fbpx

Lees de ervaringen van deelnemers

Tijdens de Dans & Meditatie Retraites laten we regelmatig de Talking-Stick rondgaan. Mensen delen daarmee hun stilte of woorden met elkaar. Woorden die dan gesproken worden zijn zo hartverwarmend dat wij als team iedere keer weer voelen : Ja… dit is waarom we er zijn, waarom we Dansklooster hebben gecreëerd. Op deze pagina geven we al onze deelnemers de ruimte om in gedachte de Talking-Stick op te pakken en een paar woorden te delen. Ontdek door de ogen van onze deelnemers, wat Dansklooster is en voel je welkom om in de toekomst ook deel te nemen.

AHOO

Deel jouw ervaring over Dansklooster

 
 
 
 
 
 
Dankjewel dat je jouw ervaring wilt delen, dit is voor nieuwe mensen heel waardevol. Jij draagt hierdoor bij aan de ontwikkeling van Dansklooster.
- velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.204.42.98 op.
Warme groet van het Dansklooster Team.
127 berichten.
Ingmar uit Tuitjenhorn heeft geschreven op 15 mei 2018 om 14:53:
Ik heb heel erg genoten van de mooie energie op de lenteretraite. Ik bewonder de open ruimte en de warme sfeer die Michael en Coby gecreëerd hebben tijdens dit weekend. Zodat wij onze essentie konden dansen en elkaar en onszelf konden ontmoeten.Het is een weelde om open te mogen zijn in een prettige omgeving zoals op de lenteretraite. Als je je lichaam beweegt komt er ook iets op gang.Een beweging via voelen naar zijn. Geluid in de vorm van muziek is altijd hier en nu. Ik absorbeer dat en het weerklinkt in mijn lichaam alsof mijn lichaam een klankkast is als van een Stradivarius-viool. Vrijheid in hier en nu!
Dank jullie wel voor dit mooie weekend!
Janka uit Neerpelt België heeft geschreven op 14 mei 2018 om 20:41:
Met mijn dochter de lenteretraite gedanst, wat een energie heb ik gekregen. De muziek en het goed gevoel van geluk zindert nog door nadien. Mijn dochter zei: ik ben blij dat ik geweest ben, want ik voel me nog altijd blij, en zo voel ik het ook.
Dank je wel.
Evelien uit Haarlem heeft geschreven op 19 februari 2018 om 12:46:
Na een tijd vol narigheid heb ik mezelf een weekend dans en bezinning in Schoorl cadeau gedaan. Het was precies wat ik nodig had, ik voelde me thuis, heb me heerlijk uit de diepte omhoog kunnen dansen! En genoten van de klankschalen sessie met stemexpressie, me gebaad in de weldadige stilte tijdens de lunch erna, zang en teksten van de groep Vuurvlinders waren kwetsbaar en krachtig, alsof ze wat in mijn hart en ziel zat naar buiten brachten. Daar kan geen therapie tegenop! Dank!
Fieneke uit Katwijk heeft geschreven op 4 februari 2018 om 20:29:
Net terug van een heerlijk ontspannen weekend met Dansklooster in Schoorl. Wat was het weer fijn! Gedanst van uitbundig tot ingetogen en alles daartussenin. Stilte en ruimte ervaren, zowel in de danszaal als in de mooie natuur. Een relaxed ligconcert cadeau gekregen. Daarnaast ook mooie gesprekken gevoerd. En lekker gegeten, dat ook nog eens! Klinkt goed, toch? Van de zomer weer nieuwe retraites... Ik weet het wel, ik ga weer mee!
Esther uit Castricum heeft geschreven op 12 december 2017 om 16:45:
Weekend dans en klank in Samaya waar de sneeuw om ons heen meedanste en klonk. Wat heb ik beide gemist het afgelopen (anderhalf) jaar en wat heerlijk dat ik dit mezelf cadeau kon doen. Tot de volgende keer <3
Hans uit Nieuwegein heeft geschreven op 12 december 2017 om 09:43:
Samaya was een echt sprookje in de sneeuw met dans en stembevrijding. Een heerlijke combinatie. Ik ben blij dat ik mezelf dit gegund heb.Tot een volgende keer. Ik kijk er nu al vol verwachting naar uit.
Madeleine uit Amsterdam heeft geschreven op 19 oktober 2017 om 19:33:
Een cadeau aan mezelf om mee te gaan met dansklooster op avontuur in de dans.
Pracht plek in de Boskapel in Barchem
Laura uit Warmenhuizen heeft geschreven op 21 augustus 2017 om 08:27:
Na even wennen en aankomen in de groep hebben mijn kinderen en ik een hele fijne en intense tijd gehad. Wat bijzonder te ervaren hoe de hele plek, de groep, het team alles met liefde omgeven was.
Het heeft mij geraakt hoe het kinderteam mijn kinderen zag en ze liet zijn wie ze zijn en ze toch deel van.de groep lieten zijn.
En ik heb ontzettend genoten van het dansen. Hoe heerlijk om elke dag te dansen, in beweging te zijn, alles te laten stromen. Dank voor de prachtig afgestemde begeleiding Michael en Coby.
pieter uit steenderen heeft geschreven op 20 augustus 2017 om 08:28:
Wat heerlijk te ervaren dat je jong kunt zijn in en oud lijf. Dat leeftijd slechts een gedachte is en dat alleen hier en nu belangrijk is. Wat heerlijk te kunnen lachen, diep van binnen uit. Wat een ervaring te kunnen huilen van geluk omdat ik me gezien voel.
Prachtige week op de Vlierhof die nog steeds niet voorbij is.
Bea uit Castricum heeft geschreven op 17 augustus 2017 om 20:52:
Terwijl mijn dochter met haar nieuwe vriendinnen naar trampoline en kikkervijver huppelt, ben ik aan het dansen of lig lui in een hangmat te lezen. We zijn hier samen en nemen ook tijd voor onszelf. Dansen, springen, spelen, lachen en zingen tijdens de Ouder/Kindweek van Dansklooster op de Vlierhof = zalig. Juul noemde op de terugreis het eten als een van de leukste dingen. Van de maaltijden tot de bloemen op tafel, de muziek en de activiteiten voor de kinderen; alles is met zoveel liefde gedaan door Michael, Coby, Mathilda en alle helpende handen van het kinder- en keukenteam. Verhip... zijn die vijf dagen nu al voorbij? Nagenietend dankbaar!
Brigitte uit Zevenaar heeft geschreven op 11 augustus 2017 om 20:44:
Mijn verlangen dient zich aan
ik dans en zing alsof mijn leven ervan af hangt
wat is het fijn je een vrij mens te voelen
te-midden van de anderen
er is ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn, zo ervaar ik het
wat een mooie mensen die ik zie
de sfeer, de liefde, het samen mogen zijn
eindeloos
als dank voor ieder een roos
.
Lisette uit Nijmegen heeft geschreven op 24 juli 2017 om 14:34:
Tranen
Ik hou van tranen
Ik verblijf in mij
Ik zie kleuren zacht en stralend
Alles ont-vouwt zich zoals het ont-vouwt

