fbpx

Lees de ervaringen van deelnemers

Tijdens de Dans & Meditatie Retraites laten we regelmatig de Talking-Stick rondgaan. Mensen delen daarmee hun stilte of woorden met elkaar. Woorden die dan gesproken worden zijn zo hartverwarmend dat wij als team iedere keer weer voelen : Ja… dit is waarom we er zijn, waarom we Dansklooster hebben gecreëerd. Op deze pagina geven we al onze deelnemers de ruimte om in gedachte de Talking-Stick op te pakken en een paar woorden te delen. Ontdek door de ogen van onze deelnemers, wat Dansklooster is en voel je welkom om in de toekomst ook deel te nemen.

AHOO

Deel jouw ervaring over Dansklooster

 
 
 
 
 
 
Dankjewel dat je jouw ervaring wilt delen, dit is voor nieuwe mensen heel waardevol. Jij draagt hierdoor bij aan de ontwikkeling van Dansklooster.
- velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.204.42.98 op.
Warme groet van het Dansklooster Team.
127 berichten.
Mirjam uit Veldhoven heeft geschreven op 27 juli 2016 om 15:59:
Wat een mooie dagen hebben wij gehad! Mooi bewogen, mooi gezongen, veel plezier, maar ook tranen...

Wat zijn jullie lieve mensen! Op de achtergrond, bescheiden, maar toch aanwezig! Vandaag, begint alles een beetje door te dringen... moe, maar heel voldaan kijk ik op deze dagen terug! Wat een gevoel, wat een mooie mensen allemaal en wat een prachtige plek!

Ik ben blij dat ik heb mogen laten zien wie ik ben en waar mijn passie ligt! Bedankt daarvoor!

Dikke knuffel,

Mirjam
Gert uit Houten heeft geschreven op 27 juli 2016 om 11:07:
Dans en zang 5 daagse de 4e keer, dit keer in Schoorl.

Vrijdagmiddag beklommen we ons steile 5 daagse pad.

We werden al direct beloond met een idyllisch tafereel, het spiritueel centrum ingebed tussen duin en bos.
Wauw, die kreet liep als een rode draad door deze onvergetelijke dagen.
Verwondering op verwondering, direct dus voor dat we ook maar een lied zongen of een dans dansten, die resonantie die mooie verbinding, die warmte.
Emily, Mathilde en Michael wisten ieder op hun eigen wijze een veilige omgeving te realiseren, waarin de ziel/hart met het lichaam mocht dansen en lang gekooide zangvogeltjes een hemelse zang lieten horen.
Niets werd op slag alles en stilte werd ZIJN.
Wij dreven op de licht deinende golven, maar overwonnen samen ook de razende storm.

Nadat we weer terugkeerde in de dagelijkse realiteit, in dit geval het parkeerterrein van Schoorl bleek mijn auto niet te starten omdat mijn accu paradoxaal genoeg leeg was.
Dus ten slotte kreeg ik ook nog een lesje nederigheid.

Ahoo
Birgit uit Liempde heeft geschreven op 26 juli 2016 om 23:40:
Dansen en zingen aan zee; zo duidelijk dat ik wilde gaan. En wat was het genieten: elke seconde. Het zo warrne welkom van Emily, Mathilda en Michael. De groep, de locatie, het heerlijke eten van Judith, de zon. Alles klopte! Een samenspel van klanken en bewegjngen. Samen en apart, blijheid en tranen, lichtheid en zwaarte. Intense dagen, rijke dagen, bijzondere dagen. Gedragen, gedanst, losgelaten en genoten. Tot de volgende dans, met heel mijn hart, heel graag
Marjan uit Bathmen heeft geschreven op 11 juli 2016 om 16:22:
Wat een prachtige waardevolle ontlading en oplading was het weer. Ik heb weer ruimte ervaren... ruimte voor plezier, beweging, stilstaan, verdriet, boosheid, liefde, contact en alleen zijn... Ah... ruimte om gewoon te 'zijn'. Heeeel fijn! En wat wordt iedereen daar mooi van! Echt een bijzonder mooi aanvullend team hebben jullie zo samen, die dit alles gebalanceerd laat zijn zoals het is, wil en kan.
Jantje uit Deventer heeft geschreven op 3 juli 2016 om 10:23:
Hoe beschrijf je zoiets magisch? Liefde stroomde en maakte de dans, begeleid door de Stilte van de natuur, waarin ik danste met de bloemen, een kikkerconcert die me meenam en bewoog van binnenuit... Vervolgens Dansend onringd door de grenzen van een prachtige tuinzaal die gevuld werd met klanken die de ziel liet stralen...
Wat een geweldige dag, dans, samenZijn en Begeleiding en niet te vergeten de aardse genoegen van een heerlijke lunch.
Mathilda, Michael en Coby, dankbaar dat ik er kon en mocht zijn en dat dansklooster er is.

