fbpx

Lees de ervaringen van deelnemers

Tijdens de Dans & Meditatie Retraites laten we regelmatig de Talking-Stick rondgaan. Mensen delen daarmee hun stilte of woorden met elkaar. Woorden die dan gesproken worden zijn zo hartverwarmend dat wij als team iedere keer weer voelen : Ja… dit is waarom we er zijn, waarom we Dansklooster hebben gecreëerd. Op deze pagina geven we al onze deelnemers de ruimte om in gedachte de Talking-Stick op te pakken en een paar woorden te delen. Ontdek door de ogen van onze deelnemers, wat Dansklooster is en voel je welkom om in de toekomst ook deel te nemen.

AHOO

Deel jouw ervaring over Dansklooster

 
 
 
 
 
 
Dankjewel dat je jouw ervaring wilt delen, dit is voor nieuwe mensen heel waardevol. Jij draagt hierdoor bij aan de ontwikkeling van Dansklooster.
- velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
- je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
- om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.204.42.98 op.
Warme groet van het Dansklooster Team.
127 berichten.
John uit Alkmaar heeft geschreven op 13 december 2020 om 23:42:
Wat een fijn weekend in het Samaya klooster ❤️ Een liefdevol samengestelde compositie van Coby & Michael met drie dansen, twee meditaties, mooie mensen op een schitterende locatie met heerlijke maaltijden, tijd om het jaar te dansen en te verwerken en weer op te laden.
Laura uit Amsterdam heeft geschreven op 30 november 2020 om 10:32:
Wow.... altijd weer fijn om te dansen bij het Dansklooster. Genoten van de dansdag buiten bij de St Adelbertusakker in Egmond. Heerlijk een dag buiten en tot jezelf te komen.
Gonnie uit Amsterdam heeft geschreven op 14 oktober 2020 om 09:33:
Het dansweekend in Epe was heerlijk en een bijzonder cadeau van mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik weer kon dansen. Het was een tijd geleden dat ik gedanst had. Dansen met Dansklooster begeleid door Coby en Michael is een intense ervaring, zij hebben samen gezorgd voor een fijne sfeer en fijne muziek. Ik ben weer wakker gedanst en voel de veerkracht weer. Dansen is het mooiste om bij zelf te komen. Super bedankt allemaal.
José uit Haarlem heeft geschreven op 2 augustus 2020 om 17:44:
5 dgn in de Vlierhof,3 dgn in stilte,dit was heilzaam. Alleen er heen gegaan,prettige mensen ontmoet en goed begeleidt op alle fronten door Coby en Michael en verwent door het keukenpersoneel met het heerlijke vegetarische eten. Een goed en afwisselend programma. Fijne en goede logeerruimte op een mooi groot terrein met mooie bomen en planten en leuke kippen en een haan. Heerlijk binnen gedanst en ook veel buiten in de vrije natuur. Ik mis nu,ondanks mijn goede privéleven,na 4 dgn de rust en ruimte voor mezelf!
Jo Vervoort uit O.-L.-V.-Waver heeft geschreven op 31 juli 2020 om 21:41:
Dans en Natuur op de Vlierhof. Tjonge Tjonge. Als je er niet bij was heb je echt iets gemist. Wat een fijne plek, wat een fijne begeleiding wat een fijne groep. Afwisselend dansen met en zonder headset was zalig. Doe zo voort Dansklooster Team. En we gaan elkaar zeker nog een keer ontmoeten. Dikke merci vanuit het "Zuiden"
Hellen uit Bunschoten heeft geschreven op 31 juli 2020 om 21:09:
5 dagen dansen en stilte op de Vlierhof: wat een heerlijke manier om terug te gaan naar je essentie. Mijn lijf is gemaakt om vrijelijk te kunnen bewegen en dansen, maar ze was dat een beetje vergeten. Door de fantastische opbouw van de danssessies en ceremonies én door de liefdevolle zachte en professionele begeleiding van Coby en Michael, herinnerde mijn lichaam als vanzelf weer hoe ze uiting kon geven aan haar gevoelens en emoties. Ik geniet lekker na en houd het dansen vanaf nu in mijn dagelijkse ritueel!
Greet uit Lier heeft geschreven op 24 juli 2020 om 17:08:
De dans en natuur retraite in de Vlierhof was voor mij zo mooi, zo magisch dat ik het moeilijk vind om er woorden aan te geven. Onvergetelijk.
Coby en Michael zijn heel mooie mensen die er staan en vanuit hun zachte kracht aanvoelen en mee bewegen met de flow.
💃🙏
Gerda Duin uit Heemskerk heeft geschreven op 23 juli 2020 om 19:56:
Een intense mooi dansretraite beleefd met Co-Libri en Michael van het Dansklooster 5 dagen mogen dansen en veel ontvangen in de prachtige natuur van de Vlierhof, met mooie muziek en koptelefoons. Dit zou iedereen eens 'moeten' meemaken, je komt echt (nog meer) in verbinding met je lijf en je hart! ♥
Esther uit Alkmaar heeft geschreven op 17 juni 2020 om 22:15:
Maandagavond was een bijzondere dansavond aan het strand. Het geluid van de branding samen met de muziek door de koptelefoon, zo mooi meevoerend. Het vrije gevoel in de ruimte onder het prachtige wolkendek. Kom óók, dit is zo bijzonder. Je wordt er gelukkig.
John uit Alkmaar heeft geschreven op 24 februari 2020 om 23:30:
Hartelijk dank voor de fijne Ecstatic Dance dansdag in de Berkeley en het heerlijke eten. Ik vind het steeds wonderlijk hoe dansen me meer dan wat dan ook een makkelijke ingang naar mijn emoties geeft en dat er dan ook weer een makkelijk uitgang is, dat je er niet lang in hoeft blijven hangen. Ik vond het fijn op en voor mezelf te dansen en ook om in interactie te zijn, soms een op een, soms met zijn allen, vaak nog wat onwennig. Ook waren er momenten van confrontatie met mezelf, mijn wensen en verwachtingen, die weer leiden tot inzichten en groei. Op naar meer dans!
Roselinde uit Houten heeft geschreven op 22 december 2019 om 22:17:
In augustus mezelf opgegeven omdat een retraite in de vorm van dans op een bijzondere locatie Samaya Klooster mij enorm aansprak. Ik ging er heen om mezelf te zijn. Ik heb mezelf kunnen omarmen en kunnen versterken. Dansen in het leven, door de dans de verbinding aangaan met jezelf en de ander als jij dit wilt. De sfeer was bijzonder goed en ook de vrije begeleiding en in de avond mantra's gezongen o.b.v Emilie.
Margit van Tuijl uit Eindhoven heeft geschreven op 21 december 2019 om 15:53:
Voor het eerst een dag meegedanst met Dansklooster tijdens de Dans en Mijmer retraite in Samaya. Wat een mooie locatie om er even helemaal uit te zijn en lekker te kunnen dansen. Het Dansklooster zet een sfeer neer waarin ik me vertrouwd voel om mezelf te zijn en te genieten van de muziek, woorden, beweging, vrijheid en creativiteit, kortom: het leven te vieren. Veel dank hiervoor!
Marjolijn uit Breda heeft geschreven op 16 december 2019 om 15:21:
In een opwelling mezelf opgegeven en meteen betaald, dan kan ik me namelijk niet meer terug trekken. Toch best even spannend zo alleen. In aanvang nog wat onwennig en te observerend: hoe danst de rest. Het snel kunnen loslaten en me vooral op mezelf gefocust. Heerlijk gedanst, gezongen en gemijmerd over het afgelopen jaar. In liefde kunnen loslaten op werkelijk prachtige muziek met 'n lach en 'n traan.
DANK hiervoor en tot ooit
Hans uit Utrecht heeft geschreven op 16 december 2019 om 14:28:
Topweekend in Samaya. Dansend, mijmerend, zingend met de geweldige ondersteuning van Vuurvlinder. Mijn jaarlijkse moment van reflectie en opdoen van energie om de winter door te komen.
Na dit weekend, ontspannen , opgeladen en blij.?
Anna uit Den Helder heeft geschreven op 29 september 2019 om 20:13:
Vandaag een heerlijke dans dag in De Berkley in Bergen. Na een stressvolle periode dacht ik al m'n boosheid en stress van me af te zullen dansen. Maar mijn dans voerde me naar een hele andere plek. Juist uitzien naar dat wat ik mag gaan oogsten. Nu thuis borrelt er een stroom van ontspanning, vrede en blijdschap door mij heen. Niet hoe ik het verwacht had maar wel precies wat ik nodig had! Dank jullie wel lieve Coby en Michael!
Dagny uit Warmenhuizen heeft geschreven op 11 september 2019 om 12:20:
We denken met een warm en groot hart terug aan de heerlijke ouderkind-week op De Vlierhof….Dagny en Britt
Wieske uit WIJHE heeft geschreven op 11 augustus 2019 om 16:03:
Spelen
Dansen
Zwieren
Zwaaien
Aaien

