Dans & Bezinning aan de rand van de duinen

Begin december geven we traditiegetrouw de Dans & Mijmer retraite. Een weekend waarin je

Dit jaar nodigen we je hiervoor uit in Dopersduin, een prachtige plek in het duin & bosgebied van Schoorl. Een retraite van 3 dagen met vrije dans, stilte, lekker eten, en de altijd aanwezige zee… ruist op de achtergrond.

Bijzondere plek om te zijn.

We zijn deze dagen te gast op het natuurterrein van Dopersduin. Het ligt tegen de schitterende Schoorlse duinen aan. Naast het terrein ligt het hoge stille klimduin dat je uitdaagt… Op het terrein zelf staat een kerkje en dat is ons onderkomen in dit weekend. Midden in de natuur met veel ramen en een fijne dansvloer.

De dans-retraite-begeleiding van het weekend is in handen van Coby & Michael. De inwendige mens wordt verzorgd door David van Naafs Natuurlijk!  & Mathilda, zij gaan voor ons koken en doen dat natuurlijk vegetarisch en lekker gezond!

Coby zal dit weekend weer een plekje creëren om te masseren in de tijd tussen de sessies.

Over de vrije dans...

De basis van het programma van deze retraite is de vrije dans. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Dat je helemaal vrij bent om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jouw te bieden heeft, veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans.

We stappen met elkaar de dansruimte in daar ben je vrij om voluit te dansen, contact te maken, rustig te gaan zitten, op jezelf te zijn. Het mooiste is om voor al deze fases ruimte te maken. Soms nodigen we je in de dans ergens toe uit, omdat het ook fijn kan zijn om even geleidt te worden naar een beweging of emotie. Maar het grootste deel van de tijd is het de muziek en jouw beweging wat leidend is..

Lees hier meer over hoe wij dansen en wat Dansklooster is.

Jouw jaar... bedansen

Tussen de hectiek van Sinterklaas en Kerst in, bieden we je een oase van rust… Ruimte om jouw jaar te voelen, te overzien, te bedansen, klank te geven. Een mooi moment om bewegend tot stilstand te komen. We laten je natuurlijk vrij in hoe je daarmee omgaat, welke intensiteit je daaraan geeft. Misschien ben jij wel helemaal geen mijmeraar en is dit het moment voor jou om juist vooruit te kijken, een nieuw jaar dat aan je voeten ligt. Of ben jij iemand die leeft in het nu… en is ieder moment een afronding en een nieuwe begin.

Na de zaterdaglunch is er Bezinningstijd. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.
Wij nemen altijd inspirerende boeken en kaartjes mee, voel je vrij om hier in te neuzen en je te laten inspireren…

Cadans van de dagen

Vrijdag 7 december
18.00   Voor wie wil is er warme maaltijdsoep…
19.00   Binnenwandelen
19.30   Welkom
20.00   Dansen in Verbonden Vrijheid

Zaterdag 8 december
08.00   Ontbijt
10.00   Klankmeditatie & Flowdance
12.30   Lunch
13.30   Bezinningstijd voor jou… in het mooie gebied.
16:30   Mijmer-Concert
18.00   Diner
20.00   Dansen in Contact

Zondag 9 december
08.30   Ontbijt
10.30   Dans en expressie
13.00   Lunch
14.00   Tijd om elkaar los te laten…

Alle praktische informatie

3-daagse dansretraite van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Incl. 2 overnachtingen / alle maaltijden  / alle workshops / koffie-thee & vers fruit.

Er zijn verschillende tarieven, dat komt omdat er 2 soorten slaapverblijven zijn. Slaaphuis 2 is eenvoudig en knus. Slaaphuis 3 is moderner en wat ruimer. In beide slaaphuizen heb je eigen sanitair. De kamers zijn standaard voor 2 personen en voor een meerprijs van 40,- kan je de kamer voor eenpersoonsgebruik boeken. Hierdoor ontstaan er 4 tarieven:

Tarief per persoon:
Slaaphuis 2 – een gedeelde kamer : € 325,-
Slaaphuis 2 – een eigen kamer : € 325,- + 40,- = € 365,-
Slaaphuis 3 – een gedeelde kamer : € 355,-
Slaaphuis 3 – een eigen kamer : € 355,- + € 40,- = € 395,-

Website van Dopersduin : www.dopersduin.nl

Deelname:
Vul het deelnameformulier  in en geef bij de toelichting de specifieke wensen aan m.b.t. het slaaphuis.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 / 06 – 14547151.
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

X