fbpx

Lees de ervaringen van deelnemers

Tijdens de Dans & Meditatie Retraites laten we regelmatig de Talking-Stick rondgaan. Mensen delen daarmee hun stilte of woorden met elkaar. Woorden die dan gesproken worden zijn zo hartverwarmend dat wij als team iedere keer weer voelen : Ja… dit is waarom we er zijn, waarom we Dansklooster hebben gecreëerd. Op deze pagina geven we al onze deelnemers de ruimte om in gedachte de Talking-Stick op te pakken en een paar woorden te delen. Ontdek door de ogen van onze deelnemers, wat Dansklooster is en voel je welkom om in de toekomst ook deel te nemen.

AHOO

Deel jouw ervaring over Dansklooster

 
 
 
 
 
 
Dankjewel dat je jouw ervaring wilt delen, dit is voor nieuwe mensen heel waardevol. Jij draagt hierdoor bij aan de ontwikkeling van Dansklooster.
- velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.230.154.129 op.
Warme groet van het Dansklooster Team.
118 berichten.
Marie-Louise Roefs uit Helmond schreef op 28 september 2015 om 10:15:
Hallo alle levensdansers
Ik ben weer terug na het weekend Herfst-dansen in Mariapark in Sittard. De plek is Heilig voor mij. Zowel de energie die er allang heerst als de mensen die er zijn. En afgelopen weekend was dit zo compleet en mooi voor mij,dat ik alleen blij kon zijn. Blij kan zijn. Het is magie en doet me goed. Zo eenvoudig zijn die ik ben, niet meer niet minder, uitgedrukt in dans en ontmoeting. Bedankt
Hartegroet Marie-Louise
Paula Hijne uit Zeewolde schreef op 16 september 2015 om 13:15:
Al veel eerder geschreven op mijn meniereblog nadat ik al een paar keer bij het Dansklooster had gedanst. Ondertussen ben ik al vaker geweest, niet meer op één hand te tellen. Elke keer is het weer dansen in verwondering.

Dansen in verwondering
Posted on mei 21, 2013

Noem het dansexpressie of vrije dans.

Voor mij is het dansen in vrijheid. Bewegen op de muziek. Mij laten leiden door het ritme en de melodie. Dan voel ik mij in evenwicht, dan kan ik een draai maken zonder om te vallen. Op mijn moment, zonder erover na te denken, beweeg ik sierlijk-staccato-vloeiend-snel-langzaam-ritmisch-krachtig-open-naar buiten,naar binnen-klein,subtiel-luchtig-groots. Volledig er zijn in mijn lichaam, in mijn hoofd, in mijn hart.

En dat delen met andere dansers, in oogcontact, een streling, met handen en voeten, een lach. Kijken, voelen, horen, ruiken, alles in evenwicht.

Ik snap niet hoe dat kan. Hoe is het mogelijk dat ik zo kan dansen met een evenwichtsbeperking. Ik kan niet in een mooie rechte lijn lopen, voetje voor voetje. Ik kan mij niet plotseling omdraaien, want dan val ik om. In de dans kan ik mij bewegen zoals mijn lijf dat wil, zoals ik het wil. Wonderlijk. Verbazingwekkend. Ik ben dankbaar voor deze ervaringen. Laat mij dansen, dansen in verwondering.

https://meniereblog.wordpress.com/page/4/
Anita Blanken uit Vianen schreef op 7 september 2015 om 16:52:
Een mooi cadeau aan jezelf......
Dansen in het oog van de orkaan. Naar binnen, thuiskomen en dan mijn vleugels uitslaan. Me gedragen voelen door de wind, door liefde en lichtheid. En iedere keer weer vanuit mezelf als vertrekpunt. Naar het ervaren dat geven en ontvangen wegvallen en we al-een zijn met onszelf, elkaar en alles dat is.
Zo mooi hoe het lichaam beweegt her-innert, ervaart, koestert en vormgeeft aan wat is.
Dat alles in een warme stevige bedding van prachtige mensen die het team vormen en de ruimte laten ontstaan..........
Dankbaar. Tot een volgende keer xxxx
Monique van Dijk uit Grou schreef op 4 september 2015 om 12:36:
De eerste keer dat ik ging dansen bij Dansklooster was een indringende ervaring. De ontvangst alleen al is heerlijk, je welkom voelen op een plek waar mensen kiezen er te Zijn.