Touwtje springen
Liedjes zingen

Bewonderen
Verwonderen

Leven


Een prachtige week gehad. Allerlei emoties zijn voorbijgekomen, alles mocht en kon er zijn.
Genoten. Dank!!!!!❣️
Riet uit Meppel heeft geschreven op 9 augustus 2019 om 11:07:
Nu na 2 dg thuis begint de roes een klein beetje te zakken. Wat was het een fijne week. In een mooie sfeervolle boskapel, in een veilige omgeving konden zich diepe processen ontvouwen. Wat is het mooi dat klanktrilling dit teweeg kan brengen. Ben hiervoor dankbaar.
De zon schijnt weer.?
Suzanne Verhaegen uit Brasschaat heeft geschreven op 7 augustus 2019 om 21:02:
Moe en gelukkig na een mooi dans en zangretrait , superconcept , lieve mensen, warme bezorgdheid , hele mooie locatie met mooie energie.
Het is één ding jezelf te mogen zijn, maar een ander het ook te kunnen zijn , veilig en vol vertrouwen... heerlijk opgeladen thuiskomen , een echte aanrader <3
een gelukkige deelneemster :)
Vera uit Castricum heeft geschreven op 4 augustus 2019 om 09:57:
In muziek en dans ontspannen, jezelf mogen zijn, terwijl het plezier van je kinderen op je afstraalt. Heerlijk de ouder en kindweek van Dansklooster. En al die fijne herinneringen slaan we op in ons lichaam en de fluisterdoosjes van de kinderen.
Marco, vera, Ilmar en Lars.
Liz uit Nijmegen heeft geschreven op 22 juli 2019 om 20:38:
In de stilte voel ik me gedragen. Mijn lichaam draagt mij, de stilte draagt mijn lichaam. De muziek draagt de dans. De dans draagt mij, de bomen, de dieren, het zand en het mos dragen mij. In de stilte dragen de klanken diep en ver. Binnenbuitenbovenbeneden. Doorgaande beweging.

*Belichamen*
Waar lichaam,
geest en ziel,
samen
uitdrukken wat
innerlijk
beweegt.

♡ Liefde Liz ♡
Lisette uit Groningen heeft geschreven op 18 juli 2019 om 22:43:
Heerlijk gedanst en in stilte geweest. Fijne afwisseling tussen dans, meditatieve oefeningen/ontspanning en vrije tijd. De bedding die Coby, Michael en Mathilda geven voelt heel liefdevol en stevig. En hoe ze de retraite vormgeven is zorgvuldig over gevoeld wat klopt voor hen en nagedacht. Hierdoor ook kloppend voor mij. Het eten was heerlijk. Ben erg lovend over Het Dansklooster. Kom graag weer!
Karin van Eis uit Leeuwarden heeft geschreven op 11 juli 2019 om 22:38:
Woorden kunnen de lading niet dekken.......mijn hart is verwarmd........liefde stroomt, verdriet omarmt en mijn pijn en verdriet expressie gegeven door dans......Dank U, dank U, dank u........Volgend jaar ben ik er weer....
Eveline Duermeijer uit Beek (Berg en Dal) heeft geschreven op 10 juli 2019 om 12:57:
Ik heb deelgenomen aan de Dans en Stilte retraite van Dansklooster van 5-9 juli 2019
Ik heb heerlijk genoten, gedanst en genoten als een kind! Het was fijn om in stilte in deze prachtige omgeving van Schoorl te mogen genieten. Coby, Michael en Mathilda hadden oprechte aandacht voor een ieder in de groep. De woorden die kenmerkend voor hen zijn: warmte, liefde, oprechtheid en puurheid, vanuit het hart. Deze retraite kan ik echt aanraden als je van dans en stilte houdt!
Marjon uit Echt heeft geschreven op 4 maart 2019 om 23:02:
Muziek
Dans
Verbinding
Liefde
Ruimte
Dankbaarheid

Fantastisch weekend gehad in Barchem.
Aanrader!
Jeannette uit Klundert heeft geschreven op 15 januari 2019 om 18:43:
Wat was het bijzonder, de nieuwjaarsviering.... Ik kende er niemand, behalve Michael en Coby. Hoe is het toch mogelijk dat jullie in 1 dag een groep weten samen te smeden .... Wow! Ik heb er geen spijt van en geniet nog steeds na. Ik herken alle berichten die hiervoor gepost zijn. Dank voor jullie energie, aandacht, liefde en natuurlijk alle voorbereidingen! Namaste.
Miriam uit Amersfoort heeft geschreven op 10 december 2018 om 15:03:
Genoten van een prachtig weekend in de bossen en duinen bij Schoorl. Al die kaarsjes, die heerlijke dansmuziek, de verbinding voelen in de dans en in de stilte. Verbinding met al die mooie mensen die er waren en verbinding met mezelf. Dank jullie wel iedereen!
Hans uit Utrecht heeft geschreven op 10 december 2018 om 14:23:
Weer een prachtig weekend gehad met Dansklooster. Dans en mijmer weekend in Schoorl. Mooie omgeving en nog mooiere mensen. Een warm liefdevol bad.Ik kon in de dans en de stilte diep in mijn binnenste gaan en de liefde ontdekken die ik voel voor mijn medemensen.????
Linda uit Hilversum heeft geschreven op 19 oktober 2018 om 08:26:
Afgelopen weekend de herfstdansretraite mogen beleven. Van het begin tot het einde genoten. Het was heerlijk om mezelf te hervinden in de dans. Het weer te voelen stromen na een hectisch en stressvol jaar. Alles mocht er zijn en kreeg ruimte in de dans. De begeleiding door Coby en Michael was fantastisch. Wat een mooi gevarieerd programma, wat een liefdevolle sfeer en wat een fijne, hartelijke mensen.
Ik ben er nog vol van. Het danst nog steeds door in mij en ik kom zeker terug bij het Dansklooster om me te laven aan deze bron van positieve energie.

