fbpx

Mijn klank wil dansen...

De Dans en Mantra retraite gaat een fijne en verbindende retraite worden. Samen zingen, verbroederd en brengt een glimlach op je gezicht. We vinden dansen, mantra zingen en in stilte zijn, een heerlijke combinatie. In deze zomerweek gaan we deze elementen volledig de ruimte geven en met elkaar laten verweven. De dans en stilte begeleiding ligt in de vertrouwde handen van Coby & Michael. Voor de mantra begeleiding hebben we net als vorig jaar de Seaside Sound Circle uitgenodigd.  Lees op deze pagina alles over deze week, die we mogen aanbieden in Heel & Al, een klein spiritueel centrum, wonderschoon verscholen in het duinlandschap van Schoorl.

vrijdag 3 t/m dinsdag 7 juli 2020

Seaside Sound Circle

Deze bijzondere groep komt maandelijks samen om in Schoorl te zingen. Dit kan van alles zijn; Mantra’s, Heart songs, Wereldliederen. Ze nemen hun eigen instrumenten mee en vullen ze een avond met klanken, bewegen en improvisatie. Wij hebben ze uitgenodigd om bij ons 3 ontmoetingen te verzorgen.

Dana Devi komt  speciaal voor ons een optreden verzorgen en om samen te zingen. Op haar website staan een aantal van haar liederen.

Dans, Aandacht en Stilte

en zoveel meer…

Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met dat waar Dansklooster zo goed in is… Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

Dit allemaal bieden we in verschillende vormen aan. Elke dag dansen wij en jij zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans.

Wij zullen 3 dagen in stilte zijn, daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!

Er is een pagina waarin wij dieper ingaan op de dans, stilte, het labyrint, de cacao-ceremonie, het team en onze kristallen klankschalen.

Heel en Al

We zijn te gast bij Spiritueel centrum Heel & Al.  Een uniek verscholen eigen terrein in het duinlandschap van Schoorl. Het is een kleinschalige setting, we zijn de enige gebruikers en mogen er dus doen en laten wat we willen. Een perfecte locatie om te dansen en klinken. Wat super fijn is dat we een eigen kokkin hebben die al jaren voor ons op deze plek kookt. Judith Koning en haar bedrijf heet heel toepasselijk : Koningsmaal.

Mantra aan Zee

Ja… als je een retraite in het duinlandschap van Schoorl geeft… dan wil je natuurlijk ook een keer dansen en zingen aan zee! Aangezien de Schoorlse duinen de breedste duinen van Nederland zijn, vraagt deze idylle een stukje organisatie. Op een moment tijdens de retraite zullen wij samen naar zee gaan. Hier zullen wij samen zijn, zingen, dansen, een mandala maken, een labyrint lopen… iets wat past op dat moment.

Om die fijne zee bereikbaar te laten zijn, zijn de tarieven van de retraite inclusief een eigen fiets (met 7 versnellingen) op de 3 volle dagen.

De ervaring leert dat het verstandig is om goed voor jezelf te zorgen met een kleed om op te zitten, warme kleding en een winddichte jas.

Het vrije dagdeel

We laten bewust steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de sessies is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

We hebben elke dag een uur gevuld met iets bijzonders, een luisterverhaal, yoga nidra  samen luisteren naar de canto ostinato, begeleid gedichten schrijven etc. Natuurlijk zijn deze extra’s inbegrepen in het tarief.

Cadans

Iedere dag zijn er 2 sessies van minimaal 2 uur en een korte sessie van ongeveer een uur.  De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid en  dansen met uitnodigingen, de stijl zal per keer verschillen. Gedurende de week zal er een natuurlijke verdieping in de sessies komen.

Coby richt zich op de stilte, de bezinning en geeft meer geleide sessies. Michael is een ster in het samenstellen van muzieklijsten, het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De mantra-begeleiders van de Seaside Sound Circle komen op de 3 volle dagen speciaal voor ons de berg op, of wij gaan voor hen de berg af… want 1 van de sessies zal op het strand, aan zee plaats vinden.

De maaltijden worden altijd in buffetvorm aangeboden. Je kan zelf kiezen of je met anderen aan tafel wilt eten of dat je een plekje voor jezelf opzoekt.

Aankomstdag op vrijdag 3 juli
Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00 & 15.00 uur. Bij aankomst staat koffie/thee en iets lekkers op jou te wachten. Er is genoeg tijd om jouw plekje je eigen te maken.

Om 16:30 open wij de retraite met een gezamenlijke wandeling door het prachtige gebied.

Wanneer je tijdens de retraite een sessie wilt overslaan dan mag dat natuurlijk, vertel het ons. We vinden het fijn wanneer je op tijd bij een sessie aanwezig bent. De ruimte is altijd beschikbaar voor jou om eerder aan te komen.

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen in stilte doorbrengen…

Praktische informatie

In Heel & Al zijn 4 slaap-variaties.
De tarieven zijn p.p.

€ 620,-  Eigen tentje in het bos
€ 595,-  Gedeelde hoekjeskamer
€ 645,-  Tweepersoonskamer
€ 695,-  Eenpersoonskamer

Kom je met z’n tweeen en deel je een kamer of tent? Neem dan even contact op voor de duoprijs.

Dansers met een laag inkomen én dansers die in 2019 met een 5-daagse zomerretraite mee zijn geweest, mogen tot 1 april 2020 gebruik maken van een korting van € 45,- Geef in de toelichting van je deelnameformulier aan dat je gebruikt maakt van deze korting.

Toelichting op de kamers:
* De hoekjeskamer bestaat uit 2 verdiepingen (met een vliering) jouw bed staat zo dat je een eigen hoekje hebt en je elkaar niet ziet, er is  genoeg privacy.

* De slaapkamers zijn eenvoudig, het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

Het tarief is inclusief…
– het programma in de ochtend, namiddag en avond
– sound bath met de kristallen klankschalen
– een cacao ceremonie
– de overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een fiets met 5 versnellingen op de 3 volle dagen.

Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Gegeven woorden

Ik heb heerlijk genoten, gedanst en genoten als een kind! Het was fijn om in stilte in deze prachtige omgeving van Schoorl te mogen genieten. Coby &Michael hadden oprechte aandacht voor een ieder in de groep. De woorden die kenmerkend voor hen zijn: warmte, liefde, oprechtheid en puurheid, vanuit het hart. Deze retraite kan ik echt aanraden als je van dans en stilte houdt!

Individuele sessies

Individuele Sessies
Je kunt je deze dagen laten verwennen met een balans brengende Aura/chakrahealing, een energie- en hormoonbalans herstellende MTVSS behandeling of een relaxte intuïtieve massage van de rugzijde van het lichaam. Alle drie brengen ze een diepe ontspanning teweeg. Een genot om te ontvangen.
Kijk ook eens op www.bijchristi.nl

het Noord-Hollands duingebied

Wij bevinden ons aan de rand van het Noord-Hollands duingebied. Een prachtig uitgestreken duingebied waar je kunt wandelen en fietsen. Op de pagina van Staatsbosbeheer kun je kaartjes vinden hoe je kunt wandelen in Schoorl. Het wandelnetwerk Noord-Holland geeft ook uitgebreide informatie, en ze hebben een speciale wandel app.