fbpx

Dans & Stilte in de duinen...

Wij heten je welkom bij deze zomerretraite. Een week waarbij je wordt uitgenodigd om in je lijf te zakken, de stilte te ervaren en de beweging en klank van je lichaam te vinden. Een retraite waarin we ook het labyrint gaan gebruiken om je stilte, je reis naar binnen beweging te geven en in het hier en nu aanwezig te zijn. Stap voor stap mag je de stress in je lijf en gedachten loslaten. Wij bieden je een heerlijk retraite aan, in de natuur, met lekker eten en veel ruimte voor je eigen vrije tijd. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans en Stilte zomerweek van Dansklooster in Schoorl.

woensdag 8 t/m zondag 12 juli

Ruimte voor jou

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een heerlijke verstilde omgeving
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen
– Meer dan Vijf uur programma per dag

Cadans

Iedere dag zijn er 2 sessies van minimaal 2 uur en een korte sessie van ongeveer een uur.  De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid in dansen met uitnodigingen, de stijl zal per keer verschillen. Gedurende de week zal er een natuurlijke verdieping in de sessies komen.

Coby richt zich op de stilte, de bezinning en geeft meer geleide sessies en Michael is een ster in de vrije dans. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De maaltijden worden altijd in buffetvorm aangeboden. Je kan dan zelf kiezen of je met anderen aan tafel wilt eten of dat je een plekje voor jezelf opzoekt.

Aankomstdag op woensdag 8 juli
Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00 & 15.00 uur, bij aankomst staat  koffie en thee en iets lekkers op jou te wachten, daarna is er tijd om jouw plekje je eigen te maken.

Om 16:30 open wij de retraite met een gezamenlijke wandeling door het prachtige gebied.

Wanneer je een sessie wilt overslaan dan mag dat natuurlijk, vertel het ons. We vinden het fijn wanneer je op tijd bij een sessie aanwezig bent. De ruimte is altijd beschikbaar voor jou om eerder aan te komen.

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen in stilte doorbrengen…

Dansen aan Zee

Ja… als je een retraite in het duinlandschap van Schoorl geeft… dan wil je natuurlijk ook een keer dansen aan zee! Aangezien de Schoorlse duinen de breedste duinen van Nederland zijn, vraagt deze idylle een stukje organisatie. Op een moment tijdens de retraite zullen wij afwijken van de Cadans van de dag om naar de zee te gaan. Hier zullen wij samen zijn, zingen, dansen, een mandala maken, een labyrint lopen… iets wat past op dat moment.

Om die fijne zee bereikbaar te laten zijn, zijn de tarieven van de retraite inclusief een eigen fiets (met versnellingen) op de 3 volle dagen.

Heel en Al

We zijn te gast bij Spiritueel centrum Heel & Al.  Een uniek verscholen eigen terrein in het duinlandschap van Schoorl. Het is een kleinschalige setting, we zijn de enige gebruikers en mogen er dus doen en laten wat we willen. Een perfecte locatie om te dansen en klinken. Wat super fijn is dat we een eigen kokkin hebben die al jaren voor ons op deze plek kookt. Judith Koning en haar bedrijf heet heel toepasselijk : Koningsmaal.

Het vrije dagdeel

We laten bewust steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de sessies is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Dans, Aandacht en Stilte...

en zoveel meer…

Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met dat waar Dansklooster zo goed in is… Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

Dit allemaal bieden we in verschillende vormen aan. Elke dag dansen wij en jij zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans.

Wij zullen 3 dagen in stilte zijn, daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!

Er is een pagina waarin wij dieper ingaan op de dans, stilte, het labyrint, de cacao-ceremonie, het team en onze kristallen klankschalen.

Labyrint

Tijdens deze retraite neemt het labyrint een bescheiden maar zichtbare rol in. Het labyrint ligt altijd voor je klaar. Wanneer je maar wilt kun je erin. We zullen het labyrint een aantal keren gezamenlijk lopen.

We zullen het labyrint op verschillende manieren aanbieden, lopen met een intentie, lopen vanuit de vier elementen aarde, water, vuur & lucht. En natuurlijk wat het moment ons brengt. Op de verdiepende pagina kun je meer lezen over het lopen van het labyrint.

Praktische informatie

In Heel & Al zijn 4 slaap-variaties.
De tarieven zijn p.p. inclusief fiets

€ 620,-  Eigen tentje in het bos
€ 595,-  Gedeelde hoekjeskamer
€ 645,-  Tweepersoonskamer
€ 695,-  Eenpersoonskamer

Kom je met z’n tweeen en deel je een kamer of tent? Neem dan even contact op voor de duoprijs.

Dansers met een laag inkomen én dansers die in 2019 met een 5-daagse zomerretraite mee zijn geweest, mogen tot 1 april 2020 gebruik maken van een korting van € 45,- Geef in de toelichting van je deelnameformulier aan dat je gebruikt maakt van deze korting.

Toelichting op de kamers:
* De hoekjeskamer bestaat uit 2 verdiepingen (met een vliering) jouw bed staat zo dat je een eigen hoekje hebt en je elkaar niet ziet, er is dus genoeg privacy.

* De slaapkamers zijn eenvoudig, het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

Het tarief is inclusief…
– het programma
– de overnachtingen
- cacao-ceremonie
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een fiets met versnellingen voor 3 dagen.

Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Individuele Sessies

Je kunt je deze dagen laten verwennen met een balans brengende Aura/chakrahealing, een energie- en hormoonbalans herstellende MTVSS behandeling of een relaxte intuïtieve massage van de rugzijde van het lichaam. Alle drie brengen ze een diepe ontspanning teweeg. Een genot om te ontvangen.
Kijk ook eens op www.bijchristi.nl

het Noord-Hollands duingebied

Wij bevinden ons aan de rand van het Noord-Hollands duingebied. Een prachtig uitgestreken duingebied waar je kunt wandelen en fietsen. Op de pagina van Staatsbosbeheer kun je kaartjes vinden hoe je kunt wandelen in Schoorl. Het wandelnetwerk Noord-Holland geeft ook uitgebreide informatie, en zij hebben een speciale wandel app.