fbpx

Mijn klank wil dansen...

De Dans en Mantra retraite gaat een zachte en verbindende retraite worden. Samen zingen, verbroederd en brengt een glimlach op je gezicht. We vinden dansen en mantra zingen een heerlijke combinatie! In deze zomerweek gaan we ze allebei volledig de ruimte geven en met elkaar laten verweven. De dans-begeleiding ligt in de vertrouwde handen van Coby & Michael van Dansklooster. Voor de mantra begeleiding hebben we de Sea Side Sound Cirle uitgenodigd.  Lees op deze pagina alles over deze week, die we mogen aanbieden in Heel & Al. Een klein spiritueel centrum, wonderschoon verscholen in het duinlandschap van Schoorl.

Vrijdag 12 t/m dinsdag 16 juli 2019

Sea Side Sound Circle

Deze bijzondere groep komt maandelijks samen om in Schoorl te zingen. Dit kan van alles zijn; Mantra’s, Heart songs, Wereldliederen. Ze nemen hun eigen instrumenten mee en vullen ze een avond met klanken, bewegen en improvisatie. Wij hebben ze uitgenodigd om bij ons 3 ontmoetingen te verzorgen.

De vrije middag

We laten bewust steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de sessies is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

We hebben elke dag een uur gevuld met iets bijzonders, een luisterverhaal, yoga nidra  samen luisteren naar de canto ostinato, begeleid gedichten schrijven etc. Natuurlijk zijn deze extra’s inbegrepen in het tarief.

Dansen aan Zee

Ja… als je een retraite in het duinlandschap van Schoorl geeft… dan wil je natuurlijk ook een keer dansen aan zee! Aangezien de Schoorlse duinen de breedste duinen van Nederland zijn, vraagt deze idylle een stukje organisatie. Op een moment tijdens de retraite zullen wij afwijken van de Cadans van de dag om naar de zee te gaan. Hier zullen wij samen zijn, zingen, dansen, een mandala maken, een labyrint lopen… iets wat past op dat moment.

Breng je eigen fiets mee of geef aan op het inschrijfformulier dat je een fiets wilt huren, wij regelen dan een fiets voor je.

Individuele sessies

Coby over haar sessies: Voor de massage hebben wij een kort gesprekje waarin jij kan aangeven wat je nodig hebt op dat moment, voor sommigen is dit het masseren van een pijnlijke nek, rug, schouders of benen. Voor de andere is het een onrustig gevoel in het hoofd of in het lichaam. Ik werk vanuit een holistische visie, het gaat om jouw lichaam en geest, om dat weer in balans te brengen of te houden.

het Noord-Hollands duingebied

Wij bevinden ons aan de rand van het Noord-Hollands duingebied. Een prachtig uitgestreken duingebied waar je kunt wandelen en fietsen. Op de pagina van Staatsbosbeheer kun je kaartjes vinden hoe je kunt wandelen in Schoorl. Het wandelnetwerk Noord-Holland geeft ook uitgebreide informatie, en ze hebben een speciale wandel app.

Heel en Al

We zijn te gast bij Spiritueel centrum Heel & Al.  Een uniek verscholen eigen terrein in het duinlandschap van Schoorl. Het is een kleinschalige setting, we zijn de enige gebruikers en mogen er dus doen en laten wat we willen. Een perfecte locatie om te dansen en klinken. We hebben deze dagen een eigen kok die vegetarisch voor ons kookt en dat met hart en ziel gaat doen.

Programma & Cadans

Iedere dag zijn er 2 sessies van minimaal 2 uur en een korte sessie van ongeveer een uur.  De dans heeft een balans tussen dansen in vrijheid in dansen met uitnodigingen, de stijl zal per keer verschillen. Gedurende de week zal er een natuurlijke verdieping in de sessies komen. Coby richt zich op de stilte, de bezinning en geeft meer geleide sessies en Michael is een ster in de vrije dans. Het is altijd weer uniek hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De groep van Sea Side Sound Circle komt de berg op om samen met ons mantra’s te zingen.  Richting het einde van de retraite zal er steeds meer verwevenheid ontstaan tussen de twee elementen. 

De maaltijden worden altijd in buffetvorm aangeboden. Je kan dan zelf kiezen of je met anderen aan tafel wilt eten of dat je een plekje voor jezelf opzoekt.

08.00 – 09.00 Ontbijt
09.45 – 13.00 Sessie
13:00 – 14:00 Lunch
14.00 – 17.00 Eigen tijd en bezinning
17:00 – 19:00 Sessie
19.00 – 19.30 Diner
20.30 – 22.00 Zachte avond

Je bent natuurlijk altijd vrij om te beslissen of je meedoet met het programma! En als je meer wilt weten over de Vrije dans sessies kijken dan op deze pagina : dansklooster.nl/danssessies

Praktische informatie

In Heel & Al zijn 3 tarieven en 4 slaap-variaties
De tarieven zijn p.p. voor deze 5-daagse retraite

€ 560,-  Eigen tentje in het bos
€ 560,-  Gedeelde hoekjeskamer.
€ 595,- Tweepersoonskamer
€ 650,-  Een persoonskamer

Fietshuur voor een goede fiets met versnellingen €

Dansers met een laag inkomen en dansers die eerder mee zijn geweest op een dansdag of retraite krijgen een korting van €50,-

*De hoekjeskamer bestaat uit 2 verdiepingen met een vliering, jouw bedje staat zo dat je elkaar niet ziet er is genoeg privacy.

* De kamers zijn eenvoudig, het sanitair bevindt zich op de gang.

Het tarief is inclusief…
– het programma in de ochtend, namiddag en avond
– overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes

Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Zaterdag 14 juli ontvangen we je tussen 14.00 & 15.00
Woensdag 18 juli nemen we afscheid tussen 14.00 & 15.00

de vorm van stilte...

Er is een pagina met uitgebreide informatie over hoe we binnen de dansklooster programma’s omgaan met de stilte, het labyrint, de levenskunstkoffer en de klankschalen.

En… mocht Dansklooster nieuw zijn voor je,
dan zijn deze pagina’s ook fijn om te lezen:
Wat is Dansklooster 
en wie zijn Michael en Coby