fbpx

Dans en Stilte...

Een fijne week van beweging, stilte, natuur en kleur. Een retraite geïnspireerd op onze vrije dans en mindfulness waarin Dans, Aandacht en Stilte centraal staan. Een week waarin gedanst wordt en ruimte is om in zachte beweging te mediteren. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans, Aandacht & Stiltezomerweek. Deze 5-daagse van Dansklooster wordt gehouden op de Vlierhof in Kleve, net over de grens in Duitsland.

zaterdag 25 juli t/m woensdag 29 juli

voor deze retraite zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar
In deze retraite houden we samen rekening met de grenzen en regels die Corona met zich meebrengt.
Alle deelnemers ontvangen hierover informatie, vragen mogen natuurlijk worden gesteld, wensen mogen worden doorgegeven.

Ruimte voor jou...

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen dans, aandacht en stilte
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en structuur
– Meer dan 5 uur bewegen op een dag
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten

Cadans

Elke dag zijn er twee sessies van minimaal twee uur en een korte sessie van ongeveer een uur. De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid en dansen met uitnodigingen. De stijl zal per keer verschillen. In de loop van de week ontstaat een natuurlijke verdieping in de sessies.

Coby richt zich op de stilte en bezinning en geeft geleide sessies. Michael is een ster in het samenstellen van muzieklijsten. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De maaltijden worden in buffetvorm aangeboden. Je kan zelf kiezen of je met anderen aan tafel eet of een plekje voor jezelf opzoekt.

Aankomst op zaterdag 25 juli

Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00-15.00 uur. Koffie, thee en iets lekkers staat op jou te wachten. Er is genoeg tijd om jouw eigen plekje in te richten.
Om 16.30 uur openen wij de retraite met een gezamenlijke wandeling door het prachtige gebied.

Wanneer je tijdens de retraite een sessie wilt overslaan, dan mag dat natuurlijk. Laat het ons weten. We vinden het fijn wanneer je op tijd bij een sessie aanwezig bent. De ruimte is altijd beschikbaar voor jou om eerder aan te komen.

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen tussen de sessies in stilte doorbrengen.


Praktische informatie


In de Vlierhof zijn twee overnachtmogelijkheden:
Eigen tent in de boomgaard of het veld         € 555,-
Eigen kamer in het seminarhuis                     € 645,-

De tarieven zijn per persoon.

Toelichting op de kamers:
* De kamers hebben een eigen wasbak en verschillen allen van grote en vorm.
* Het gemeenschappelijke sanitair bevindt zich centraal op de gang.

De prijs voor de retraite is inclusief:

  • Het ochtend-, middag- en avondprogramma
  • De overnachtingen
  • Alle maaltijden + koffie, thee en vers fruit
  • Een sauna-avond
  • Lekkere extraatjes

Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Dans, Aandacht en Stilte...

en zoveel meer…

Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met de specialiteit van Dansklooster: Vrije Dans, Aandacht en Stilte.
We bieden steeds verschillende vormen aan. Elke dag dansen wij en je zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans.
Wij zullen 3 dagen in stilte zijn. Daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!
Kijk voor meer informatie  over dans, stilte, het labyrint, de cacao-ceremonie, het team en onze kristallen klankschalen.

De Vlierhof

Al vele zomers zijn we te gast op de Vlierhof voor een retraite of een ouder en kind week. De Vlierhof is een leefgemeenschap in Duitsland, net over de grens bij Millingen aan de Rijn – omgeving Nijmegen/Kleve. De levensfilosofie van deze leefgemeenschap is er één van samen delen, de harmonie tussen mens & dier & natuur. Deze inspirerende missie wordt gecombineerd met prachtige plekken voor gasten.
• het seminarhuis met lemen muren en kleurige deuren
• de danszaal met een meditatie-terras
• de boomgaard met vuurplaats
• de sauna en vijver
De gemeenschap is en blijft altijd in beweging. Er zijn vaste bewoners en tijdelijke vrijwilligers. Dit kan zorgen voor een heerlijke flow, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Voor ons is het altijd weer een verrassing wie we treffen.

De vrije middag

Bewust laten we tijdens de retraites steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de omgeving. Tijdens de sessies komt er waarschijnlijk iets bij jou in beweging. Dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken. Iets wat voor jou leeft op dit moment.
De dans geeft ruimte om er beweging aan te geven en de bezinningstijd is de tijd van stilte om ermee te zijn. Je kunt dan een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Maar ook schrijven of bijslapen.

Het labyrint

In de tuinen van de Vlierhof ligt een prachtig kruidenlabyrint. Dit labyrint van Chartres kenmerkt zich door het vierblad en de vele bochtjes.
Het labyrint ligt altijd klaar om gelopen te worden. Wij lopen tijdens deze retraite zeker het labyrint van Chartres.