Dank en liefs,
Linda
Jacky Bruins uit Neede heeft geschreven op 18 oktober 2018 om 18:44:
Een geschenk voor mij om aanwezig te mogen zijn afgelopen weekend bij Dansklooster. Een geschenk om in dans, stilte, gewoon te mogen zijn in deze chaotische, vreemde tijd. De dans, het bos en vooral het mogen zijn, temidden van samen_zijn in een energie die me de rust gaf en x op x weer terug brengt hier_nu_zijn... Dankbaar, elke dag nog steeds een moment van verwondering, stilte en ja, een bepaalde leegte, hier vertoeven in het nu_zijn!

Liefs, Jacky
Machteld Baekelandt uit Herenthout, België heeft geschreven op 18 oktober 2018 om 17:47:
Het voorbije herfstdansweekend in de Boskapel was weer (zoals dat altijd is bij het Dansklooster) een pareltje om te koesteren en nog heel lang van na te genieten.
De mooie, intense ervaringen zinderen nog na in mij. Ik voel me ontzettend rustig en energiek tegelijk : gevoed door zoveel moois (de dans - uitwisselingen - labyrint - teksten - Osho meditatie - gedicht -...)en ontdaan van enige ballast (loslaten van overtollige stress)!
Het geheel heeft een mooie diepgang van het begin tot het einde.
Ik had het geluk om dit alles samen met Bruno, mijn mooie lieve man, te mogen ervaren

How could everyone ever tell you
you were anything less than beautiful ?
How could anyone ever tell you
you were less than whole ?
How can anyone fail to notice
That your loving is a miracle ?
How deeply you're connected tot my soul

Bedankt Dansklooster, Michaël en Coby en mede deelnemers

Me happy !
Gonny Rijpkema uit Berlikum Friesland heeft geschreven op 19 augustus 2018 om 11:25:
Wat een top ervaring op de Vlierhof. De combinatie van Stilte en Dansen was een weldaad voor me. Door de professionele liefdevolle begeleiding heb ik me 5 dagen heerlijk gevoeld. Vrijheid en veiligheid waren de thema's voor mij en deze heb ik hier goed kunnen ervaren.
Alles was heerlijk, de verschillende meditaties, de prachtige muziek, heerlijk puur eten, fijne omgeving, het labyrint de sauna het plonsen in de vijver.
Michael en Coby super bedankt en ook de andere deelnemers.
Het smaakt naar meer!
Carolien Buter uit Limmen heeft geschreven op 17 augustus 2018 om 14:14:
Wat een onvergetelijke en hartverwarmende ervaring was de afgelopen dans- en stilteretraite op de Vlierhof voor me. Voortaan nog meer dansend door het leven want wat is dat helend en fijn. Coby en Michael begeleiden voelbaar met hart en ziel en geven je alle ruimte en veiligheid om jezelf te zijn, met alles erop en eraan. En kamperen oo De Vlierhof met die lieve mensen en dat heerlijke eten uit eigen tuin was ook een feestje. Ik ben een bofbips ❤️??
Maggie Labots uit Alphen aan den Rijn heeft geschreven op 7 augustus 2018 om 18:40:
Een zomerretraite met hart en ziel. Mijn hart is geopend en mijn ziel gevoed. Dank Michael, Coby en Emily en niet te vergeten alle deelnemers.
Miriam uit Amersfoort heeft geschreven op 6 augustus 2018 om 00:28:
Een bijzondere dans en zangretraite bij Dansklooster. Gevarieerd programma met voldoende vrije tijd , begeleiding met hart en ziel.
Veren uit Rijnsaterwoude heeft geschreven op 3 augustus 2018 om 13:15:
Het was als een bloem die zich opende en de schoonheid deelde met anderen.
Marla uit Leiderdorp heeft geschreven op 26 juli 2018 om 11:15:
Heerlijke stilte dans dagen. Warm bad, genoten dank allemaal.
Erika uit Haarlem heeft geschreven op 25 juli 2018 om 09:54:
Prachtige stilte dagen met heel mooie mensen in een ondersteunende omgeving die naast de aandacht en professionele begeleiding een geweldige toevoeging heeft!
AHO
Désirée uit Baarn heeft geschreven op 24 juli 2018 om 19:37:
Dansklooster in Schoorl
Een warm bad van Dans, Stilte en Aandacht.

Ik kwam om mijn geluid te zoeken.
Ik hoorde het verlangen naar stilte in mij.

Stil dansend, vond ik ruimte, contact verbinding.
Ik mocht weer opbloeien, dansen en spelen.

Dankjewel alle mensen met wie ik dit beleefde.

