fbpx

Lees de ervaringen van deelnemers

Tijdens de Dans & Meditatie Retraites laten we regelmatig de Talking-Stick rondgaan. Mensen delen daarmee hun stilte of woorden met elkaar. Woorden die dan gesproken worden zijn zo hartverwarmend dat wij als team iedere keer weer voelen : Ja… dit is waarom we er zijn, waarom we Dansklooster hebben gecreëerd. Op deze pagina geven we al onze deelnemers de ruimte om in gedachte de Talking-Stick op te pakken en een paar woorden te delen. Ontdek door de ogen van onze deelnemers, wat Dansklooster is en voel je welkom om in de toekomst ook deel te nemen.

AHOO

Deel jouw ervaring over Dansklooster

 
 
 
 
 
 
Dankjewel dat je jouw ervaring wilt delen, dit is voor nieuwe mensen heel waardevol. Jij draagt hierdoor bij aan de ontwikkeling van Dansklooster.
- velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.230.154.129 op.
Warme groet van het Dansklooster Team.
118 berichten.
Kuun uit Heuvelrug schreef op 21 augustus 2016 om 11:02:
Over de dans,massage,yoga week van aug 2016 op de Vlierhof:
Ken je dat? Dat dansen meer dan dansen is, yoga meer dan yoga, en stilte meer dan stil? Dat vrouwen meer dan vrouwen zijn. Dat samen zoveel meer is.
Omdat alles liefde is? Omdat een hart danst als het open mag, als het in verbinding is? Omdat alles mooi is als het bewegen is. Ken je dat? Op de laagjes zweven naar nog meer... liefde. Zo veel... Energie delen en ontvangen. Steun uit een krachtig veld.
Ik was een week samen met 19 vrouwen en 1 man (thank god:-))... Dan is delen niet alleen vermenigvuldigen. Het is samen groeien, leren, wegvliegen, landen, indalen... en vooral ook schitteren. We dansten en deelden daarin pijn en geluk. Beweging op herkenning. Zo fijnbesnaard. Alles is gevoeld en gedanst. Authentiek en liefdevol was die omarming. Die wij samen waren. En zijn. Ik ga het bij me dragen.
Samen met Coby Geertsma, Mathilda van Ameijde en Michael Verheijen van Dansklooster beleefden wij de verrassing van ons leven. Dat er meer dans zit in ons bestaan, meer hart, dat er meer klopt dan wij wisten. Amen voor onvergetelijke dagen waardoor er nu een ritme in mij klopt, dat maar niet kan wachten te worden geleefd. Alles was zo mooi voor ons neergelegd, gekoesterd en gedragen.... We vlogen door de dans, zagen de ruimte als een kans... Op het ritme van dat schitterende Dansklooster. Ken je dat?
Dank dat ik jullie ken❤️
Bernanda uit Zoetermeer schreef op 19 augustus 2016 om 22:25:
Mooier dan we vooraf konden bedenken was de ouder-kind week voor ons. Veel plezier, veel emotie en een hele mooie balans in ont-moeten. Een aanrader voor iedereen die in contact wil komen: met zichzelf met zijn of haar kind(eren) en met anderen. Dankjewel Mathilda, Michael, Coby en Susanne, het was onvergetelijk!
Bea uit Castricum schreef op 19 augustus 2016 om 21:27:
Wat een prachtige en warme afwisseling van lekker dansen, plezier, spelen en mooi, humoristisch, diepgaand en soms ook ontroerend contact met andere ouders en kinderen en een heerlijk gevoel van vrijheid. 'Jaaaa graag!!', jubelde mijn dochter toen ik haar voorstelde volgend jaar weer te gaan.
vera uit Castricum schreef op 18 augustus 2016 om 21:57:
Mijn woorden van deze week waren Liefde, thuiskomen en Eigen kracht. Gedragen door de muziek en de groep, gevallen en weer opgegooid. Met de helft van ons gezin hebben we genoten, zijn geprikkeld en geïnspireerd, aangevuurd. Dankbaarheid, vrij en verbonden.
Angelieke uit Beek ubbergen schreef op 18 augustus 2016 om 20:47:
Het was een bijzondere week,met nu eens een zorgrol en toch gedanst.dansen is voor mij het ervaren van vrijheid ,ontmoeting loslaten en zeer lieve mensen die dan spontaan in kontakt met elkaar komen.dankje lieve Mathilda ,Michael ,Coby en Susanne en alle deelnemers waarmee ik ieder op zich een bijzonder kontakt ervoer.zo vrolijk en speels heerlijk.
Myrtle uit Wassenaar schreef op 16 augustus 2016 om 19:16:
Wat een fijne Ouder-Kind zomerweek, samen met mijn zoontje op de Vlierhof! Een echte aanrader voor ouders en kinderen, om rust en ruimte voor jezelf te creëren én samen met je kind/gezin te zijn en met andere mooie mensen te kunnen verbinden op speelse wijze. En dat op een mooie plek als de Vlierhof!
In de ochtenden kon ik heerlijk dansen, in mijn lijf zakken, uit mijn hoofd komen en meer gaan voelen en bewegen op de mooie muziek. Met mooie poëtische woorden van Michael of Mathilda. Dat was echt een cadeautje voor mij!
En de rest van de dag werd op ontspannen wijze ingevuld voor de ouders en kinderen samen. En in de avond kampvuur, mantra's, nog meer dans of massage en andere leuke dingen.
Michael, Mathilda en Coby hebben iets prachtigs gecreëerd! En een superleuk kinderteam om de kinderen bezig te houden.
Een week vol poëzie, kind zijn, stromen in dans, je lekker voelen in je lichaam, subtiliteit om de schoonheid van het leven te voelen en vol inspiratie weer naar huis te gaan.

