fbpx

Dans met ons en zing met Emily

Deze heerlijke retraite geven we voor het 7e jaar en dit keer weer in Barchem.
Fijn om 5 dagen te mogen dansen, zingen, spelen, stil zijn, wandelen, mediteren… samen en alleen te genieten. In deze zang en dans retraite zijn we niet de 3 dagen stil die we wel in Heel en Al zijn. We creëren een ruimte waar we nog meer open kunnen gaan en om ons te verwonderen wat dansen & zingen  ons te bieden heeft.

Wat maakt deze retraite anders dan de retraites in Heel en Al?
Daar zijn we 3 dagen stil… op deze plek zijn we dat niet.
zaterdag 15 t/m woensdag 19 augustus 2020

Het begeleidend team

Coby, Emily en Michael zijn een op elkaar ingespeeld team. Ze weten Dans, Zang & Stilte in elkaar te weven tot een elkaar versterkend geheel.

Coby richt zich op de stilte, de bezinning en geeft meer geleide sessies en Michael is een ster in de vrije dans. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen. Lees hier meer over Coby en Michael

Emily vertelt meer over haar manier van werken in een apart blokje op deze pagina.

Cadans

Iedere dag krijgt  zijn eigen cadans, we zorgen dat jij je zonder nadenken kan overgeven aan het ritme.

De Dans & Zing Sessies wisselen per dag tussen de ochtend & avond omdat we vooraf niet weten wat het beste gaat aansluiten. Aan het begin van de week zijn Dans & Zang gescheiden van elkaar en we verwachten dat ze steeds dichter naar elkaar gaan kruipen… zingend dansen & dansend zingen. Natuurlijk gaan we tijdens de sessies ook gebruik maken van de ruimte die de bossen rond de boskapel ons geven.

Op zaterdag 15 augustus ontvangen we je graag tussen 2 en 3 uur. Op deze dag is er in de middag dans & in de avond zingen we.

Op woensdag 19 augustus nemen we afscheid na de lunch. Op deze dag is er in de ochtend een mix van Dans & Zing

Mocht je eerder aankomen wandel dan lekker rond en verken de omgeving, wij staan om 14:00 klaar om je te ontvangen.

Hoe wij...

Er is een pagina met uitgebreide informatie over hoe we binnen de dansklooster programma’s omgaan met de stilte, het labyrint, de levenskunstkoffer en de klankschalen.

En… mocht Dansklooster nieuw zijn voor je, dan zijn deze pagina’s ook fijn om te lezen: Wat is Dansklooster en gevarieerde info over hoe wij onze dans aanbieden

De vrije middag...

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans of de klank is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Ruimte voor jou

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en structuur
– Vijf dagen in een heerlijke omgeving in het volle bos
– Vijf dagen lekker eten, verzorgd door het hotel.
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen
– Meer dan Vijf uur programma per dag

De Stijl van Emily

In deze week ligt de nadruk op ontspannen zingen in flow, met aandacht en plezier. Je bent welkom als je veel ervaring hebt en ook als je  gewoon van zingen houdt net als wij. We werken deze week aan het loslaten van spanningen in je keel en de rest van je lijf, zodat je een open en bevrijdend geluid kan maken. Daarnaast gebruiken we ons lijf om de klanken krachtig en intens te maken, zodat je wát je zingt, ook echt voelt. Dit doen we op klank en lied, één- en meerstemmig.
Emily zegt: “Ik luister naar de wensen van de groep en pas het programma aan naar niveau. Ik werk met verschillende elementen vanuit de Lichtenberg-techniek, vanuit CVT, en EVTS. Wil je meer weten over mijn stijl kijk dan op mijn twee websites dezangstudio.nl en vuurvlindermuziek.nl stuur me gerust een email als je vragen hebt”.

Landgoedhotel Woodbrooke

Je bent deze retraite te gast in het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Zeker geen standaard hotel maar een professionele mooie locatie met een filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken. Bij mooi weer eten we op het terras aan de voet van een grote groene weide omringd door bomen. Je kunt kiezen waar je wilt overnachten of in het Woodbrookehuis in een kamer of  in het hotel zelf. Iedereen die in het  Woodbrookehuis heeft een eigen kamer met eigen douche. Ontdek meer over de locatie op hun eigen website woodbrookebarchem.nl

Praktische informatie

Tarief voor deze 5-daagse Dans en Zing Retraite 2020 

€ 675,- op basis van overnachting in een eenvoudig eenpersoons woodbrookehuisje, met een eigen douche. (er zijn 9 kamers)
€ 775,- op basis van een eigen kamer in het hotel. (er zijn 9 kamers) 

Kom je met z’n tweeën en wil je een kamer delen, dit kan in een luxe kamer.Neem dan contact met ons op. 

Het tarief is inclusief…
– alle dans, zing en meditatie sessies
– de overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– cacao-ceremonie
– een kristallen klankschalen ligmeditatie bij kaarslicht 

niet inbegrepen…
-de drankjes tijdens het avondeten  

Aankomst zaterdag 15 augustus tussen 14:00 en 15:00
Vertrek woensdag 19 augustus 2020 vanaf 14:00  

Aanmelding:
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op naar Coby 06-10484372. Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden