fbpx

Dansklooster Danst...

Kenmerkend voor onze Dansmeditaties is dat we qua dynamiek rustig opbouwen en je eerst laten zoeken naar jou eigen beweging en intentie. Van daaruit stap je je eigen Dansmeditatie binnen. We nodigen graag de dragende kracht van de aarde uit als vangnet voor alles wat komt.

In het middengedeelte van de meditatie is ruimte voor je eigen dans, afgewisseld met contactdans als je daarnaar verlangt. Nadat de muziek van flow naar kracht weer is teruggekeerd naar rust, zoeken we elkaar op. De verbinding is afwisselend als groep gezamenlijk of met één ander. Er komt ruimte voor de zachtheid in jezelf en in het contact, altijd op een manier die goed voelt voor jou. Uiteindelijk keer je weer terug naar je intentie. Is die gebleven, veranderd en wat heeft het je gegeven? We eindigen altijd zittend op de grond in een cirkel met ruimte om te delen voor wie dat graag wil.

Dansen in Vrijheid

We starten de weekenden meestal met Dansen in Vrijheid. Kenmerkend is dat we subtiele dansuitnodigingen geven. Je krijgt de ruimte om je eigen stijl te ontdekken, individueel en in contact.
Door de muziekkeuze beïnvloeden we de sfeer en gaan we het complete pallet van ritmes en dynamiek af. Eigenlijk wordt in deze sessie, zonder druk, de klankkleur van de groep ontdekt.

Flow Dance

Tijdens de Flow Dance draaien we verschillende soorten heerlijke dansbare muziek om echt in je eigen flow te komen. De muziek is Lyrical Dynamical 
Bij de weekenden gebruiken we de Flow Dance als opwarmer voor bijvoorbeeld de dansmeditatie.

Dansen in Verbinding

Dansen in verbinding begint met jouw eigen flow, contact maken met en bewustwording van je eigen lichaam en emoties. Vanuit je eigen flow kun je de flow van een ander ontmoeten. De muziekkeuze hierin is belangrijk. Het vormt de sfeer en het contact dat we met onszelf en de ander maken. Tijdens de danssessies kunnen we dan gaan dansen vanuit fysiek contact.

Twee, drie of meer mensen komen samen en creëren een punt van contact. Fysiek of niet fysiek, hand tegen hand, rug tegen rug; de mogelijkheden zijn eindeloos. Vanuit een subtiel aanvoelen en volgen van elkaars bewegingen ontstaat er een dans.

Dans expressie

Een speelse dans met attributen die je op een ander pad brengen. Hoe is het bijvoorbeeld om met een stoel te dansen?

Het is verrassend wat je allemaal kan projecteren op een voorwerp. En welke grenzen verleg je als je niet vluchtig met die stoel danst, maar ruim de tijd neemt. In de Dansexpressie geven we opdrachten waar je met je fantasie in kunt duiken.
Maak bijvoorbeeld een dansreis door de ruimte en wees het middelpunt. Of creëer op het volgende muziekstuk in groepen van vijf een spannend verhaal. Zonder dat er iets wordt overlegd natuurlijk, want alles ontstaat vanuit de beweging en de interactie.

Vaak sluiten we de Dansexpressie in het laatste half uur af met het maken van een echt groepsschilderij.