Lees de ervaringen van deelnemers

Tijdens de Dans & Meditatie Retraites laten we regelmatig de Talking-Stick rondgaan. Mensen delen daarmee hun stilte of woorden met elkaar. Woorden die dan gesproken worden zijn zo hartverwarmend dat wij als team iedere keer weer voelen : Ja… dit is waarom we er zijn, waarom we Dansklooster hebben gecreëerd. Op deze pagina geven we al onze deelnemers de ruimte om in gedachte de Talking-Stick op te pakken en een paar woorden te delen. Ontdek door de ogen van onze deelnemers, wat Dansklooster is en voel je welkom om in de toekomst ook deel te nemen.

AHOO

Deel jouw ervaring over Dansklooster

 
 
 
 
 
 
Dankjewel dat je jouw ervaring wilt delen, dit is voor nieuwe mensen heel waardevol. Jij draagt hierdoor bij aan de ontwikkeling van Dansklooster.
- velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.205.176.100 op.
Warme groet van het Dansklooster Team.
111 berichten.
Rita uit Hilversum schreef op 8 augustus 2016 om 19:15:
Nog aan het na genieten van mijn zomer retreat
Dans, yoga en massage vakantie
Mijn cadeaus aan het bewonderen
de goodybag en mijn persoonlijke vlinder van bewondering
Dit waren bijzondere dagen
De eerste dagen kon ik mijn beleving en ervaring nog wel onder woorden brengen. De laatste paar dagen merkte ik dat ik dat niet meer met woorden kon omschrijven
De stilte, dat was ook goed, dat mocht ook
Hoe bijzonder om zo te mogen zijn, zo puur, zo zuiver
Precies zoals ik mijn leven wil leven, jezelf mogen zijn, van anderen en vooral van jezelf
elkaar elkaar laten zijn
Woorden schieten tekort om de gevoelens van dankbaarheid te omschrijven
Dankbaar dat iedereen zichzelf kon zijn
Dank jullie wel dat jullie er waren lieve mensen
Dank aan Dansklooster voor het mogelijk maken van wat een geweldig mooie week.
liefs
Rita
Chantal Goossens uit Den Haag schreef op 8 augustus 2016 om 12:38:
Grote dank voor de bedding die jullie creëren. Een plek waar ik mijzelf kan dansen. Ruimte waarin ik de ander mag ontmoeten. Vreugde dans en diepe buiging voor jullie. Chantal Goossens
Tine uit Fijnaart schreef op 5 augustus 2016 om 20:59:
Voel je kind.
Voel je vrij.
Voel je kracht.
Voel je jij.
Voel de warmte.
Voel de kou.
Voel het verschil
tussen mij en jou.
Voel de smeltkroes van jou en mij.
Voel je samen
verdrietig en blij.
Voel je niks ook dat is oké.
Voel wat je voelt en doe het daarmee.
Dankbaar voor wat jullie mij gaven.
DANSKLOOSTER wat een veilige haven.
Lieve groet Tine
Gondelijn uit Delft schreef op 27 juli 2016 om 16:59:
Dank dank dank! Rust gevonden in het licht dat via mijn ogen en adem verbinding maakt tussen mij en moeder aarde. Ik heb mijzelf helemaal kunnen laten zien en horen, via diezelfde adem klank gegeven aan wat er in mij leeft. Ik voel me liefdevol in verbinding...

Voor wie dit leest en denkt, waar gaat dit over!? Als je twijfelt... Lekker dansen, zingen, eten, lieve mensen, mooie natuur dus gewoon gaan : )!! De rest komt vanzelf. Ahoo
Mirjam uit Veldhoven schreef op 27 juli 2016 om 15:59:
Wat een mooie dagen hebben wij gehad! Mooi bewogen, mooi gezongen, veel plezier, maar ook tranen...

Wat zijn jullie lieve mensen! Op de achtergrond, bescheiden, maar toch aanwezig! Vandaag, begint alles een beetje door te dringen... moe, maar heel voldaan kijk ik op deze dagen terug! Wat een gevoel, wat een mooie mensen allemaal en wat een prachtige plek!

Ik ben blij dat ik heb mogen laten zien wie ik ben en waar mijn passie ligt! Bedankt daarvoor!

Dikke knuffel,

Mirjam
Gert uit Houten schreef op 27 juli 2016 om 11:07:
Dans en zang 5 daagse de 4e keer, dit keer in Schoorl.

Vrijdagmiddag beklommen we ons steile 5 daagse pad.