Erg dankbaar voor deze mooie ervaring!
paula uit Den Haag schreef op 9 augustus 2016 om 21:59:
Een zomer retraite met dans,massage en yoga. Lichtvoetig en onbevangen begon ik eraan. Hopende op een mooie week. Niet wetende hoe mooi die week zou zijn. Want dat was die! Wat een mooie mensen, mooi contact met en zonder woorden, contact met de ander en contact met jezelf. Het geheel , in een warme bedding van begeleiding, maakt dat ik enkele dagen nodig had om weer op aarde neer te komen. Iedere emotie kwam zo binnen. De wereld is zo mooi!!! Het is in mij weer gaan stromen.
Dank, lieve Coby, Mathilde en Michael.
Rita uit Hilversum schreef op 8 augustus 2016 om 19:15:
Nog aan het na genieten van mijn zomer retreat
Dans, yoga en massage vakantie
Mijn cadeaus aan het bewonderen
de goodybag en mijn persoonlijke vlinder van bewondering
Dit waren bijzondere dagen
De eerste dagen kon ik mijn beleving en ervaring nog wel onder woorden brengen. De laatste paar dagen merkte ik dat ik dat niet meer met woorden kon omschrijven
De stilte, dat was ook goed, dat mocht ook
Hoe bijzonder om zo te mogen zijn, zo puur, zo zuiver
Precies zoals ik mijn leven wil leven, jezelf mogen zijn, van anderen en vooral van jezelf
elkaar elkaar laten zijn
Woorden schieten tekort om de gevoelens van dankbaarheid te omschrijven
Dankbaar dat iedereen zichzelf kon zijn
Dank jullie wel dat jullie er waren lieve mensen
Dank aan Dansklooster voor het mogelijk maken van wat een geweldig mooie week.
liefs
Rita
Chantal Goossens uit Den Haag schreef op 8 augustus 2016 om 12:38:
Grote dank voor de bedding die jullie creëren. Een plek waar ik mijzelf kan dansen. Ruimte waarin ik de ander mag ontmoeten. Vreugde dans en diepe buiging voor jullie. Chantal Goossens
Tine uit Fijnaart schreef op 5 augustus 2016 om 20:59:
Voel je kind.
Voel je vrij.
Voel je kracht.
Voel je jij.
Voel de warmte.
Voel de kou.
Voel het verschil
tussen mij en jou.
Voel de smeltkroes van jou en mij.
Voel je samen
verdrietig en blij.
Voel je niks ook dat is oké.
Voel wat je voelt en doe het daarmee.
Dankbaar voor wat jullie mij gaven.
DANSKLOOSTER wat een veilige haven.
Lieve groet Tine
Gondelijn uit Delft schreef op 27 juli 2016 om 16:59:
Dank dank dank! Rust gevonden in het licht dat via mijn ogen en adem verbinding maakt tussen mij en moeder aarde. Ik heb mijzelf helemaal kunnen laten zien en horen, via diezelfde adem klank gegeven aan wat er in mij leeft. Ik voel me liefdevol in verbinding...

Voor wie dit leest en denkt, waar gaat dit over!? Als je twijfelt... Lekker dansen, zingen, eten, lieve mensen, mooie natuur dus gewoon gaan : )!! De rest komt vanzelf. Ahoo
Mirjam uit Veldhoven schreef op 27 juli 2016 om 15:59:
Wat een mooie dagen hebben wij gehad! Mooi bewogen, mooi gezongen, veel plezier, maar ook tranen...

Wat zijn jullie lieve mensen! Op de achtergrond, bescheiden, maar toch aanwezig! Vandaag, begint alles een beetje door te dringen... moe, maar heel voldaan kijk ik op deze dagen terug! Wat een gevoel, wat een mooie mensen allemaal en wat een prachtige plek!

Ik ben blij dat ik heb mogen laten zien wie ik ben en waar mijn passie ligt! Bedankt daarvoor!

Dikke knuffel,

Mirjam
Gert uit Houten schreef op 27 juli 2016 om 11:07:
Dans en zang 5 daagse de 4e keer, dit keer in Schoorl.

Vrijdagmiddag beklommen we ons steile 5 daagse pad.