?
Angelieke uit Beek ubbergen heeft geschreven op 22 mei 2016 om 11:08:
Gisteren bij de Stoutenburg. Waar de rhodendendrons in bloei staan, het welkom van Mathilda en Michael begon de dag goed. In wezen werd ik diep geraakt door de muziek van Michael en de contacten in de dans met anderen. Ik voelde me op vele niveaus aangeraakt, geraakt. De levendigheid waarmee ik dan contact krijg is onbeschrijflijk. Zonder woorden kun je je vele nivaeus van contact bereiken. dankjewel Mathilda voor je nabijheid en dankjewel Michael voor het contact via de muziek. Dankbaar dit mee te mogen maken
Carolina uit Amsterdam heeft geschreven op 9 mei 2016 om 20:11:
Wonderlijk mooie dagen beleefd. Na een korte interne worsteling 'met de klooster omgeving', heb ik me over kunnen geven aan de muziek en bewogen, gedanst, ontdekt, stil geweest. Geraakt op diverse 'hoekige' punten van mn ziel. Dank voor de manier waario jullie dit laten ontstaan. Samen en alleen. Een open uitnodiging en alles wat jullie daarvoor deden. En misschien nog wel meer voor wat jullie niet deden. Zoveel ruimte....., heel fijn!
Daniëlle uit Almelo heeft geschreven op 6 mei 2016 om 14:46:
Het was heerlijk om in een warme, liefdevolle sfeer jezelf mee te laten nemen in de flow van de mooie muziek, en je te uiten in dans en beweging. En genoten van de natuur, de rust en stilte. Het was bevrijdend en helend en deed mijn energie weer stromen! Dank jullie wel Mathilda, Michael en Coby!
Anna uit Den Haag heeft geschreven op 27 maart 2016 om 17:02:
Wat een heerlijk weekend was het op de mooie locatie in Schoorl! Zoveel vrije dans op prachtige muziek en ook de vrijheid om tussendoor te genieten van een kopje thee in de lounge hoek. Dans, yoga, massage en verdieping in een ontspannen, warme, gezellige, actieve en relaxte sfeer. Veel dank, ik kom zeker vaker terug!
Annelies uit Leiden heeft geschreven op 1 maart 2016 om 13:21:
Wat is het toch dat me steeds doet terugkeren naar Dansklooster? De enorme boost die het elke keer geeft: of het nu een weekend of een dag is, ik kom er stralend, vol energie en levenslust van terug. De blije open veilige sfeer waarin alles er mag zijn geeft zoveel vrijheid dat alles zo heerlijk gaat stromen, ik m’n kracht nog meer kan voelen. De afwisseling van op mezelf en in verbinding zijn is magisch, zo mooi! Dankbaar, lieve Mathilda, Michael en Coby!
Annelies
Angelieke uit Beek ubbergen heeft geschreven op 1 maart 2016 om 00:09:
Het was een prachtige dag met begeleiders volkomen vanuit het hier en nu regeren Mathilde met tederheid Coby zeer en thousiast en Michael met prachtige uitgezochte muziek in het moment en allen zo dichtbij in het zijn,dankbaar dit mee te mogen maken
Mark van Baalen uit Leusden heeft geschreven op 28 februari 2016 om 19:17:
Zaterdag 27 februari eerste dans/natuur zaterdag met dansklooster meegemaakt in kasteel Stoutenburg. Heerlijke dag op een prachtige locatie, beginnend met een 2 uur durende dansreis, met rustige en uitbundige dansmomenten, verstilling, verdieping en ruimte. Niks hoeft,je volgt je eigen ritme. De uitgekozen muziek van Michael is top. Middag met buitendans en natuur. Daarna nog dans en meditatie. Michael, Mathilda en Coby zijn een perfect team die je een geweldige ervaring geven. Respectvol en gevoelig houden ze met iedere deelnemer contact. Je voelt je veilig en vrij. Een aanrader!
Jos uit Maastricht heeft geschreven op 14 februari 2016 om 21:56:
Wat heb ik genoten van dit bijzondere weekend! De prachtige muziek, de mooie ontmoetingen, de schitterende locatie. En natuurlijk de vrije dans, het bewegen van binnen uit, dat mij "thuis brengt" in mijn ziel. Dank je wel Dansklooster - Michael, Mathilda & Coby - voor jullie warme gastvrijheid en liefdevolle inspiratie.
Anke uit Nijmegen heeft geschreven op 14 februari 2016 om 20:44:
Lieve Mathilda, Michael en Coby,
Wat een heerlijk kado, een weekend zo aandachtsvol en in alle openheid, vrijheid en warmte door jullie vormgegeven! Dit is leven: zijn zoals het is, wat en hoe het dan ook is, wisselend per moment, in contact of in mezelf...Speels sprankelen: heerlijk! Heel veel dank vanuit het diepst van mijn hart dat jullie mij de kracht van muziek en dans zo hebben laten voelen!
Jetske Bouma (45) uit Oosterbeek heeft geschreven op 19 januari 2016 om 23:03:
Geen idee had ik waar ik aan begon, toen ik me opgaf voor het dansweekend Dans en Yoga in Schoorl, november vorig jaar. Maar het was fijn, heel erg fijn, met prachtige muziek, een prachtig versierde kapel in de prachtige natuur, de duinen van Schoorl. En de dans natuurlijk, die wild en onstuimig, zacht en ingetogen en ook gewoon swingend was. Dank je wel, Michael, Mathilda, Coby en Marian, en alle andere dansers, ik heb genoten.
Marianne Brix uit Naarden heeft geschreven op 12 januari 2016 om 12:15:
Een van mijn grootste inzichten van het afgelopen jaar is...
Dat ik mijn dans mag dansen zo als ik hem dansen wil. Dat niemand anders bepaalt hoe ik mijn dans dans. Dat niemand mijn dans voor mij danst. En als ik mijn dans dans, dat het dan om mijn heen danst zo als het dansen kan...en het is mooi.