We werden al direct beloond met een idyllisch tafereel, het spiritueel centrum ingebed tussen duin en bos.
Wauw, die kreet liep als een rode draad door deze onvergetelijke dagen.
Verwondering op verwondering, direct dus voor dat we ook maar een lied zongen of een dans dansten, die resonantie die mooie verbinding, die warmte.
Emily, Mathilde en Michael wisten ieder op hun eigen wijze een veilige omgeving te realiseren, waarin de ziel/hart met het lichaam mocht dansen en lang gekooide zangvogeltjes een hemelse zang lieten horen.
Niets werd op slag alles en stilte werd ZIJN.
Wij dreven op de licht deinende golven, maar overwonnen samen ook de razende storm.

Nadat we weer terugkeerde in de dagelijkse realiteit, in dit geval het parkeerterrein van Schoorl bleek mijn auto niet te starten omdat mijn accu paradoxaal genoeg leeg was.
Dus ten slotte kreeg ik ook nog een lesje nederigheid.

Ahoo
Birgit uit Liempde schreef op 26 juli 2016 om 23:40:
Dansen en zingen aan zee; zo duidelijk dat ik wilde gaan. En wat was het genieten: elke seconde. Het zo warrne welkom van Emily, Mathilda en Michael. De groep, de locatie, het heerlijke eten van Judith, de zon. Alles klopte! Een samenspel van klanken en bewegjngen. Samen en apart, blijheid en tranen, lichtheid en zwaarte. Intense dagen, rijke dagen, bijzondere dagen. Gedragen, gedanst, losgelaten en genoten. Tot de volgende dans, met heel mijn hart, heel graag
Marjan uit Bathmen schreef op 11 juli 2016 om 16:22:
Wat een prachtige waardevolle ontlading en oplading was het weer. Ik heb weer ruimte ervaren... ruimte voor plezier, beweging, stilstaan, verdriet, boosheid, liefde, contact en alleen zijn... Ah... ruimte om gewoon te 'zijn'. Heeeel fijn! En wat wordt iedereen daar mooi van! Echt een bijzonder mooi aanvullend team hebben jullie zo samen, die dit alles gebalanceerd laat zijn zoals het is, wil en kan.
Jantje uit Deventer schreef op 3 juli 2016 om 10:23:
Hoe beschrijf je zoiets magisch? Liefde stroomde en maakte de dans, begeleid door de Stilte van de natuur, waarin ik danste met de bloemen, een kikkerconcert die me meenam en bewoog van binnenuit... Vervolgens Dansend onringd door de grenzen van een prachtige tuinzaal die gevuld werd met klanken die de ziel liet stralen...
Wat een geweldige dag, dans, samenZijn en Begeleiding en niet te vergeten de aardse genoegen van een heerlijke lunch.
Mathilda, Michael en Coby, dankbaar dat ik er kon en mocht zijn en dat dansklooster er is.