We werden al direct beloond met een idyllisch tafereel, het spiritueel centrum ingebed tussen duin en bos.
Wauw, die kreet liep als een rode draad door deze onvergetelijke dagen.
Verwondering op verwondering, direct dus voor dat we ook maar een lied zongen of een dans dansten, die resonantie die mooie verbinding, die warmte.
Emily, Mathilde en Michael wisten ieder op hun eigen wijze een veilige omgeving te realiseren, waarin de ziel/hart met het lichaam mocht dansen en lang gekooide zangvogeltjes een hemelse zang lieten horen.
Niets werd op slag alles en stilte werd ZIJN.
Wij dreven op de licht deinende golven, maar overwonnen samen ook de razende storm.

Nadat we weer terugkeerde in de dagelijkse realiteit, in dit geval het parkeerterrein van Schoorl bleek mijn auto niet te starten omdat mijn accu paradoxaal genoeg leeg was.
Dus ten slotte kreeg ik ook nog een lesje nederigheid.

Ahoo
Birgit uit Liempde schreef op 26 juli 2016 om 23:40:
Dansen en zingen aan zee; zo duidelijk dat ik wilde gaan. En wat was het genieten: elke seconde. Het zo warrne welkom van Emily, Mathilda en Michael. De groep, de locatie, het heerlijke eten van Judith, de zon. Alles klopte! Een samenspel van klanken en bewegjngen. Samen en apart, blijheid en tranen, lichtheid en zwaarte. Intense dagen, rijke dagen, bijzondere dagen. Gedragen, gedanst, losgelaten en genoten. Tot de volgende dans, met heel mijn hart, heel graag
Marjan uit Bathmen schreef op 11 juli 2016 om 16:22:
Wat een prachtige waardevolle ontlading en oplading was het weer. Ik heb weer ruimte ervaren... ruimte voor plezier, beweging, stilstaan, verdriet, boosheid, liefde, contact en alleen zijn... Ah... ruimte om gewoon te 'zijn'. Heeeel fijn! En wat wordt iedereen daar mooi van! Echt een bijzonder mooi aanvullend team hebben jullie zo samen, die dit alles gebalanceerd laat zijn zoals het is, wil en kan.
Jantje uit Deventer schreef op 3 juli 2016 om 10:23:
Hoe beschrijf je zoiets magisch? Liefde stroomde en maakte de dans, begeleid door de Stilte van de natuur, waarin ik danste met de bloemen, een kikkerconcert die me meenam en bewoog van binnenuit... Vervolgens Dansend onringd door de grenzen van een prachtige tuinzaal die gevuld werd met klanken die de ziel liet stralen...
Wat een geweldige dag, dans, samenZijn en Begeleiding en niet te vergeten de aardse genoegen van een heerlijke lunch.
Mathilda, Michael en Coby, dankbaar dat ik er kon en mocht zijn en dat dansklooster er is.

?
Angelieke uit Beek ubbergen schreef op 22 mei 2016 om 11:08:
Gisteren bij de Stoutenburg. Waar de rhodendendrons in bloei staan, het welkom van Mathilda en Michael begon de dag goed. In wezen werd ik diep geraakt door de muziek van Michael en de contacten in de dans met anderen. Ik voelde me op vele niveaus aangeraakt, geraakt. De levendigheid waarmee ik dan contact krijg is onbeschrijflijk. Zonder woorden kun je je vele nivaeus van contact bereiken. dankjewel Mathilda voor je nabijheid en dankjewel Michael voor het contact via de muziek. Dankbaar dit mee te mogen maken
Carolina uit Amsterdam schreef op 9 mei 2016 om 20:11:
Wonderlijk mooie dagen beleefd. Na een korte interne worsteling 'met de klooster omgeving', heb ik me over kunnen geven aan de muziek en bewogen, gedanst, ontdekt, stil geweest. Geraakt op diverse 'hoekige' punten van mn ziel. Dank voor de manier waario jullie dit laten ontstaan. Samen en alleen. Een open uitnodiging en alles wat jullie daarvoor deden. En misschien nog wel meer voor wat jullie niet deden. Zoveel ruimte....., heel fijn!
Daniëlle uit Almelo schreef op 6 mei 2016 om 14:46:
Het was heerlijk om in een warme, liefdevolle sfeer jezelf mee te laten nemen in de flow van de mooie muziek, en je te uiten in dans en beweging. En genoten van de natuur, de rust en stilte. Het was bevrijdend en helend en deed mijn energie weer stromen! Dank jullie wel Mathilda, Michael en Coby!
Anna uit Den Haag schreef op 27 maart 2016 om 17:02:
Wat een heerlijk weekend was het op de mooie locatie in Schoorl! Zoveel vrije dans op prachtige muziek en ook de vrijheid om tussendoor te genieten van een kopje thee in de lounge hoek. Dans, yoga, massage en verdieping in een ontspannen, warme, gezellige, actieve en relaxte sfeer. Veel dank, ik kom zeker vaker terug!