Daarna mag je je mee laten nemen op de muziek, en merk je dat je steeds meer gaat bewegen, losser komt en (nog) meer jezelf ervaart. De energie stroomt en dan komt er wat los! Bij mij was dat oud verdriet, waar je dan even geen woorden aan hoeft te geven, wat er gewoon mag Zijn!

En als je dan doordanst, is het lichaam lichter en de dans anders, intens genieten is dat.

Een weekend samen met Michael Mathilde Coby Bea en Joke is een "ervaring" die je jezelf laat ervaren, in een liefdevolle veilige omgeving zeker in het mooie Lioba Klooster waar ik samen met alle mensen die er waren een heerlijk weekend heb gehad.

En dansen ga ik vaker doen, in een Kerk of op een van de andere prachtige locaties die zij uitkiezen, je geeft jezelf een prachtige ervaring cadeau , en de anderen ook, is mijn ervaring, iets waar ik dankbaar voor ben, en stil en soms uitbundig van geniet!
Lieve van den Berg uit Zwaag schreef op 2 september 2015 om 17:44:
Na een moeilijke periode waarin ik alleen kwam te staan, zocht ik naar een manier om op vakantie te gaan. Maar hoe. Toen zag ik een tweet van dansklooster over een zomerweek in Egmond. Ik dacht, een vakantie met gelijkgestemden kan niet mis gaan. Ik heb me ingeschreven en toen het zover was heb ik met volle teugen genoten van alles wat werd aangeboden. Ik voelde me vrij, maar ook gesteund in de moeilijke momenten. Een luisterend oor, een warme knuffel, verbinding tijdens de dans, het was er allemaal. Verstilde muziek, vrolijke muziek, opzwepende muziek, muziek met een boodschap, alles kwam voorbij. Ik ging regelmatig uit mijn dak. Herboren, vol energie ging ik weer naar huis en sindsdien ga ik steeds weer terug om op te laden, alles van me af te gooien, even weer bij mezelf komen. Inmiddels sta ik in de top tien van terugkerende bezoekers. Ik kan het iedereen aanbevelen. Oh ja, en ik ben al senior. Leeftijd maakt helemaal niets uit.
Liesbeth Noorlag uit Amsterdam schreef op 2 september 2015 om 17:16:
Dansen in het Rafaelskerkje of de Vlierhof en in de weekenden; het is elke keer weer thuiskomen in de stilte van de storm, in de liefde die ik er altijd weer ervaar. Zo kleurrijk en warm is de ontvangst waarbij ik me uitgenodigd voel om mezelf te zijn in alle facetten. En uiteindelijk is het gewoon een groot FEEST.Dank jullie allen die hier aan bijdragen.
Alette uit Woudenberg schreef op 1 september 2015 om 20:54:
Dansen en zingen, zon en (veel) regen, lachen en huilen, elke dag de heuvel op en zien hoe het water er vanaf stroomde, kijken naar het spel van licht en bladeren, zoveel mooie momenten met zulke mooie mensen. Gun het jezelf om mee te maken.....
Marian uit Nieuw Vennep schreef op 1 september 2015 om 17:52:
Zo fijn, zo liefdevol. Zo helend ervaar ik Michael, Mathilde en Coby.
Ik zie weer uit naar een volgende samenwerking
Roy uit Den Haag schreef op 1 september 2015 om 12:57:
Altijd fijn om de lieve mensen van Dansklooster weer te zien! Als oude bekenden die je al o zo lang kent. De warme ontvangst, de met zorg gekozen en aangeklede locaties, de heerlijke muziek en al het lekkers voor de inwendige mens zorgen iedere keer weer voor een gedenkwaardig bezoek; of het nu voor een korter of langer verblijf is. Je bent echt welkom en mag zijn wie je bent. Zonder veroordeling. Tot dans!
Emily uit Houten schreef op 1 september 2015 om 12:30:
ik geniet nog steeds na van het ritme, de dans, de liefde en de muziek. Het welkom voor mij en mijn dochters op de Vlierhof, de natuur die mijn kinderen hebben omarmd. De lieve mensen die samen tot rust en vrede komen. En in Barchem het lopen onder mijn parapluutje in de regen, zingend, dansend op de melodie die mijn hart mij laat zingen. De lachsalvo's aan tafel en de stilte in de kapel. Dankbaar ❤️
jan van kessel uit deventer schreef op 1 september 2015 om 12:16:
Kraaienzang 2305