💝
Angelieke uit Beek ubbergen schreef op 22 mei 2016 om 11:08:
Gisteren bij de Stoutenburg. Waar de rhodendendrons in bloei staan, het welkom van Mathilda en Michael begon de dag goed. In wezen werd ik diep geraakt door de muziek van Michael en de contacten in de dans met anderen. Ik voelde me op vele niveaus aangeraakt, geraakt. De levendigheid waarmee ik dan contact krijg is onbeschrijflijk. Zonder woorden kun je je vele nivaeus van contact bereiken. dankjewel Mathilda voor je nabijheid en dankjewel Michael voor het contact via de muziek. Dankbaar dit mee te mogen maken
Carolina uit Amsterdam schreef op 9 mei 2016 om 20:11:
Wonderlijk mooie dagen beleefd. Na een korte interne worsteling 'met de klooster omgeving', heb ik me over kunnen geven aan de muziek en bewogen, gedanst, ontdekt, stil geweest. Geraakt op diverse 'hoekige' punten van mn ziel. Dank voor de manier waario jullie dit laten ontstaan. Samen en alleen. Een open uitnodiging en alles wat jullie daarvoor deden. En misschien nog wel meer voor wat jullie niet deden. Zoveel ruimte....., heel fijn!
Daniëlle uit Almelo schreef op 6 mei 2016 om 14:46:
Het was heerlijk om in een warme, liefdevolle sfeer jezelf mee te laten nemen in de flow van de mooie muziek, en je te uiten in dans en beweging. En genoten van de natuur, de rust en stilte. Het was bevrijdend en helend en deed mijn energie weer stromen! Dank jullie wel Mathilda, Michael en Coby!
Anna uit Den Haag schreef op 27 maart 2016 om 17:02:
Wat een heerlijk weekend was het op de mooie locatie in Schoorl! Zoveel vrije dans op prachtige muziek en ook de vrijheid om tussendoor te genieten van een kopje thee in de lounge hoek. Dans, yoga, massage en verdieping in een ontspannen, warme, gezellige, actieve en relaxte sfeer. Veel dank, ik kom zeker vaker terug!
Annelies uit Leiden schreef op 1 maart 2016 om 13:21:
Wat is het toch dat me steeds doet terugkeren naar Dansklooster? De enorme boost die het elke keer geeft: of het nu een weekend of een dag is, ik kom er stralend, vol energie en levenslust van terug. De blije open veilige sfeer waarin alles er mag zijn geeft zoveel vrijheid dat alles zo heerlijk gaat stromen, ik m’n kracht nog meer kan voelen. De afwisseling van op mezelf en in verbinding zijn is magisch, zo mooi! Dankbaar, lieve Mathilda, Michael en Coby!
Annelies
Angelieke uit Beek ubbergen schreef op 1 maart 2016 om 00:09:
Het was een prachtige dag met begeleiders volkomen vanuit het hier en nu regeren Mathilde met tederheid Coby zeer en thousiast en Michael met prachtige uitgezochte muziek in het moment en allen zo dichtbij in het zijn,dankbaar dit mee te mogen maken
Mark van Baalen uit Leusden schreef op 28 februari 2016 om 19:17:
Zaterdag 27 februari eerste dans/natuur zaterdag met dansklooster meegemaakt in kasteel Stoutenburg. Heerlijke dag op een prachtige locatie, beginnend met een 2 uur durende dansreis, met rustige en uitbundige dansmomenten, verstilling, verdieping en ruimte. Niks hoeft,je volgt je eigen ritme. De uitgekozen muziek van Michael is top. Middag met buitendans en natuur. Daarna nog dans en meditatie. Michael, Mathilda en Coby zijn een perfect team die je een geweldige ervaring geven. Respectvol en gevoelig houden ze met iedere deelnemer contact. Je voelt je veilig en vrij. Een aanrader!
Jos uit Maastricht schreef op 14 februari 2016 om 21:56:
Wat heb ik genoten van dit bijzondere weekend! De prachtige muziek, de mooie ontmoetingen, de schitterende locatie. En natuurlijk de vrije dans, het bewegen van binnen uit, dat mij "thuis brengt" in mijn ziel. Dank je wel Dansklooster - Michael, Mathilda & Coby - voor jullie warme gastvrijheid en liefdevolle inspiratie.
Anke uit Nijmegen schreef op 14 februari 2016 om 20:44:
Lieve Mathilda, Michael en Coby,
Wat een heerlijk kado, een weekend zo aandachtsvol en in alle openheid, vrijheid en warmte door jullie vormgegeven! Dit is leven: zijn zoals het is, wat en hoe het dan ook is, wisselend per moment, in contact of in mezelf...Speels sprankelen: heerlijk! Heel veel dank vanuit het diepst van mijn hart dat jullie mij de kracht van muziek en dans zo hebben laten voelen!
Jetske Bouma (45) uit Oosterbeek schreef op 19 januari 2016 om 23:03:
Geen idee had ik waar ik aan begon, toen ik me opgaf voor het dansweekend Dans en Yoga in Schoorl, november vorig jaar. Maar het was fijn, heel erg fijn, met prachtige muziek, een prachtig versierde kapel in de prachtige natuur, de duinen van Schoorl. En de dans natuurlijk, die wild en onstuimig, zacht en ingetogen en ook gewoon swingend was. Dank je wel, Michael, Mathilda, Coby en Marian, en alle andere dansers, ik heb genoten.
Marianne Brix uit Naarden schreef op 12 januari 2016 om 12:15:
Een van mijn grootste inzichten van het afgelopen jaar is...
Dat ik mijn dans mag dansen zo als ik hem dansen wil. Dat niemand anders bepaalt hoe ik mijn dans dans. Dat niemand mijn dans voor mij danst. En als ik mijn dans dans, dat het dan om mijn heen danst zo als het dansen kan...en het is mooi.

Dankbaar voor een prachtig dansjaar Mathilda, Michael, Coby en iedereen die met Dansklooster te maken heeft.
En dankbaar aan iedereen waarmee ik mijn dans heb mogen dansen.