fbpx

Dans en Stilte... in de vrije natuur

Een fijne week van beweging en stilte, natuur & kleur… Een retraite waarin Dans, Aandacht en Stilte centraal staat, geïnspireerd door onze vrije dans en mindfulness. Waarin gedanst wordt en tijd is om in zachte beweging te mediteren. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans, Aandacht & Stilte  zomerweek van Dansklooster. Deze 5 daagse wordt gehouden op de Vlierhof in Kleve, net over de grens in Duitsland.
Wij noemen het Dansklooster goes Dansklooster

zaterdag 25 juli t/m woensdag 29 juli

Ruimte voor jou...

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen dans, aandacht en stilte
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en structuur
– Meer dan 5 uur bewegen op een dag
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten
– Vijf dagen mensen rondom je die hetzelfde kiezen

Cadans

Iedere dag zijn er 2 sessies van minimaal 2 uur en een korte sessie van ongeveer een uur.  De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid in dansen met uitnodigingen, de stijl zal per keer verschillen. Gedurende de week zal er een natuurlijke verdieping in de sessies komen.

Coby richt zich op de stilte, de bezinning en geeft meer geleide sessies en Michael is een ster in de vrije dans. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De maaltijden worden altijd in buffetvorm aangeboden. Je kan dan zelf kiezen of je met anderen aan tafel wilt eten of dat je een plekje voor jezelf opzoekt.

Aankomstdag op zaterdag 25 juli.

Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00 & 15.00 uur, bij aankomst staat koffie en thee en iets lekkers op jou te wachten, daarna is er tijd om jouw plekje je eigen te maken.

Om 16:30 open wij de retraite met een gezamenlijke wandeling door het prachtige gebied.

Wanneer je een sessie wilt overslaan dan mag dat natuurlijk, vertel het ons. We vinden het fijn wanneer je op tijd bij een sessie aanwezig bent. De ruimte is altijd beschikbaar voor jou om eerder aan te komen.

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen
in stilte doorbrengen…

Praktische informatie

Op de Vlierhof zijn 2 slaap-variaties.
De tarieven zijn p.p.

Eigen tent in de boomgaard of het veld € 555,-
Eigen kamer in het seminarhuis € 645,-

Dansers met een laag inkomen én dansers die in 2019 met een 5-daagse zomerretraite mee zijn geweest, mogen tot 1 april 2020 gebruik maken van een korting van € 45,- Geef in de toelichting van je deelnameformulier aan dat je gebruikt maakt van deze korting.

Kom je met z’n tweeen en deel je een kamer of tent? Neem dan even contact op voor de duoprijs.

Toelichting op de kamers:
* De kamers hebben een eigen wasbak en verschillen allen van grote en vorm.
* Het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

Het tarief is inclusief…
– het programma in de ochtend, namiddag en avond
– de overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een sauna avond

Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Dans, Aandacht en Stilte...

en zoveel meer…

Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met dat waar Dansklooster zo goed in is… Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

Dit allemaal bieden we in verschillende vormen aan. Elke dag dansen wij en jij zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans.

Wij zullen 3 dagen in stilte zijn, daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!

Er is een pagina waarin wij dieper ingaan op de dans, stilte, het labyrint, de cacao-ceremonie, het team en onze kristallen klankschalen.

 

De Vlierhof

Al vele zomers zijn we te gast op de Vlierhof voor een retraite of een ouder en kind week. We hebben er heerlijke weken gehad.  De Vlierhof is een leefgemeenschap in Duitsland (net over de grens bij Millingen aan de Rijn – omgeving Nijmegen / Kleve). De levensfilosofie van deze leefgemeenschap is er één van samen delen, de harmonie tussen mens & dier & natuur. Deze inspirerende missie combineren ze met een ruime vrijplaats voor hun gasten. Deze bestaat uit : – het seminar-huis met lemen muren en kleurige deuren. – de danszaal met een meditatie-terras  – de boomgaard met vuurplaats- sauna & vijver. De gemeenschap is er een die altijd in beweging is en blijft. Er er zijn vaste bewoners en tijdelijke vrijwilligers. Dit kan zorgen voor een heerlijke flow, maar brengt ook haar uitdagingen.  Voor ons altijd weer een verrassing wie we gaan treffen en hoe het met de Vlierhof gaat.

De vrije middag

We laten bewust steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de sessies is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Het labyrint

In de tuinen van de vlierhof ligt een prachtig kruidenlabyrint. Dit is het labyrint van Chartres het kenmerkt zich door het vierblad en de vele bochtjes.

Het labyrint ligt altijd klaar om gelopen te worden. Wij gaan tijdens deze retraite zeker het labyrint lopen.