Woorden
Echo’s slechts
Van wat ik bedoelde
Verwaaid met de wind

Wat ik bedoelde
Is niet te zeggen
Woorden als stoplappen
In de mond van een gesmoorde
Mens

Het woord als een strop om mijn nek
Ik wil zoveel zeggen
Maar de regen wast mijn woorden
De zon teert ze uit
Er is niets te zeggen
Dan een woord van dank

(Uit: Zoals de kraai vliegt – Jan van Kessel)
Hennie Boeve uit Elspeet schreef op 1 september 2015 om 12:10:
Dansen bij en met Michaël, Mathilda en Cobie als leiders moet je een keer meegemaakt hebben. Ik ervoer vrijheid en mijn leven in mijn body. Magnifiek.
Carolien uit Utrecht schreef op 1 september 2015 om 11:53:
Mijn eerste kennismaking met Dansklooster was een grote en blijde verrassing.
Vol aandacht voor het creëren van een vloer waar iedereen zijn eigen dans kan dansen. Ze zijn er voor je en, en dat heb ik als heel bijzonder ervaren, ze laten je ook. Je hoeft niets, je mag alles.
Een diverse groep aan mensen die allen zich verbonden met de dans, en de yoga, en de zang,.

Mijn hart stroomde over.
Ik kan niet uitdrukken wat ik voelde.
Een plek om naar terug te keren.
Alie de Jong uit Zevenhuizen ( gr) schreef op 1 september 2015 om 11:36:
Allesomvattend
Liefde
Inzichten
Eindeloos dankbaar
MarionTakens uit Almere schreef op 1 september 2015 om 10:56:
Een week dansen aan zee, een feestje.
Een meer dan liefdevolle setting, alleen maar lieve mensen.
Verbinden én eigen ruimte, verstilling én uitspatting, zon én regen. Storm op het strand, één worden met de regen, VREDE in mijn hart. Overgave aan het Leven!
Dankbaarheid en nederigheid voel ik nu diep van binnen.
Lieuwe & Evalyn uit Haarlem schreef op 31 augustus 2015 om 17:54:
Het waren mooie dagen in het Liobaklooster te Egmond-Binnen, georganiseerd door Dansklooster, geïnspireerde mensen die je begeleiden in bewegen, dansen, in contact komen met jezelf en met anderen om je heen - en met de Aarde, de Kosmos, de Natuur en God. Het was overweldigend. Wij zijn Michael, Mathilda, Coby en Suzan dankbaar voor wat het ons gegeven heeft.
Marianne Brix-Jørgensen uit Naarden schreef op 31 augustus 2015 om 15:05:
Zoveel dankbaarheid en verwondering....
dikkie zuijderduijn uit bergambacht schreef op 31 augustus 2015 om 11:41:
Want ik ben ik...
en jij bent jij
Tenminste 1 van ons is vrij...
gelukkig viel het lot op mij !

Nog steeds geen woorden, alleen veel tranen van blijdschap !!