Dankbaar voor een prachtig dansjaar Mathilda, Michael, Coby en iedereen die met Dansklooster te maken heeft.
En dankbaar aan iedereen waarmee ik mijn dans heb mogen dansen.
Monique van Dijk uit Grou heeft geschreven op 11 januari 2016 om 12:17:
Best spannend om je nieuw liefde mee te nemen naar het Nieuwjaarsfeest van Dansklooster.
De mensen waar ik me zo verbonden mee voel, mag hij dan ook ontmoeten.
Een gezonde spanning is dat hoor, maar toch.

De deur gaat open en op de mat valt de spanning al weg, een snoer van licht heet je welkom, wat ziet het er weer mooi uit!

Na de eerste warme begroetingen volgen er zoveel mooie momenten! Heel veel mooie mensen, een prachtige rijke tafel, met heerlijke gerechten, mooie gesprekken, soms alleen een blik, een hand, een omhelzing, delen van verdriet en blijdschap, het is er allemaal.

De dans, dit keer met een prachtige live band, zang en de volgende ochtend de geleide meditatie door Mathilde, met de muziek....de stilte.....

De afsluiting in de kring, hoe mooi ieder zijn ervaring mag delen met de anderen, en zo de verbondenheid te ervaren met elkaar!

De zachte aanraking van Coby tijdens de massage....

Dankbaar voor zoveel licht, liefde dank een ieder die er was, dank Mathilde Michael en Coby!
Evelyn Peters uit Haarlem heeft geschreven op 13 december 2015 om 23:25:
Ik kan het iedereen aanraden zo vlak voor het nieuwe jaar om dansend het oude jaar te verlaten en met nieuwe moed "dansend het nieuwe jaar in te kunnen gaan"!

Ik ben het weekend van zaterdag 12 dec t/m zondag 13 dec 2015 naar Samaya geweest te Werkhoven. Alles was geweldig, sereen klooster met, prettige kamers met uitkijk op de prachtige tuinen, fantastisch eten en een gezellige groep dansende zielen. De zaal waar we danste was in verlichting gebracht door de vele kaarsjes en deze sfeer is direct voelbaar. De dans muziek is precies wat je oren willen horen en het harp concert was fenomenaal.

Dit alles onder de goede begeleiding van de ontwapende Michael, de lieve zorgzame Mathilda en de helende handen van Coby. Door hun diversiteit ontgaat hun niets tot weinig en is steeds de juiste dans en/of aanraking aanwezig om zo'n weekend tot een succes te maken!!!

P.s.....kan ik mij al in laten schrijven voor Samaya voor 2016-2017 en 2018???

Liefs van Evelyn en tot de next dance
Angelieke snoeren uit Beek ubbergen heeft geschreven op 27 november 2015 om 12:51:
Ik wil jullie laten weten dat ik in Egmond aan zee en verder zoveel onvoorwaardelijk e liefde kreeg zodat ik helemaal alles en dan ook werkelijk alles kon loslaten.aan einde was ik er zoals ik in wezen ben.onvoorwaardelijke liefde,die ik mocht meemaken van Michael en Mathilda en Coby en Susanne .het is die liefde die mij blijft herinneren aan de geweldige verbinding die ik voelde en steeds opnieuw voel wanneer ik jullie ontmoet.ik blijf komen daar waar ik kan.nog steeds dankbaar dat ik jullie ontmoette en ontmoet
Wilma uit Bergen heeft geschreven op 12 november 2015 om 15:36:
Ik heb genoten in de duinen van Schoorl ,een mooie plek om te dansen met aardige mensen,Michael en Mathilda weten de juiste toon te vinden bij alle verschillende mensen. groet Wilma