Ik verblijf in mij
Warme ruimte op ademritme
Alles ont-vouwt zich zoals het ont-vouwt
Neuriën

Warme ruimte op ademritme
Luchtig
Neuriën
Huilen is zingen met tranen

Luchtig
Verwondert
Huilen is zingen met tranen
Geeft geluid en ontvangt vibratie rondgang

Verwondert
Ik zie kleuren zacht en stralend
Geeft geluyid en ontvangt vibratie rondgang
Ik hou van tranen

18 juli 2017 Schoorl ©LizArts
Suzanne Faasse uit Alkmaar heeft geschreven op 20 juli 2017 om 22:12:
Retraite Dans en Relaxweek '17
Heel en Al in Schoorl

'Ontembaar'

Ik ben ontembaar
Ik ben hier
Ik zie jou
We zien samen het vuur

Ik ben hier
Ik voel me wakker
We zien samen het vuur
Starend kijken we er naar

Ik voel me wakker
Alles siddert, tintelt ....en knispert
Samen kijken we er naar
Raak het aan, geraakt, gekraakt
Raak me aan....

Alles siddert, tintelt....en knispert
Vuur me, blus me niet, tem me maar blus me niet...
Raak het aan, geraakt, gekraakt
Raak me aan
Fluister mijn huid...

Vuur me, blus me niet, tem me maar blus me niet
Ik zie jou
Fluister mijn huid
Ik ben ontembaar....