Dankjewel lieve, lieve Coby, Michael en Mathilda.
Maartje uit Leiden heeft geschreven op 21 juli 2018 om 11:15:
Wat was het heerlijk tijdens de vijfdaagse retraite in Schoorl. Een magisch mooie plek, waar het volop zomerde. - De liefdevolle sfeer van Dansklooster. - Heerlijk eten.
Ik heb genoten van dansen, klinken, zee, sfeer, vakantie, stilte en mooie mensen.
Ingmar uit Tuitjenhorn heeft geschreven op 15 mei 2018 om 14:53:
Ik heb heel erg genoten van de mooie energie op de lenteretraite. Ik bewonder de open ruimte en de warme sfeer die Michael en Coby gecreëerd hebben tijdens dit weekend. Zodat wij onze essentie konden dansen en elkaar en onszelf konden ontmoeten.Het is een weelde om open te mogen zijn in een prettige omgeving zoals op de lenteretraite. Als je je lichaam beweegt komt er ook iets op gang.Een beweging via voelen naar zijn. Geluid in de vorm van muziek is altijd hier en nu. Ik absorbeer dat en het weerklinkt in mijn lichaam alsof mijn lichaam een klankkast is als van een Stradivarius-viool. Vrijheid in hier en nu!
Dank jullie wel voor dit mooie weekend!
Janka uit Neerpelt België heeft geschreven op 14 mei 2018 om 20:41:
Met mijn dochter de lenteretraite gedanst, wat een energie heb ik gekregen. De muziek en het goed gevoel van geluk zindert nog door nadien. Mijn dochter zei: ik ben blij dat ik geweest ben, want ik voel me nog altijd blij, en zo voel ik het ook.
Dank je wel.
Evelien uit Haarlem heeft geschreven op 19 februari 2018 om 12:46:
Na een tijd vol narigheid heb ik mezelf een weekend dans en bezinning in Schoorl cadeau gedaan. Het was precies wat ik nodig had, ik voelde me thuis, heb me heerlijk uit de diepte omhoog kunnen dansen! En genoten van de klankschalen sessie met stemexpressie, me gebaad in de weldadige stilte tijdens de lunch erna, zang en teksten van de groep Vuurvlinders waren kwetsbaar en krachtig, alsof ze wat in mijn hart en ziel zat naar buiten brachten. Daar kan geen therapie tegenop! Dank!
Fieneke uit Katwijk heeft geschreven op 4 februari 2018 om 20:29:
Net terug van een heerlijk ontspannen weekend met Dansklooster in Schoorl. Wat was het weer fijn! Gedanst van uitbundig tot ingetogen en alles daartussenin. Stilte en ruimte ervaren, zowel in de danszaal als in de mooie natuur. Een relaxed ligconcert cadeau gekregen. Daarnaast ook mooie gesprekken gevoerd. En lekker gegeten, dat ook nog eens! Klinkt goed, toch? Van de zomer weer nieuwe retraites... Ik weet het wel, ik ga weer mee!
Esther uit Castricum heeft geschreven op 12 december 2017 om 16:45:
Weekend dans en klank in Samaya waar de sneeuw om ons heen meedanste en klonk. Wat heb ik beide gemist het afgelopen (anderhalf) jaar en wat heerlijk dat ik dit mezelf cadeau kon doen. Tot de volgende keer <3
Hans uit Nieuwegein heeft geschreven op 12 december 2017 om 09:43:
Samaya was een echt sprookje in de sneeuw met dans en stembevrijding. Een heerlijke combinatie. Ik ben blij dat ik mezelf dit gegund heb.Tot een volgende keer. Ik kijk er nu al vol verwachting naar uit.
Madeleine uit Amsterdam heeft geschreven op 19 oktober 2017 om 19:33:
Een cadeau aan mezelf om mee te gaan met dansklooster op avontuur in de dans.
Pracht plek in de Boskapel in Barchem
Laura uit Warmenhuizen heeft geschreven op 21 augustus 2017 om 08:27:
Na even wennen en aankomen in de groep hebben mijn kinderen en ik een hele fijne en intense tijd gehad. Wat bijzonder te ervaren hoe de hele plek, de groep, het team alles met liefde omgeven was.
Het heeft mij geraakt hoe het kinderteam mijn kinderen zag en ze liet zijn wie ze zijn en ze toch deel van.de groep lieten zijn.
En ik heb ontzettend genoten van het dansen. Hoe heerlijk om elke dag te dansen, in beweging te zijn, alles te laten stromen. Dank voor de prachtig afgestemde begeleiding Michael en Coby.
pieter uit steenderen heeft geschreven op 20 augustus 2017 om 08:28:
Wat heerlijk te ervaren dat je jong kunt zijn in en oud lijf. Dat leeftijd slechts een gedachte is en dat alleen hier en nu belangrijk is. Wat heerlijk te kunnen lachen, diep van binnen uit. Wat een ervaring te kunnen huilen van geluk omdat ik me gezien voel.
Prachtige week op de Vlierhof die nog steeds niet voorbij is.
Bea uit Castricum heeft geschreven op 17 augustus 2017 om 20:52:
Terwijl mijn dochter met haar nieuwe vriendinnen naar trampoline en kikkervijver huppelt, ben ik aan het dansen of lig lui in een hangmat te lezen. We zijn hier samen en nemen ook tijd voor onszelf. Dansen, springen, spelen, lachen en zingen tijdens de Ouder/Kindweek van Dansklooster op de Vlierhof = zalig. Juul noemde op de terugreis het eten als een van de leukste dingen. Van de maaltijden tot de bloemen op tafel, de muziek en de activiteiten voor de kinderen; alles is met zoveel liefde gedaan door Michael, Coby, Mathilda en alle helpende handen van het kinder- en keukenteam. Verhip... zijn die vijf dagen nu al voorbij? Nagenietend dankbaar!
Brigitte uit Zevenaar heeft geschreven op 11 augustus 2017 om 20:44:
Mijn verlangen dient zich aan
ik dans en zing alsof mijn leven ervan af hangt
wat is het fijn je een vrij mens te voelen
te-midden van de anderen
er is ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn, zo ervaar ik het
wat een mooie mensen die ik zie
de sfeer, de liefde, het samen mogen zijn
eindeloos
als dank voor ieder een roos
.
Lisette uit Nijmegen heeft geschreven op 24 juli 2017 om 14:34:
Tranen
Ik hou van tranen
Ik verblijf in mij
Ik zie kleuren zacht en stralend
Alles ont-vouwt zich zoals het ont-vouwt

Ik verblijf in mij
Warme ruimte op ademritme
Alles ont-vouwt zich zoals het ont-vouwt
Neuriën

Warme ruimte op ademritme
Luchtig
Neuriën
Huilen is zingen met tranen

Luchtig
Verwondert
Huilen is zingen met tranen
Geeft geluid en ontvangt vibratie rondgang

Verwondert
Ik zie kleuren zacht en stralend
Geeft geluyid en ontvangt vibratie rondgang
Ik hou van tranen

18 juli 2017 Schoorl ©LizArts
Suzanne Faasse uit Alkmaar heeft geschreven op 20 juli 2017 om 22:12:
Retraite Dans en Relaxweek '17
Heel en Al in Schoorl

'Ontembaar'

Ik ben ontembaar
Ik ben hier
Ik zie jou
We zien samen het vuur

Ik ben hier
Ik voel me wakker
We zien samen het vuur
Starend kijken we er naar

Ik voel me wakker
Alles siddert, tintelt ....en knispert
Samen kijken we er naar
Raak het aan, geraakt, gekraakt
Raak me aan....

Alles siddert, tintelt....en knispert
Vuur me, blus me niet, tem me maar blus me niet...
Raak het aan, geraakt, gekraakt
Raak me aan
Fluister mijn huid...

Vuur me, blus me niet, tem me maar blus me niet
Ik zie jou
Fluister mijn huid
Ik ben ontembaar....


