag – laag inkomen € 85,-

Het restaurant van het hotel verzorgt de lunch voor ons. De prijs is inclusief koffie-thee & vers fruit. Mocht je in het hotel andere drankjes bestellen dan zijn die voor eigen rekening.

Aanmelding:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over deze dansdag, mail ons dan of bel op:  06-10484372. Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Ik geniet van mijn bosdans,
Dat was lang geleden,
blij dat het kind in mij
nog leeft..
Ik bewoog Heling

Verwondering, ontroerd
vertederd
Vol verwondering,
Ik glij door de ruimte,
samen met de dansers.

Mijn raam staat open,
helemaal open
De zon flitst tussen de bladeren
bladeren dwarrelen als vlinders
omlaag

De wind danst om Alles
heen, alles is
rond

~Herfstgedicht 2018~