fbpx

Mijn klank wil dansen...

De Dans&Mantra-retraite is een fijne en verbindende retraite. Samen zingen verbroedert en brengt een glimlach op je gezicht. We vinden dansen, mantra zingen en in stilte zijn een heerlijke combinatie. In deze zomerweek geven we deze elementen volledig de ruimte en laten ze met elkaar verweven. De Dans&Stilte-begeleiding ligt in de vertrouwde handen van Coby en Michael. Voor de mantrabegeleiding hebben we net als vorig jaar de Seaside Sound Circle uitgenodigd. Lees op deze pagina alles over deze retraite die we aanbieden in Heel & Al – een klein spiritueel centrum, wonderschoon verscholen in het duinlandschap van Schoorl.

vrijdag 3 t/m dinsdag 7 juli 2020

Seaside Sound Circle

Deze bijzondere groep komt maandelijks samen om in Schoorl te zingen. Dit kan van alles zijn zoals Mantra’s Heart Songs en Wereldliederen. De groep neemt hun eigen instrumenten mee en vult de avond met klanken, bewegen en improvisatie. Wij hebben ze uitgenodigd om bij ons 3 ontmoetingen te verzorgen.

Dana Devi komt speciaal voor ons een optreden  te verzorgen en om samen te zingen. Op haar website staan een aantal van haar liederen.

Dans, Aandacht en Stilte

en zoveel meer…

Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met de specialiteit van Dansklooster: Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

We bieden steeds verschillende vormen aan. Elke dag dansen wij en je zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans.

Wij zullen 3 dagen in stilte zijn. Daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!

Kijk voor meer informatie over  deze onderdelen op onze speciale pagina:

Heel en Al

We zijn te gast bij Spiritueel centrum Heel & Al. Een uniek verscholen terrein in het duinlandschap van Schoorl. Het is een kleinschalige setting. We zijn de enige gebruikers en mogen er dus doen en laten wat we willen. Een perfecte locatie om te dansen en klinken. We hebben zelfs een eigen kokkin die al jaren kostelijk voor ons kookt. Het bedrijf van Judith Koning heet heel toepasselijk: Koningsmaal

Mantra aan Zee

 

Bij een retraite in het duinlandschap van Schoorl wil je natuurlijk ook dansen en zingen aan zee! Op een moment tijdens de retraite gaan wij samen op de fiets naar zee. Hier zullen wij samen zijn, zingen, dansen, een mandala maken of een labyrint lopen. Passend bij het moment.

De tarieven van de retraite zijn inclusief een fiets (met 7 versnellingen) voor 3 hele dagen.

Zorg voor een lekker kleed om op te zitten, warme kleding en een winddichte jas.

Het vrije dagdeel

Bewust laten we tijdens de retraites steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de omgeving. Tijdens de sessies komt er waarschijnlijk iets bij jou in beweging. Dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken. Iets wat voor jou leeft op dit moment.

De dans geeft ruimte om er beweging aan te geven en de bezinningstijd is de tijd van stilte om ermee te zijn. Je kunt dan een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Maar ook schrijven of bijslapen.

We hebben elke dag een uur gevuld met iets bijzonders zoals een luisterverhaal, yoga nidra, samen luisteren naar de canto ostinato en begeleid gedichten schrijven.

Uiteraard zijn alle extra’s inbegrepen in het tarief.

Gegeven woorden

Ik heb heerlijk genoten, gedanst en genoten als een kind! Het was fijn om in stilte in deze prachtige omgeving van Schoorl te mogen genieten. Coby &Michael hadden oprechte aandacht voor een ieder in de groep. De woorden die kenmerkend voor hen zijn: warmte, liefde, oprechtheid en puurheid, vanuit het hart. Deze retraite kan ik echt aanraden als je van dans en stilte houdt!

Cadans

Elke dag zijn er twee sessies van minimaal twee uur en een korte sessie van ongeveer een uur. De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid en dansen met uitnodigingen. De stijl zal per keer verschillen. In de loop van de week ontstaat een natuurlijke verdieping in de sessies.

Coby richt zich op de stilte en bezinning en geeft geleide sessies. Michael is een ster in het samenstellen van muzieklijsten. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De mantrabegeleiders van de Seaside Sound Circle komen speciaal voor ons de berg op of wij gaan voor hen de berg af, want een van de sessies vindt op het strand plaats.