Suzanne Faasse
juli 2017
Gea uit Dieren heeft geschreven op 20 juli 2017 om 09:37:
Wat een mooie week dansen, zingen en heerlijk eten in de duinen van Schoorl.
Na een week voel ik het nog in mijn lijf. Helemaal mijn eigen beweging en geluid mogen maken. Prachtig hoe dit in eigen tempo, mag ontvouwen. Niet te vangen in zinnen : stromen, verbinden, loslaten, eigenheid, ruimte.
Michael, Coby en Emily heel erg bedankt voor deze mooie week. Joni heel erg bedankt voor de heerlijke maaltijden en tussendoortjes.
Mirjam uit Haarlem heeft geschreven op 19 juli 2017 om 15:55:
Met weerstand ga ik naar de dans en zing retraite in Schoorl....ik heb zo hard gewerkt, inclusief wat conflictueuze ervaringen en ik voel me gesloten......bekneld. De idee om vijf dagen met een groep wildvreemden te zijn trekt mij, als niet-groepsmens, niet aan. Maar ik weet intussen dat het leven zich altijd verrassend en leerzaam ontvouwt, dus uiteraard ga ik....de weerstand met mij meenemend....
En dan gebeurt het wonder....als vanzelf en bijna magisch verbindt de groep wildvreemden zich....voorbij vorm en woorden.
Michael, Coby en Emily weten een mooie, liefdevolle, oordeel vrije ruimte te creëeren en daarin kan de beweging en klank van binnen naar buiten plaats vinden.
En vervolgens ontstaan er openingen, ruimte in het lichaam en in de geest. Creativiteit borrelt op, alsook speelsheid, humor, kracht en bovenal liefde....als een bruisende stroom energie vanuit de aarde, door het lichaam, naar de ruimte en weer rond....het lichaam brengt aarde en ruimte samen.
Onderweg krijgen (lang) verborgen gevoelens en emoties de vrijheid om zichzelf te laten zien....bewegen en zingen met angst, woede, verdriet en pijn doet de emoties (een stukje) oplossen in die stroom van liefde, niet door verzet tegen de emoties maar juist door het geven van ruimte en liefde.
En uiteindelijk voelen we dat we samen die stroom van liefde zijn.....wat een schoonheid...wat een wonder!
Met diepe dankbaarheid buig ik voor Jeroen, Coby, Emily, Max, Petra, Michael, Judith, Gea, Helmie, Danielle, Carolien, Annemarie, Irene, Joni en mijzelf.....AHO❤️
Helmie uit Venray heeft geschreven op 18 juli 2017 om 11:03:
Zoveel mooie mensen bij elkaar.....Iedereen zo verschillend. Onze wegen kruisten elkaar even op ons levenspad. Er was ruimte voor alles wat er in het moment aanwezig was. Door deze ruimte die ik mocht ontvangen heb ik een enorme bevrijding mogen ervaren. Deze bijzondere week in het dansklooster heeft me meer gebracht dan ik vooraf had durven dromen.
Jeroen uit Houten heeft geschreven op 16 juli 2017 om 14:00:
Een mooie week vol verwondering en introspectie. Een week die me doet beseffen dat het niet erg hoeft te zijn, en misschien zelfs wel fijn is, om me met de stroming te laten meevoeren richting het onbekende. Dat wanneer de niet-passende puzzelstukjes worden losgelaten ze zelf een plekje zullen vinden, en hoe bevrijdend het kan zijn om me over te geven aan het plaatje dat ontstaat.
Janneke Nijboer uit Hazerswoude-Dorp heeft geschreven op 2 juli 2017 om 10:49:
Over mijn ervaring van afgelopen zaterdag schreef ik een blog, die ik graag met jullie deel. Het vertelt iets over hoe waardevol het is wat jullie doen. Heel veel dank. http://www.bermoogst.nl/ontmoeting-oude-vriendin/
Clasina uit Tilburg heeft geschreven op 2 juli 2017 om 09:02:
Door de prachtige plek; tuinzaal en tuin van Samaya, de mooi uitgezochte muziek van Michael en de rustige begeleiding van Coby kwam ik weer thuis in mijn lijf, mijn gevoel , in mijzelf. Een voedende helende ervaring!?
Monique uit De Bilt heeft geschreven op 9 mei 2017 om 08:52:
5-7 mei: er even tussenuit: mooie plek, fijne mensen, heerlijke dans met prachtige muziek en lekker gezond eten. Dank Coby en Michael en David
Mirre uit Haarlem heeft geschreven op 8 mei 2017 om 00:29:
Dankbaar mocht ik meebewegen... vertrouwd en ook weer nieuw

Mooie ontmoetingen
Sprookjesplek - Heel en Al

De muziek bracht me terug op plekjes van mijzelf

Juist daar waar ik ook mag zijn

Speels, voelend en in zachtheid
AHO

Tot ziens op de Vlierhof :)
Jantje uit Deventer heeft geschreven op 5 februari 2017 om 14:29:
En ook al
was het winter
en wat grauw...

Alles kwam
in volle bloei
ontstond er Licht....

Prachtig bewegend
liefdevol Licht
in jou en mij en jou...

Stralende
Fonkelende energieën
Die onbevangen
En verwonderd
De dans van de winter
Dansten....

Dankbaar
voor zoveel Licht
En zoveel Bloei

Dankbaar
voor een vruchtbare dag
zo midden in de winter

Jah.....
De winter dans en natuur dag

? Jantje
Lisette uit Nijmegen heeft geschreven op 8 januari 2017 om 19:54:
Wat een heerlijk feest! Lijfmuziek was fantastisch, ik kan niet wachten tot de volgende Dansklooster ontmoeting
Jozé Stoop uit Boekel heeft geschreven op 11 november 2016 om 16:55:
Op 5 november j.l voor het eerst naar dansklooster geweest.Ik wilde, voelde dat ik letterlijk en figuurlijk weer in beweging moest komen en dat is daar zeker gelukt.
Woorden schieten tekort om mijn ervaring, mijn gevoel te delen.
Daarom alleen maar een heel hartelijk dank je wel vanuit het diepst van mijn hart voor deze dag/ervaring.
Ik kom vast en zeker nog eens terug.
Hans uit Nieuwegein heeft geschreven op 25 oktober 2016 om 12:30:
Lieve Coby Mathilda en Michael De herfstretraite was een bijzondere ervaring zoveel liefde en verbondenheid. Prachtige dansers en danseressen die samen een kleurrijk geheel vormen. Ik zal vaker deelnemen in de toekomst. Het was een geweldige ervaring.
Elske uit Groningen heeft geschreven op 6 september 2016 om 13:17:
Lieve Mathilda, Michael en Coby,

Ik wil jullie graag bedanken voor de mooie week die ik heb meegemaakt. De balans dans, stilte, vrijheid en aandacht was voor mij zo welkom. Ik ben tot rust gekomen.

Ga zo door met wat jullie doen, zo vol liefde en toewijding..

