van Winter naar Lente in de boskapel op 2 & 3 maart

Wist je dat de Lente volgens de klimatologen op 1 maart begint… hoe eerder hoe fijner vinden wij. De Lente is bij uitstek het seizoen dat ons uitnodigt om van binnen naar buiten te gaan. En dat is waar het in deze dans omgaat. Dansen wat er in jou leeft en dansen wat gezien mag worden. Wij nodigen je op 2 & 3 maart uit in onze geliefde houten Boskapel in Barchem. We zijn verliefd op deze bijzondere dansplek met het hoge houten dak, de ramen als schilderijen naar buiten, de bomen rondom, de warme klanken binnen, het fijne groene hotel aan de voet van de heuvel. Je bent van harte welkom.

van Winter naar Lente

Herken je dat gevoel dat je aan het einde van een seizoen, kan verlangen naar de volgende. Dit eerste weekend van maart is zo’n kantelpunt en daarom nodigen we je in dit weekend uit voor een bijzondere dansretraite. Waar de één zich omwentelt in zijn of haar binnenkamer, springt de ander het veld in, beide bewegingen kunnen je voeden en vormen de cadans van het leven. Het van binnen naar buitendansen nodigt ons uit tot nadenken over de muziek. We kiezen muziek uit wat je laat onderzoeken wat er in je binnenkamer leeft, en muziek wat je misschien wakker laat worden om je kopje boven de grond te laten zien.

We weten vooraf niet of we in de weekend worden verrast door een dik pak sneeuw of dat het eerste groen zich ontpopt in een zonnig bos. Wat we wel weten is dat we gaan spelen met wat zich aandient. Dat er ruimte is voor jouw stille binnenkamer en voor jouw verlangen om uit te reiken naar een nieuwe fase. Dat we zullen dansen, wandelen, liggen, eten, luisteren, voelen, lachen of een traan laten.

De stijl van Dansklooster

Dit weekend wordt begeleidt door Coby en Michael. De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen. De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte in dit weekend. Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Een mooie impressie over Dansklooster op deze bijzondere locatie kan je lezen/zien in de blog die Coby schreef naar aanleiding van de Herfstretraite in de Boskapel.

Landgoedhotel Woodbrooke

Je bent deze dagen te gast in het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Zeker geen standaard hotel maar een professionele mooie locatie met een filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken. Bij mooi weer eten we op het terras aan de voet van een grote groene weide omringd door bomen. We overnachten niet in het hotel zelf maar in de authentieke Woodbrookehuisjes die op het terrein liggen. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen douche. Ontdek meer over de locatie op hun eigen website woodbrookebarchem.nl

Bezinningstijd

We laten de zaterdamiddag bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Cadans

Zaterdag 2 maart
 *

10.30 Welkom in de Boskapel
           onze eerste dans.
13.30 Lunch en bezinningstijd
16.30 Flowdance
19.00 Avondeten
21.15 Labyrint meditatie met klankschalen

Zondag 3 maart

09.00 Ontbijt
10.30 Dansen in Verbondenheid
13.00 Lunch
14.30 Afscheidsritueel
15.30 Tijd om elkaar los te laten…

Op *zaterdag is er de mogelijkheid om deel te nemen als daggast. Het rode tekstgedeelte in het programma is dus een combinatie van dagdansers & weekenddansers.

Tarief & Aanmelding

De Woodbrooke-huisjes
Je krijgt een eigen slaapkamertje met eigen douche.
Normaal tarief  € 295,-
Duo tarief (
beide een eigen kamer) € 550,-
Laag inkomen tarief  € 240,-
Dansdag op Zaterdag € 95,- / € 85,-

Het Woodbrooke-hotel
Je krijgt een ruime hotelkamer met volledig eigen sanitair.
Het aantal kamers in het hotel is beperkt.
Gedeelde 2 pers.kamer in het hotel € 325,- p.p.

Eigen kamer in het hotel € 350,-

Het restaurant van het hotel verzorgt alle maaltijden voor ons. De prijs is inclusief alle dans & meditatie sessies, koffie-thee & vers fruit. Mocht je in het hotel drankjes bestellen dan zijn die voor eigen rekening.

Aanmelding:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan of bel op:  06-10484372. Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Het Labyrint

Op zaterdagavond bieden wij een bijzondere beleving aan, het lopen van het labyrint en het klinken van de kristallen klanklankschalen. Hemel en Aarde ontmoeten elkaar in het midden.

Het labyrint is een oeroud en universeel symbool. Je kunt hem lopen om tot je kern  te komen.  Het labyrint is een symbool voor onze levensweg. Je loopt het labyrint omdat je nieuwsgierig bent naar wat het je brengt. Misschien ben je bekend met het labyrint en loop je hem met een vraag, een intentie of een mooie zin. Jij mag kiezen. Wij hebben een muzieklijst samengesteld wat jouw intentie van het labyrint versterkt en de reis naar binnen begeleid

Het labyrint staat voor de reis naar binnen en de reis weer naar buiten. Na het lopen van het labyrint mag je een plekje zoeken in de zaal waar je een eigen nestje mag maken en te genieten van de klanken van de klankschalen

Je kunt de  klanken ervaren als prachtig en andere ervaar je misschien als minder prettig,

De kristallen klankschalen werken helend  op verschillende niveaus en kunnen helpen bij het verbeteren van onze creativiteit, wilskracht en vertrouwen. Ze stimuleren en bevorderen het loslaten van emoties en blokkades en de verwerking hiervan. Als ze samen bespeeld worden ontwikkelt zich een wonderbaarlijk harmonisch energetisch klankspel.

Een magische avond…

Ik geniet van mijn bosdans,
Dat was lang geleden,
blij dat het kind in mij
nog leeft..
Ik bewoog Heling

Verwondering, ontroerd
vertederd
Vol verwondering,
Ik glij door de ruimte,
samen met de dansers.

Mijn raam staat open,
helemaal open
De zon flitst tussen de bladeren
bladeren dwarrelen als vlinders
omlaag

De wind danst om Alles
heen, alles is
rond

~Herfstgedicht 2018~