fbpx

Mijn klank wil dansen...

de Dans & de Klank zijn voor elkaar gemaakt, we vinden het een heerlijke combinatie! In deze zomerweek gaan we ze allebei volledig de ruimte geven en met elkaar laten verweven. De dans-begeleiding ligt in de vertrouwde handen van Coby & Michael van Dansklooster. Voor de Stemexpressie werken we in deze week samen met Dymphi Peeters. En dat is een feest, wat zij brengt zoveel meer dan stemexpressie alleen! Lees op deze pagina alles over deze week, die we mogen aanbieden in Heel & Al. Een klein spiritueel centrum, wonderschoon verscholen in het duinlandschap van Schoorl.

Dymphi Peeters

Dymphi Peeters is een meditatieve wereldmuziek stemkunstenares, die zichzelf op de Afrikaanse kora begeleidt. Oorspronkelijk studeerde Dymphi Toegepaste Onderwijskunde maar het leven nam haar mee op het pad van de muziek, waar echt haar hart ligt. Dymphi houdt er van om zich te ontwikkelen en om haar horizon te verbreden. Dymphi is o.a. de kora speler van het Mehmet Polat Trio. 

Dymphi bied stemimprovisatie workshops aan voor groepen. Ze nodigt je uit om in contact te komen met je eigen creativiteit en je stem te gebruiken om liederen en klanklandschappen samen te improviseren in een groep, begeleidt door haar Afrikaanse Kora. Om in deze energie te komen, gebruikt Dymphi een speciale opwarming voor lichaam en stem. Ze biedt een veilige en leuke omgeving waarin je jezelf kunt ontdekken. Tijdens deze retraite zal Dymphi qua tempo en niveau afstemmen op wat de groep nodig heeft. Naast de groepssessies heeft ze ook ruimte voor enkele individuele sessies. Hier kan je je voor intekenen en daarvoor betaal je een afgestemd tarief.

Naast dat Dymphi ons gaat uitnodigen tot klank, gaat ze ons ook laten genieten van haar muzikaliteit. Ze zal op de zaterdagavond een ligconcert verzorgen met haar zang en Kora. Als je een impressie wilt hebben van wat je kan verwachten, ga dan naar haar website www.dymphipeeters.com

De sessies en de vrije middag

Iedere dag is er een danssessie (en soms zelfs twee…). Daarbij is de basis natuurlijk altijd de vrije dans, maar de stijl zal per keer verschillen. Gedurende de week zal er steeds meer verwevenheid ontstaan met de klank. Dymphi zal variëren met wat zij aanbiedt, want naast de stemexpressie neemt ze ook haar mooie instrument; haar Kora mee.

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans of de klank is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Als blijkt dat er behoefte is aan gezamenlijke impulsen dan spelen we daar graag op in. Zo hebben we de mogelijkheid tot een creatieve middag / rots & water workshop / yoga nidra / samen luisteren naar de canto ostinato / begeleid gedichten schrijven etc. Natuurlijk zijn deze extra’s inbegrepen in het tarief.

Dansen aan Zee

Ja… als je een retraite in het duinlandschap van Schoorl geeft… dan wil je natuurlijk ook een keer dansen aan zee! Aangezien de Schoorlse duinen de breedste duinen van Nederland zijn, vraagt deze idylle een stukje organisatie. Op een moment tijdens de retraite zullen wij afwijken van de Cadans om naar de zee te gaan. Hier zullen wij samen zijn, dansen, een mandala maken, een labyrint lopen… iets wat past op dat moment.

Breng je eigen fiets mee of huur een fiets in het dorp. In de uitnodigingsbrief geven we je meer info over deze bijzondere middag/avond en de mogelijkheden voor fietsverhuur voor meerdere dagen of alleen deze dag.