Lieve Groet,

Elske
Armand uit Tongeren heeft geschreven op 27 augustus 2016 om 22:30:
Gedragen door een bedding van liefde, tederheid en veiligheid hebben we gedanst tot onze harten volledig open gingen naar elkaar en naar onszelf. De kinderen in ons mochten en konden vrij spelen met elkaar, geen oordeel, geen twijfels, geen angsten die ons (op den duur nog) beperkten. Verbinding, herkenning, erkenning....we zijn allemaal maar mensen, ieder op ons eigen pad. En soms kruisen deze paden elkaar en ontstaan er wonderlijke ontmoetingen!! Dank aan Michael, Mathilda en Coby!
Lisette uit Nijmegen heeft geschreven op 26 augustus 2016 om 17:49:
Dankbaar en overwhelmed with love. Wat een mooie mensen heb ik mogen ontmoeten en bewonderen, mijn hart heeft geklopt met diepe emotie en liefde, intens en speels, licht en met sprongen. Diep geraakt heb ik vanmorgen thuis weer een heerlijke cappuccino gemaakt: eenvoudige perfectie!
Liefde en omhelzingen Lisette
Claudia uit Liessel heeft geschreven op 26 augustus 2016 om 17:44:
Terug van het dansklooster … de stilte, de dans, de lach, de traan, de verbinding, de ondersteuning/de aanraking, het kind …dit alles huist in mij, is mijn thuis… het mogen voelen, mogen beleven… nieuw leven in mogen blazen… Yeah! Het mag er allemaal zijn ??? en het geeft me vleugels ☺️
Kuun uit Heuvelrug heeft geschreven op 21 augustus 2016 om 11:02:
Over de dans,massage,yoga week van aug 2016 op de Vlierhof:
Ken je dat? Dat dansen meer dan dansen is, yoga meer dan yoga, en stilte meer dan stil? Dat vrouwen meer dan vrouwen zijn. Dat samen zoveel meer is.
Omdat alles liefde is? Omdat een hart danst als het open mag, als het in verbinding is? Omdat alles mooi is als het bewegen is. Ken je dat? Op de laagjes zweven naar nog meer... liefde. Zo veel... Energie delen en ontvangen. Steun uit een krachtig veld.
Ik was een week samen met 19 vrouwen en 1 man (thank god:-))... Dan is delen niet alleen vermenigvuldigen. Het is samen groeien, leren, wegvliegen, landen, indalen... en vooral ook schitteren. We dansten en deelden daarin pijn en geluk. Beweging op herkenning. Zo fijnbesnaard. Alles is gevoeld en gedanst. Authentiek en liefdevol was die omarming. Die wij samen waren. En zijn. Ik ga het bij me dragen.
Samen met Coby Geertsma, Mathilda van Ameijde en Michael Verheijen van Dansklooster beleefden wij de verrassing van ons leven. Dat er meer dans zit in ons bestaan, meer hart, dat er meer klopt dan wij wisten. Amen voor onvergetelijke dagen waardoor er nu een ritme in mij klopt, dat maar niet kan wachten te worden geleefd. Alles was zo mooi voor ons neergelegd, gekoesterd en gedragen.... We vlogen door de dans, zagen de ruimte als een kans... Op het ritme van dat schitterende Dansklooster. Ken je dat?
Dank dat ik jullie ken❤️
Bernanda uit Zoetermeer heeft geschreven op 19 augustus 2016 om 22:25:
Mooier dan we vooraf konden bedenken was de ouder-kind week voor ons. Veel plezier, veel emotie en een hele mooie balans in ont-moeten. Een aanrader voor iedereen die in contact wil komen: met zichzelf met zijn of haar kind(eren) en met anderen. Dankjewel Mathilda, Michael, Coby en Susanne, het was onvergetelijk!
Bea uit Castricum heeft geschreven op 19 augustus 2016 om 21:27:
Wat een prachtige en warme afwisseling van lekker dansen, plezier, spelen en mooi, humoristisch, diepgaand en soms ook ontroerend contact met andere ouders en kinderen en een heerlijk gevoel van vrijheid. 'Jaaaa graag!!', jubelde mijn dochter toen ik haar voorstelde volgend jaar weer te gaan.
vera uit Castricum heeft geschreven op 18 augustus 2016 om 21:57:
Mijn woorden van deze week waren Liefde, thuiskomen en Eigen kracht. Gedragen door de muziek en de groep, gevallen en weer opgegooid. Met de helft van ons gezin hebben we genoten, zijn geprikkeld en geïnspireerd, aangevuurd. Dankbaarheid, vrij en verbonden.
Angelieke uit Beek ubbergen heeft geschreven op 18 augustus 2016 om 20:47:
Het was een bijzondere week,met nu eens een zorgrol en toch gedanst.dansen is voor mij het ervaren van vrijheid ,ontmoeting loslaten en zeer lieve mensen die dan spontaan in kontakt met elkaar komen.dankje lieve Mathilda ,Michael ,Coby en Susanne en alle deelnemers waarmee ik ieder op zich een bijzonder kontakt ervoer.zo vrolijk en speels heerlijk.
Myrtle uit Wassenaar heeft geschreven op 16 augustus 2016 om 19:16:
Wat een fijne Ouder-Kind zomerweek, samen met mijn zoontje op de Vlierhof! Een echte aanrader voor ouders en kinderen, om rust en ruimte voor jezelf te creëren én samen met je kind/gezin te zijn en met andere mooie mensen te kunnen verbinden op speelse wijze. En dat op een mooie plek als de Vlierhof!
In de ochtenden kon ik heerlijk dansen, in mijn lijf zakken, uit mijn hoofd komen en meer gaan voelen en bewegen op de mooie muziek. Met mooie poëtische woorden van Michael of Mathilda. Dat was echt een cadeautje voor mij!
En de rest van de dag werd op ontspannen wijze ingevuld voor de ouders en kinderen samen. En in de avond kampvuur, mantra's, nog meer dans of massage en andere leuke dingen.
Michael, Mathilda en Coby hebben iets prachtigs gecreëerd! En een superleuk kinderteam om de kinderen bezig te houden.
Een week vol poëzie, kind zijn, stromen in dans, je lekker voelen in je lichaam, subtiliteit om de schoonheid van het leven te voelen en vol inspiratie weer naar huis te gaan.

