Dans & Meditatie in de Verbeelding

Op zaterdag 25 mei geven we een dansdag op een bijzondere locatie. Het heeft de mooie naam: de Verbeelding en het ligt in Zeewolde. Het is omgeven door een waterspiegel, de achterwand is helemaal van glas en de zijwanden hebben een glazen onderrand waardoor de ruimte lijkt te zweven. Wat moet het fijn zijn om hier op de grond te liggen, te rollen en weg te dromen over het water. Een nieuwe dansdag met een mooie balans van vrije dans, stilte en het meditatieve labyrint.

Cadans

Vooraf maken we de deze indeling. De begin- en eindtijd staan vast en wat er tussenin gebeurd wordt mede bepaald door de flow van de groep.

10.30   Binnenwandelen
11.00   Opening & Eerste dans
13.30   Verzorgde lunch
15.30   Flowdance
17.30   Einde

De opbouw

Tijdens de eerste dans, dansen wij wat wakker mag worden in jou.. in deze workshop duiken wij dieper in de dans. We bieden oefeningen aan waarin je kan ontdekken hoe je jou dans kunt vinden, en hoe je in contact kunt dansen met de ander. Door de aardse muziek word je uitgenodigd om naar binnen te gaan om te voelen wat daar binnen in jou leeft.

Na de maaltijd is er ruimte om even te wandelen. Naar buiten toe te gaan en te genieten van de omgeving.

En als afsluiting… een heerlijke dans met in het laatste gedeelte verstilling, weinig woorden… de dans mag gedanst worden.

Tijdens de dansdag bespelen we tijdens de verstillende fase de kristallen klankschalen.

De stijl van Dansklooster

Deze dag wordt begeleidt door Coby en Michael. Coby richt zich op de begeleiding met woorden, de bezinning en geeft meer geleide sessies en Michael is een ster in de vrije dans. Het is altijd weer bijzonder hoe hij de groep in vervoering kan brengen. Coby en Michael hebben ieder hun unieke talenten die nog meer gaan stralen wanneer ze samen de sessies verzorgen.

De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen. De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte  Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Eigenheid van een Dansdag

Tijdens een Dansdag nemen we graag de rijke metafoor van het seizoen als leidraad. Wat is vanuit de natuur-wijsheid de kracht van het seizoen? Waar word je toe uitgenodigd in deze lente? Wat voeg jij vanuit jouw eigenheid toe aan het seizoen? Want het seizoen wil ons niet alleen geven wat zij wijs vindt, wij mooie mensen leven in interactie met de natuur, dus jouw unieke kleur mag het seizoen voeden. Die wisselwerking tussen de natuur en jouw eigenheid, is waar we mee werken.

Mei is bij uitstek de maand van de bloei. We zullen je uitnodigen om op jouw manier bij dit element stil te staan.

We werken met verschillende fasen, er is ruimte voor stilte, voor speelsheid, voor intense dans, voor contact, voor energie… Het is een dag van 10.30  tot 17.30… en het zal je ontzettend veel brengen, dat weten we zeker.

Praktische informatie

Deze Dansdag in de Verbeelding kost €85,-
inclusief een verzorgde vegetarische lunch, koffie/thee/fruit

Je geeft je vooraf op via het deelname formulier 
Heb je vragen? Mail ons of bel: 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden

Locatiegegevens:
De Verbeelding 25
3892 HZ Zeewolde
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Over de vrije dans...

De basis van het programma van deze dag is de vrije dans. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Dat je helemaal vrij bent om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jouw te bieden heeft, veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans.

We stappen met elkaar de dansruimte in daar ben je vrij om voluit te dansen, contact te maken, rustig te gaan zitten, op jezelf te zijn. Het mooiste is om voor al deze fases ruimte te maken. Soms nodigen we je in de dans ergens toe uit, omdat het ook fijn kan zijn om even geleidt te worden naar een beweging of emotie. Maar het grootste deel van de tijd is het de muziek en jouw beweging wat leidend is..

Lees hier meer over welke dansstijlen wij aanbieden.