fbpx

Dans & Stilte in de duinen...

Wij heten je welkom bij de zomerretraite Dans & Stilte in de duinen. Een week waarbij je wordt uitgenodigd om in je lijf te zakken, de stilte te ervaren en de beweging en klank van je lichaam te vinden. Een retraite waarin we ook het labyrint gebruiken om je stilte, je reis naar binnen beweging te geven en in het hier en nu aanwezig te zijn. Stap voor stap mag je de stress in je lijf en gedachten loslaten. Wij bieden je een heerlijke retraite in de natuur met biologisch eten en ruimte voor je eigen vrije tijd. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans & Stilte Zomerweek in Schoorl.

woensdag 8 t/m zondag 12 juli

De inhoud van deze zomerretraite pagina hebben we nog niet aangepast aan de Corona-regels.
Dit omdat deze regels nogal aan verandering onderhevig zijn. 
Zodra het helder wordt of en hoe de zomerretraites door kunnen gaan, vindt er een update van deze pagina plaats.

Ruimte voor jou

 

 • Vijf dagen om rust en energie te vinden
 • Vijf dagen in een heerlijke verstilde omgeving
 • Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten
 • Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen
 • Meer dan Vijf uur programma per dag

Cadans

Elke dag zijn er twee sessies van minimaal twee uur en een korte sessie van ongeveer een uur. De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid en dansen met uitnodigingen. De stijl zal per keer verschillen. In de loop van de week ontstaat een natuurlijke verdieping in de sessies.

Coby richt zich op de stilte en bezinning en geeft geleide sessies. Michael is een ster in het samenstellen van muzieklijsten. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De mantrabegeleiders van de Seaside Sound Circle komen speciaal voor ons de berg op of wij gaan voor hen de berg af, want een van de sessies vindt op het strand plaats.

De maaltijden worden in buffetvorm aangeboden. Je kan zelf kiezen of je met anderen aan tafel eet of een plekje voor jezelf opzoekt.

Aankomst op woensdag 8 juli
Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00-15.00 uur. Koffie, thee en iets lekkers staat op jou te wachten. Er is genoeg tijd om jouw eigen plekje in te richten.
Om 16.00 uur openen wij de retraite met een gezamenlijke wandeling door het prachtige gebied.

Wanneer je tijdens de retraite een sessie wilt overslaan, dan mag dat natuurlijk. Laat het ons weten. We vinden het fijn wanneer je op tijd bij een sessie aanwezig bent. De ruimte is altijd beschikbaar voor jou om eerder aan te komen.

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen in stilte doorbrengen.

Dansen aan Zee

Bij een retraite in het duinlandschap van Schoorl wil je natuurlijk ook dansen en zingen aan zee! Op een moment tijdens de retraite wijken wij af van de Cadans om samen op de fiets naar zee te gaan. Hier zullen wij samen zijn, zingen, dansen, een mandala maken of een labyrint lopen. Passend bij het moment.

De tarieven van de retraite zijn inclusief een fiets (met 7 versnellingen) voor 3 hele dagen.

Heel en Al

We zijn te gast bij Spiritueel centrum Heel & Al.  Een uniek verscholen terrein in het duinlandschap van Schoorl. Het is een kleinschalige setting. We zijn de enige gebruikers en mogen er dus doen en laten wat we willen. Een perfecte locatie om te dansen en klinken. We hebben zelfs een eigen kokkin die al jaren kostelijk voor ons kookt. Het bedrijf van Judith Koning heet heel toepasselijk: Koningsmaal.

Het vrije dagdeel

Bewust laten we tijdens de retraites steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de omgeving. Tijdens de sessies komt er waarschijnlijk iets bij jou in beweging. Dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken. Iets wat voor jou leeft op dit moment.

De dans geeft ruimte om er beweging aan te geven en de bezinningstijd is de tijd van stilte om ermee te zijn. Je kunt dan een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Maar ook schrijven of bijslapen.

Dans, Aandacht en Stilte...

en zoveel meer…

Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met de specialiteit van Dansklooster: Vrije Dans, Aandacht en Stilte.
We bieden steeds verschillende vormen aan. Elke dag dansen wij en je zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans.
Wij zullen 3 dagen in stilte zijn. Daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!

Kijk voor meer informatie op:

Labyrint

Tijdens deze retraite neemt het labyrint een bescheiden maar zichtbare rol in. Het labyrint ligt altijd voor je klaar. Wanneer je maar wilt kun je erin. We zullen het labyrint een aantal keren gezamenlijk lopen.

We bieden het labyrint op verschillende manieren aan: lopen met een intentie, lopen vanuit de vier elementen aarde, water, vuur en lucht en natuurlijk ook met wat het moment ons brengt. Lees meer op de verdiepende pagina van het labyrint 

Praktische informatie

In Heel en Al zijn vier overnachtmogelijkheden:

Gedeelde hoekjeskamer         € 595,-
Eigen tent in het bos               € 620,-
Tweepersoonskamer              € 645,-
Eenpersoonskamer                 € 695,-

De tarieven zijn per persoon.

 Kom je met z’n tweeën en deel je een kamer of tent? Neem dan even contact op voor de duoprijs.
Dansers met een laag inkomen én dansers die in 2019 een 5-daagse zomerretraite van dansklooster hebben gedaan krijgen tot 1 april 2020 een korting van € 45,- Geef in de toelichting van je deelnameformulier aan dat je gebruikt maakt van deze korting.

Toelichting op de kamers:
* De hoekjeskamer bestaat uit twee verdiepingen (met een vliering). Jouw bed staat zodanig dat je een eigen hoekje hebt en elkaar niet ziet. Er is voldoende privacy.
* De slaapkamers zijn eenvoudig. Het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

De prijs voor de retraite is inclusief:

 • Het programma
 • De overnachtingen
 • Alle maaltijden + koffie, thee en vers fruit
 • Een cacaoceremonie
 • Fiets met 5 versnellingen voor de 3 volle dagen
 • lekkere extraatjes

Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Individuele Sessies

Je kunt je deze dagen laten verwennen met een balans brengende Aura/chakrahealing, een energie- en hormoonbalans herstellende MTVSS behandeling of een relaxte intuïtieve massage van de rugzijde van het lichaam. Alle drie brengen ze een diepe ontspanning teweeg. Een genot om te ontvangen. www.bijchristi.nl

het Noord-Hollands duingebied

 

Wij bevinden ons aan de rand van het Noordhollands duingebied. Een prachtig uitgestreken gebied waar je kunt wandelen en fietsen. Op de pagina van  Staatsbosbeheer kun je wandelkaartjes voor Schoorl vinden. Het wandelnetwerk Noord-Holland geeft ook uitgebreide informatie en heeft een speciale wandelapp.