Suzanne Faasse
juli 2017
Gea uit Dieren heeft geschreven op 20 juli 2017 om 09:37:
Wat een mooie week dansen, zingen en heerlijk eten in de duinen van Schoorl.
Na een week voel ik het nog in mijn lijf. Helemaal mijn eigen beweging en geluid mogen maken. Prachtig hoe dit in eigen tempo, mag ontvouwen. Niet te vangen in zinnen : stromen, verbinden, loslaten, eigenheid, ruimte.
Michael, Coby en Emily heel erg bedankt voor deze mooie week. Joni heel erg bedankt voor de heerlijke maaltijden en tussendoortjes.
Mirjam uit Haarlem heeft geschreven op 19 juli 2017 om 15:55:
Met weerstand ga ik naar de dans en zing retraite in Schoorl....ik heb zo hard gewerkt, inclusief wat conflictueuze ervaringen en ik voel me gesloten......bekneld. De idee om vijf dagen met een groep wildvreemden te zijn trekt mij, als niet-groepsmens, niet aan. Maar ik weet intussen dat het leven zich altijd verrassend en leerzaam ontvouwt, dus uiteraard ga ik....de weerstand met mij meenemend....
En dan gebeurt het wonder....als vanzelf en bijna magisch verbindt de groep wildvreemden zich....voorbij vorm en woorden.
Michael, Coby en Emily weten een mooie, liefdevolle, oordeel vrije ruimte te creëeren en daarin kan de beweging en klank van binnen naar buiten plaats vinden.
En vervolgens ontstaan er openingen, ruimte in het lichaam en in de geest. Creativiteit borrelt op, alsook speelsheid, humor, kracht en bovenal liefde....als een bruisende stroom energie vanuit de aarde, door het lichaam, naar de ruimte en weer rond....het lichaam brengt aarde en ruimte samen.
Onderweg krijgen (lang) verborgen gevoelens en emoties de vrijheid om zichzelf te laten zien....bewegen en zingen met angst, woede, verdriet en pijn doet de emoties (een stukje) oplossen in die stroom van liefde, niet door verzet tegen de emoties maar juist door het geven van ruimte en liefde.
En uiteindelijk voelen we dat we samen die stroom van liefde zijn.....wat een schoonheid...wat een wonder!
Met diepe dankbaarheid buig ik voor Jeroen, Coby, Emily, Max, Petra, Michael, Judith, Gea, Helmie, Danielle, Carolien, Annemarie, Irene, Joni en mijzelf.....AHO❤️
Helmie uit Venray heeft geschreven op 18 juli 2017 om 11:03:
Zoveel mooie mensen bij elkaar.....Iedereen zo verschillend. Onze wegen kruisten elkaar even op ons levenspad. Er was ruimte voor alles wat er in het moment aanwezig was. Door deze ruimte die ik mocht ontvangen heb ik een enorme bevrijding mogen ervaren. Deze bijzondere week in het dansklooster heeft me meer gebracht dan ik vooraf had durven dromen.
Jeroen uit Houten heeft geschreven op 16 juli 2017 om 14:00:
Een mooie week vol verwondering en introspectie. Een week die me doet beseffen dat het niet erg hoeft te zijn, en misschien zelfs wel fijn is, om me met de stroming te laten meevoeren richting het onbekende. Dat wanneer de niet-passende puzzelstukjes worden losgelaten ze zelf een plekje zullen vinden, en hoe bevrijdend het kan zijn om me over te geven aan het plaatje dat ontstaat.
Janneke Nijboer uit Hazerswoude-Dorp heeft geschreven op 2 juli 2017 om 10:49:
Over mijn ervaring van afgelopen zaterdag schreef ik een blog, die ik graag met jullie deel. Het vertelt iets over hoe waardevol het is wat jullie doen. Heel veel dank. http://www.bermoogst.nl/ontmoeting-oude-vriendin/
Clasina uit Tilburg heeft geschreven op 2 juli 2017 om 09:02:
Door de prachtige plek; tuinzaal en tuin van Samaya, de mooi uitgezochte muziek van Michael en de rustige begeleiding van Coby kwam ik weer thuis in mijn lijf, mijn gevoel , in mijzelf. Een voedende helende ervaring!?
Monique uit De Bilt heeft geschreven op 9 mei 2017 om 08:52:
5-7 mei: er even tussenuit: mooie plek, fijne mensen, heerlijke dans met prachtige muziek en lekker gezond eten. Dank Coby en Michael en David