De maaltijden worden in buffetvorm aangeboden. Je kan zelf kiezen of je met anderen aan tafel eet of een plekje voor jezelf opzoekt.

Aankomst op vrijdag 3 juli
Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00-15.00 uur. Koffie, thee en iets lekkers staat op jou te wachten. Er is genoeg tijd om jouw eigen plekje in te richten.
Om 16.00 uur openen wij de retraite met een gezamenlijke wandeling door het prachtige gebied.

Wanneer je tijdens de retraite een sessie wilt overslaan, dan mag dat natuurlijk. Laat het ons weten. We vinden het fijn wanneer je op tijd bij een sessie aanwezig bent. De ruimte is altijd beschikbaar voor jou om eerder aan te komen.

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen in stilte doorbrengen.

Praktische informatie

In Heel en Al zijn vier overnachtmogelijkheden:

Gedeelde hoekjeskamer         € 595,-
Eigen tent in het bos               € 620,-
Tweepersoonskamer              € 645,-
Eenpersoonskamer                 € 695,-

De tarieven zijn per persoon.

Kom je met z’n tweeën en deel je een kamer of tent? Neem dan even contact op voor de duoprijs.

Dansers met een laag inkomen én dansers die in 2019 een 5-daagse zomerretraite van dansklooster hebben gedaan krijgen tot 1 april 2020 een korting van € 45,- Geef in de toelichting van je deelnameformulier aan dat je gebruikt maakt van deze korting.

Toelichting op de kamers:
* De hoekjeskamer bestaat uit twee verdiepingen (met een vliering). Jouw bed staat zodanig dat je een eigen hoekje hebt en elkaar niet ziet. Er is voldoende privacy.
* De slaapkamers zijn eenvoudig. Het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

De prijs voor de retraite is inclusief:

  • Het ochtend-, namiddag- en avondprogramma
  • De overnachtingen
  • Alle maaltijden + koffie, thee en vers fruit
  • Sound bath met de kristallen klankschalen
  • Een cacao ceremonie
  • Fiets met 5 versnellingen voor de 3 volle dagen
  • Lekkere extraatjes

Heb je vragen, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)

Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Zin in de retraite? Schrijf je in

Praktische informatie

In Heel & Al zijn 4 slaap-variaties.
De tarieven zijn p.p.

€ 620,-  Eigen tentje in het bos
€ 595,-  Gedeelde hoekjeskamer
€ 645,-  Tweepersoonskamer
€ 695,-  Eenpersoonskamer

Kom je met z’n tweeen en deel je een kamer of tent? Neem dan even contact op voor de duoprijs.

Dansers met een laag inkomen én dansers die in 2019 met een 5-daagse zomerretraite mee zijn geweest, mogen tot 1 april 2020 gebruik maken van een korting van € 45,- Geef in de toelichting van je deelnameformulier aan dat je gebruikt maakt van deze korting.

Toelichting op de kamers:
* De hoekjeskamer bestaat uit 2 verdiepingen (met een vliering) jouw bed staat zo dat je een eigen hoekje hebt en je elkaar niet ziet, er is  genoeg privacy.

* De slaapkamers zijn eenvoudig, het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

Het tarief is inclusief…
– het programma in de ochtend, namiddag en avond
– sound bath met de kristallen klankschalen
– een cacao ceremonie
– de overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een fiets met 5 versnellingen op de 3 volle dagen.

Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Individuele sessies

Je kunt je deze dagen laten verwennen met een balans brengende Aura/chakrahealing, een energie- en hormoonbalans herstellende MTVSS behandeling of een relaxte intuïtieve massage van de rugzijde van het lichaam. Alle drie brengen ze een diepe ontspanning teweeg. Een genot om te ontvangen.

Kijk ook eens op www.bijchristi.nl

het Noord-Hollands duingebied

Wij bevinden ons aan de rand van het Noordhollands duingebied. Een prachtig uitgestreken gebied waar je kunt wandelen en fietsen. Op de pagina van Staatsbosbeheer je wandelkaartjes voor Schoorl vinden. Het wandelnetwerk Noord-Holland  geeft ook uitgebreide informatie en heeft een speciale wandelapp.