fbpx

Mijn klank wil dansen...

De Dans en Mantra retraite gaat een fijne en verbindende retraite worden. Samen zingen, verbroederd en brengt een glimlach op je gezicht. We vinden dansen en mantra zingen een heerlijke combinatie. In deze zomerweek gaan we ze allebei volledig de ruimte geven en met elkaar laten verweven. De dans-begeleiding ligt in de vertrouwde handen van Coby & Michael. Voor de mantra begeleiding hebben we de Seaside Sound Circle uitgenodigd.  Lees op deze pagina alles over deze week, die we mogen aanbieden in Heel & Al, een klein spiritueel centrum, wonderschoon verscholen in het duinlandschap van Schoorl.

Seaside Sound Circle

Deze bijzondere groep komt maandelijks samen om in Schoorl te zingen. Dit kan van alles zijn; Mantra’s, Heart songs, Wereldliederen. Ze nemen hun eigen instrumenten mee en vullen ze een avond met klanken, bewegen en improvisatie. Wij hebben ze uitgenodigd om bij ons 3 ontmoetingen te verzorgen.

Dana Devi komt zondagmiddag speciaal voor ons een optreden verzorgen en samen zingen. Op haar website staan een aantal van haar liederen.

Dans, Aandacht en Stilte…

Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met dat waar Dansklooster zo goed in is… Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

Dans
Elke dag dansen wij en jij zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans. Lees hier meer over hoe wij de dans aanbieden.

Aandacht
Er is aandacht voor jou er is aandacht voor jouw eigenheid. Met veel zorg besteden wij aandacht aan het inrichten van de ruimtes. Wij krijgen dit vaak te horen, en mensen voelen zich hierdoor thuis. Er is aandacht om de reis naar binnen te gaan, de combinatie stilte en dans versterken deze reis.

Stilte
Wij zullen 3 dagen in stilte zijn, daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!  Hier kun je lezen hoe wij de dans en stilte combineren.

Heel en Al

We zijn te gast bij Spiritueel centrum Heel & Al.  Een uniek verscholen eigen terrein in het duinlandschap van Schoorl. Het is een kleinschalige setting, we zijn de enige gebruikers en mogen er dus doen en laten wat we willen. Een perfecte locatie om te dansen en klinken. Wat super fijn is dat we een eigen kokkin hebben die al jaren voor ons op deze plek kookt. Judith Koning en haar bedrijf heet heel toepasselijk : Koningsmaal.

De vrije middag

We laten bewust steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de sessies is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

We hebben elke dag een uur gevuld met iets bijzonders, een luisterverhaal, yoga nidra  samen luisteren naar de canto ostinato, begeleid gedichten schrijven etc. Natuurlijk zijn deze extra’s inbegrepen in het tarief.

Mantra aan Zee

Ja… als je een retraite in het duinlandschap van Schoorl geeft… dan wil je natuurlijk ook een keer dansen en zingen aan zee! Aangezien de Schoorlse duinen de breedste duinen van Nederland zijn, vraagt deze idylle een stukje organisatie. Op een moment tijdens de retraite zullen wij samen naar zee gaan. Hier zullen wij samen zijn, zingen, dansen, een mandala maken, een labyrint lopen… iets wat past op dat moment.

Om die fijne zee bereikbaar te laten zijn, zijn de tarieven van de retraite inclusief een eigen fiets (met 7 versnellingen) op de 3 volle dagen.

De ervaring leert dat het verstandig is om goed voor jezelf te zorgen met een kleedje om op te zitten en warme kleiding

extra informatie...

Er is een pagina met uitgebreide informatie over hoe we binnen de dansklooster programma’s omgaan met de stilte, het labyrint, de levenskunstkoffer en de klankschalen.

En… mocht Dansklooster nieuw zijn voor je,
dan zijn deze pagina’s ook fijn om te lezen:
Wat is Dansklooster 
en wie zijn Michael en Coby 

Cadans

Iedere dag zijn er 2 sessies van minimaal 2 uur en een korte sessie van ongeveer een uur.  De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid en  dansen met uitnodigingen, de stijl zal per keer verschillen. Gedurende de week zal er een natuurlijke verdieping in de sessies komen.

Coby richt zich op de stilte, de bezinning en geeft meer geleide sessies en Michael is een ster in het samenstellen van muzieklijsten. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De mantra-begeleiders van de Seaside Sound Circle komen op de 3 volle dagen speciaal voor ons de berg op, of wij gaan voor hen de berg af… want 1 van de sessies zal op het strand, aan zee plaats vinden.

De maaltijden worden altijd in buffetvorm aangeboden. Je kan dan zelf kiezen of je met anderen aan tafel wilt eten of dat je een plekje voor jezelf opzoekt.

Aankomstdag op .
Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00 & 15.00 uur, bij aankomst staat  koffie en thee en iets lekkers op jou te wachten, daarna is er tijd om jouw plekje je eigen te maken.

Om 16:30 open wij de retraite met een gezamenlijke wandeling door het prachtige gebied.

Wanneer je een sessie wilt overslaan dan mag dat natuurlijk, vertel het ons. We vinden het fijn wanneer je op tijd bij een sessie aanwezig bent. De ruimte is altijd beschikbaar voor jou om eerder aan te komen.

Praktische informatie

In Heel & Al zijn 3 tarieven en 4 slaap-variaties.
De tarieven zijn p.p.

€ 620,-  Eigen tentje in het bos 
€ 595,-  Gedeelde hoekjeskamer 
€ 645,-  Tweepersoonskamer 
€ 695,-  Eenpersoonskamer 

Dansers met een laag inkomen en dansers die in 2018 / 2019 met een 5- daagse zomerretraite mee zijn geweest, mogen gebruik maken van een korting van €45,- Geef in de toelichting van je deelnameformulier aan dat je gebruikt maakt van deze korting.

Toelichting op de kamers:
* De hoekjeskamer bestaat uit 2 verdiepingen (met een vliering) jouw bed staat zo dat je een eigen hoekje hebt en je elkaar niet ziet, er is dus genoeg privacy.

* De slaapkamers zijn eenvoudig, het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

Het tarief is inclusief…
– het programma in de ochtend, namiddag en avond
– de overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een fiets met 5 versnellingen op de 3 volle dagen.

Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Ruimte voor jou

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een heerlijke verstilde omgeving
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen…
– Meer dan Vijf uur programma per dag

Individuele sessies

Individuele Sessies
Je kunt je deze dagen laten verwennen met een balans brengende Aura/chakrahealing, een energie- en hormoonbalans herstellende MTVSS behandeling of een relaxte intuïtieve massage van de rugzijde van het lichaam. Alle drie brengen ze een diepe ontspanning teweeg. Een genot om te ontvangen.
Kijk ook eens op www.bijchristi.nl

het Noord-Hollands duingebied

Wij bevinden ons aan de rand van het Noord-Hollands duingebied. Een prachtig uitgestreken duingebied waar je kunt wandelen en fietsen. Op de pagina van Staatsbosbeheer kun je kaartjes vinden hoe je kunt wandelen in Schoorl. Het wandelnetwerk Noord-Holland geeft ook uitgebreide informatie, en ze hebben een speciale wandel app.