Levenskunst

“Maak van je leven een kunstwerk” deze uitspraak is van Michel Foucault. Tijdens onze retraites dansen doen we dit eigenlijk. We dansen ons eigen kunstwerk, en soms ook echt we schilderen een groepskunstwerk. We zijn in verschillende vormen Volop in beweging. Tijdens deze retraite zal er een Levenskunstkoffer aanwezig zijn. Deze koffer is gemaakt vanuit de gedachte  praktische filosofie, denken en doen. In de koffer zitten leuke denk en doe opdrachtjes die je samen of alleen kunt doen. Er zitten kaarten in met grote en kleine levensvragen. Tijdens de stilte dagen kun je ook gerust in de koffer duiken. Sommige opdrachten nodigen uit voor een dialoog, terwijl andere helemaal om en over jou gaan.

Heel en Al

We zijn te gast bij Spiritueel centrum Heel & Al.  Een uniek verscholen eigen terrein in het duinlandschap van Schoorl. Het is een kleinschalige setting, we zijn de enige gebruikers en mogen er dus doen en laten wat we willen. Een perfecte locatie om te dansen en klinken. We hebben deze dagen een eigen kok die vegetarisch voor ons kookt en dat met hart en ziel gaat doen.

Cadans van de dagen

Er is een vaste cadans in het programma en de invulling is flexibel.  In de ochtend en in de avond is er een heerlijke Vrije Dans sessie die begeleidt wordt door Michael & Coby. Of er is een Stemexpressie sessie die begeleidt wordt door Dymphi. Richting het einde van de retraite zal er steeds meer verwevenheid ontstaan tussen de twee elementen.
De maaltijden worden altijd in buffetvorm aangeboden. Je kan dan zelf kiezen of je met anderen aan tafel wilt eten of dat je een plekje voor jezelf opzoekt. Tijdens deze retraite zullen we ook dagdelen in stilte doorbrengen, dat doen we in afstemming met dat wat de groep nodig heeft.

Zaterdag 14 juli ontvangen we je tussen 14.00 & 15.00
Woensdag 18 juli nemen we afscheid tussen 14.00 & 15.00

08.00 – 09.00 Ontbijt
09.45 – 13.00 Sessie
13:00 – 14:00 Lunch
14.00 – 17.00 Eigen tijd en bezinning
17:00 – 19:00 Sessie
19.00 – 19.30 Diner
20.30 – 22.00 Zachte avond

Je bent natuurlijk altijd vrij om te beslissen of je meedoet met het programma! En als je meer wilt weten over de Vrije dans sessies kijken dan op deze pagina : dansklooster.nl/danssessies

Praktische informatie

In Heel & Al zijn 3 tarieven en 4 slaap-variaties
De tarieven zijn p.p. voor deze 5-daagse retraite

€ 560,-  Eigen tentje in het bos (Vol)
€ 560,-  Gedeelde hoekjeskamer.  (Vol)
€ 595,- Tweepersoonskamer (Vol)
€ 650,-  Een persoonskamer (Vol)

*De hoekjeskamer bestaat uit 2 verdiepingen met een vliering, jouw bedje staat zo dat je elkaar niet ziet er is genoeg privacy.

* De kamers zijn eenvoudig, het sanitair bevindt zich op de gang.

Het tarief is inclusief…
– het programma in de ochtend en avond
– extra programma onderdelen naar wens
– overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes

Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Zaterdag 14 juli ontvangen we je tussen 14.00 & 15.00
Woensdag 18 juli nemen we afscheid tussen 14.00 & 15.00

Individuele sessies

Dymphi over haar sessies: “Samen met jou bespreken wij de intentie van de sessie. Ik hou ervan om je te steunen en te inspireren om je stem en energie te ontwikkelen en te verkennen. De stem is een prachtig instrument om gevoelens, emoties en energie uit te drukken.  Het is mogelijk om te zingen vanuit bepaalde fysieke delen van het lichaam en gevoelens uit te drukken en de boodschap(pen) te ontdekken die vaak onder de fysieke pijn verborgen zijn”.

Coby over haar sessies: Voor de massage hebben wij een kort gesprekje waarin jij kan aangeven wat je nodig hebt op dat moment, voor sommigen is dit het masseren van een pijnlijke nek, rug, schouders of benen. Voor de andere is het een onrustig gevoel in het hoofd of in het lichaam. Ik werk vanuit een holistische visie, het gaat om jouw lichaam en geest, om dat weer in balans te brengen of te houden.