Erg dankbaar voor deze mooie ervaring!
paula uit Den Haag heeft geschreven op 9 augustus 2016 om 21:59:
Een zomer retraite met dans,massage en yoga. Lichtvoetig en onbevangen begon ik eraan. Hopende op een mooie week. Niet wetende hoe mooi die week zou zijn. Want dat was die! Wat een mooie mensen, mooi contact met en zonder woorden, contact met de ander en contact met jezelf. Het geheel , in een warme bedding van begeleiding, maakt dat ik enkele dagen nodig had om weer op aarde neer te komen. Iedere emotie kwam zo binnen. De wereld is zo mooi!!! Het is in mij weer gaan stromen.
Dank, lieve Coby, Mathilde en Michael.
Rita uit Hilversum heeft geschreven op 8 augustus 2016 om 19:15:
Nog aan het na genieten van mijn zomer retreat
Dans, yoga en massage vakantie
Mijn cadeaus aan het bewonderen
de goodybag en mijn persoonlijke vlinder van bewondering
Dit waren bijzondere dagen
De eerste dagen kon ik mijn beleving en ervaring nog wel onder woorden brengen. De laatste paar dagen merkte ik dat ik dat niet meer met woorden kon omschrijven
De stilte, dat was ook goed, dat mocht ook
Hoe bijzonder om zo te mogen zijn, zo puur, zo zuiver
Precies zoals ik mijn leven wil leven, jezelf mogen zijn, van anderen en vooral van jezelf
elkaar elkaar laten zijn
Woorden schieten tekort om de gevoelens van dankbaarheid te omschrijven
Dankbaar dat iedereen zichzelf kon zijn
Dank jullie wel dat jullie er waren lieve mensen
Dank aan Dansklooster voor het mogelijk maken van wat een geweldig mooie week.
liefs
Rita
Chantal Goossens uit Den Haag heeft geschreven op 8 augustus 2016 om 12:38:
Grote dank voor de bedding die jullie creëren. Een plek waar ik mijzelf kan dansen. Ruimte waarin ik de ander mag ontmoeten. Vreugde dans en diepe buiging voor jullie. Chantal Goossens
Tine uit Fijnaart heeft geschreven op 5 augustus 2016 om 20:59:
Voel je kind.
Voel je vrij.
Voel je kracht.
Voel je jij.
Voel de warmte.
Voel de kou.
Voel het verschil
tussen mij en jou.
Voel de smeltkroes van jou en mij.
Voel je samen
verdrietig en blij.
Voel je niks ook dat is oké.
Voel wat je voelt en doe het daarmee.
Dankbaar voor wat jullie mij gaven.
DANSKLOOSTER wat een veilige haven.
Lieve groet Tine
Gondelijn uit Delft heeft geschreven op 27 juli 2016 om 16:59:
Dank dank dank! Rust gevonden in het licht dat via mijn ogen en adem verbinding maakt tussen mij en moeder aarde. Ik heb mijzelf helemaal kunnen laten zien en horen, via diezelfde adem klank gegeven aan wat er in mij leeft. Ik voel me liefdevol in verbinding...

Voor wie dit leest en denkt, waar gaat dit over!? Als je twijfelt... Lekker dansen, zingen, eten, lieve mensen, mooie natuur dus gewoon gaan : )!! De rest komt vanzelf. Ahoo
Mirjam uit Veldhoven heeft geschreven op 27 juli 2016 om 15:59:
Wat een mooie dagen hebben wij gehad! Mooi bewogen, mooi gezongen, veel plezier, maar ook tranen...

Wat zijn jullie lieve mensen! Op de achtergrond, bescheiden, maar toch aanwezig! Vandaag, begint alles een beetje door te dringen... moe, maar heel voldaan kijk ik op deze dagen terug! Wat een gevoel, wat een mooie mensen allemaal en wat een prachtige plek!

Ik ben blij dat ik heb mogen laten zien wie ik ben en waar mijn passie ligt! Bedankt daarvoor!

Dikke knuffel,

Mirjam
Gert uit Houten heeft geschreven op 27 juli 2016 om 11:07:
Dans en zang 5 daagse de 4e keer, dit keer in Schoorl.

Vrijdagmiddag beklommen we ons steile 5 daagse pad.

We werden al direct beloond met een idyllisch tafereel, het spiritueel centrum ingebed tussen duin en bos.
Wauw, die kreet liep als een rode draad door deze onvergetelijke dagen.
Verwondering op verwondering, direct dus voor dat we ook maar een lied zongen of een dans dansten, die resonantie die mooie verbinding, die warmte.
Emily, Mathilde en Michael wisten ieder op hun eigen wijze een veilige omgeving te realiseren, waarin de ziel/hart met het lichaam mocht dansen en lang gekooide zangvogeltjes een hemelse zang lieten horen.
Niets werd op slag alles en stilte werd ZIJN.
Wij dreven op de licht deinende golven, maar overwonnen samen ook de razende storm.

Nadat we weer terugkeerde in de dagelijkse realiteit, in dit geval het parkeerterrein van Schoorl bleek mijn auto niet te starten omdat mijn accu paradoxaal genoeg leeg was.
Dus ten slotte kreeg ik ook nog een lesje nederigheid.

Ahoo
Birgit uit Liempde heeft geschreven op 26 juli 2016 om 23:40:
Dansen en zingen aan zee; zo duidelijk dat ik wilde gaan. En wat was het genieten: elke seconde. Het zo warrne welkom van Emily, Mathilda en Michael. De groep, de locatie, het heerlijke eten van Judith, de zon. Alles klopte! Een samenspel van klanken en bewegjngen. Samen en apart, blijheid en tranen, lichtheid en zwaarte. Intense dagen, rijke dagen, bijzondere dagen. Gedragen, gedanst, losgelaten en genoten. Tot de volgende dans, met heel mijn hart, heel graag
Marjan uit Bathmen heeft geschreven op 11 juli 2016 om 16:22:
Wat een prachtige waardevolle ontlading en oplading was het weer. Ik heb weer ruimte ervaren... ruimte voor plezier, beweging, stilstaan, verdriet, boosheid, liefde, contact en alleen zijn... Ah... ruimte om gewoon te 'zijn'. Heeeel fijn! En wat wordt iedereen daar mooi van! Echt een bijzonder mooi aanvullend team hebben jullie zo samen, die dit alles gebalanceerd laat zijn zoals het is, wil en kan.
Jantje uit Deventer heeft geschreven op 3 juli 2016 om 10:23:
Hoe beschrijf je zoiets magisch? Liefde stroomde en maakte de dans, begeleid door de Stilte van de natuur, waarin ik danste met de bloemen, een kikkerconcert die me meenam en bewoog van binnenuit... Vervolgens Dansend onringd door de grenzen van een prachtige tuinzaal die gevuld werd met klanken die de ziel liet stralen...
Wat een geweldige dag, dans, samenZijn en Begeleiding en niet te vergeten de aardse genoegen van een heerlijke lunch.
Mathilda, Michael en Coby, dankbaar dat ik er kon en mocht zijn en dat dansklooster er is.

?
Angelieke uit Beek ubbergen heeft geschreven op 22 mei 2016 om 11:08:
Gisteren bij de Stoutenburg. Waar de rhodendendrons in bloei staan, het welkom van Mathilda en Michael begon de dag goed. In wezen werd ik diep geraakt door de muziek van Michael en de contacten in de dans met anderen. Ik voelde me op vele niveaus aangeraakt, geraakt. De levendigheid waarmee ik dan contact krijg is onbeschrijflijk. Zonder woorden kun je je vele nivaeus van contact bereiken. dankjewel Mathilda voor je nabijheid en dankjewel Michael voor het contact via de muziek. Dankbaar dit mee te mogen maken
Carolina uit Amsterdam heeft geschreven op 9 mei 2016 om 20:11:
Wonderlijk mooie dagen beleefd. Na een korte interne worsteling 'met de klooster omgeving', heb ik me over kunnen geven aan de muziek en bewogen, gedanst, ontdekt, stil geweest. Geraakt op diverse 'hoekige' punten van mn ziel. Dank voor de manier waario jullie dit laten ontstaan. Samen en alleen. Een open uitnodiging en alles wat jullie daarvoor deden. En misschien nog wel meer voor wat jullie niet deden. Zoveel ruimte....., heel fijn!
Daniëlle uit Almelo heeft geschreven op 6 mei 2016 om 14:46:
Het was heerlijk om in een warme, liefdevolle sfeer jezelf mee te laten nemen in de flow van de mooie muziek, en je te uiten in dans en beweging. En genoten van de natuur, de rust en stilte. Het was bevrijdend en helend en deed mijn energie weer stromen! Dank jullie wel Mathilda, Michael en Coby!
Anna uit Den Haag heeft geschreven op 27 maart 2016 om 17:02:
Wat een heerlijk weekend was het op de mooie locatie in Schoorl! Zoveel vrije dans op prachtige muziek en ook de vrijheid om tussendoor te genieten van een kopje thee in de lounge hoek. Dans, yoga, massage en verdieping in een ontspannen, warme, gezellige, actieve en relaxte sfeer. Veel dank, ik kom zeker vaker terug!
Annelies uit Leiden heeft geschreven op 1 maart 2016 om 13:21:
Wat is het toch dat me steeds doet terugkeren naar Dansklooster? De enorme boost die het elke keer geeft: of het nu een weekend of een dag is, ik kom er stralend, vol energie en levenslust van terug. De blije open veilige sfeer waarin alles er mag zijn geeft zoveel vrijheid dat alles zo heerlijk gaat stromen, ik m’n kracht nog meer kan voelen. De afwisseling van op mezelf en in verbinding zijn is magisch, zo mooi! Dankbaar, lieve Mathilda, Michael en Coby!
Annelies
Angelieke uit Beek ubbergen heeft geschreven op 1 maart 2016 om 00:09:
Het was een prachtige dag met begeleiders volkomen vanuit het hier en nu regeren Mathilde met tederheid Coby zeer en thousiast en Michael met prachtige uitgezochte muziek in het moment en allen zo dichtbij in het zijn,dankbaar dit mee te mogen maken
Mark van Baalen uit Leusden heeft geschreven op 28 februari 2016 om 19:17:
Zaterdag 27 februari eerste dans/natuur zaterdag met dansklooster meegemaakt in kasteel Stoutenburg. Heerlijke dag op een prachtige locatie, beginnend met een 2 uur durende dansreis, met rustige en uitbundige dansmomenten, verstilling, verdieping en ruimte. Niks hoeft,je volgt je eigen ritme. De uitgekozen muziek van Michael is top. Middag met buitendans en natuur. Daarna nog dans en meditatie. Michael, Mathilda en Coby zijn een perfect team die je een geweldige ervaring geven. Respectvol en gevoelig houden ze met iedere deelnemer contact. Je voelt je veilig en vrij. Een aanrader!
Jos uit Maastricht heeft geschreven op 14 februari 2016 om 21:56:
Wat heb ik genoten van dit bijzondere weekend! De prachtige muziek, de mooie ontmoetingen, de schitterende locatie. En natuurlijk de vrije dans, het bewegen van binnen uit, dat mij "thuis brengt" in mijn ziel. Dank je wel Dansklooster - Michael, Mathilda & Coby - voor jullie warme gastvrijheid en liefdevolle inspiratie.
Anke uit Nijmegen heeft geschreven op 14 februari 2016 om 20:44:
Lieve Mathilda, Michael en Coby,
Wat een heerlijk kado, een weekend zo aandachtsvol en in alle openheid, vrijheid en warmte door jullie vormgegeven! Dit is leven: zijn zoals het is, wat en hoe het dan ook is, wisselend per moment, in contact of in mezelf...Speels sprankelen: heerlijk! Heel veel dank vanuit het diepst van mijn hart dat jullie mij de kracht van muziek en dans zo hebben laten voelen!
Jetske Bouma (45) uit Oosterbeek heeft geschreven op 19 januari 2016 om 23:03:
Geen idee had ik waar ik aan begon, toen ik me opgaf voor het dansweekend Dans en Yoga in Schoorl, november vorig jaar. Maar het was fijn, heel erg fijn, met prachtige muziek, een prachtig versierde kapel in de prachtige natuur, de duinen van Schoorl. En de dans natuurlijk, die wild en onstuimig, zacht en ingetogen en ook gewoon swingend was. Dank je wel, Michael, Mathilda, Coby en Marian, en alle andere dansers, ik heb genoten.
Marianne Brix uit Naarden heeft geschreven op 12 januari 2016 om 12:15:
Een van mijn grootste inzichten van het afgelopen jaar is...
Dat ik mijn dans mag dansen zo als ik hem dansen wil. Dat niemand anders bepaalt hoe ik mijn dans dans. Dat niemand mijn dans voor mij danst. En als ik mijn dans dans, dat het dan om mijn heen danst zo als het dansen kan...en het is mooi.

Dankbaar voor een prachtig dansjaar Mathilda, Michael, Coby en iedereen die met Dansklooster te maken heeft.
En dankbaar aan iedereen waarmee ik mijn dans heb mogen dansen.
Monique van Dijk uit Grou heeft geschreven op 11 januari 2016 om 12:17:
Best spannend om je nieuw liefde mee te nemen naar het Nieuwjaarsfeest van Dansklooster.
De mensen waar ik me zo verbonden mee voel, mag hij dan ook ontmoeten.
Een gezonde spanning is dat hoor, maar toch.

De deur gaat open en op de mat valt de spanning al weg, een snoer van licht heet je welkom, wat ziet het er weer mooi uit!

Na de eerste warme begroetingen volgen er zoveel mooie momenten! Heel veel mooie mensen, een prachtige rijke tafel, met heerlijke gerechten, mooie gesprekken, soms alleen een blik, een hand, een omhelzing, delen van verdriet en blijdschap, het is er allemaal.

De dans, dit keer met een prachtige live band, zang en de volgende ochtend de geleide meditatie door Mathilde, met de muziek....de stilte.....

De afsluiting in de kring, hoe mooi ieder zijn ervaring mag delen met de anderen, en zo de verbondenheid te ervaren met elkaar!

De zachte aanraking van Coby tijdens de massage....

Dankbaar voor zoveel licht, liefde dank een ieder die er was, dank Mathilde Michael en Coby!
Evelyn Peters uit Haarlem heeft geschreven op 13 december 2015 om 23:25:
Ik kan het iedereen aanraden zo vlak voor het nieuwe jaar om dansend het oude jaar te verlaten en met nieuwe moed "dansend het nieuwe jaar in te kunnen gaan"!

Ik ben het weekend van zaterdag 12 dec t/m zondag 13 dec 2015 naar Samaya geweest te Werkhoven. Alles was geweldig, sereen klooster met, prettige kamers met uitkijk op de prachtige tuinen, fantastisch eten en een gezellige groep dansende zielen. De zaal waar we danste was in verlichting gebracht door de vele kaarsjes en deze sfeer is direct voelbaar. De dans muziek is precies wat je oren willen horen en het harp concert was fenomenaal.

Dit alles onder de goede begeleiding van de ontwapende Michael, de lieve zorgzame Mathilda en de helende handen van Coby. Door hun diversiteit ontgaat hun niets tot weinig en is steeds de juiste dans en/of aanraking aanwezig om zo'n weekend tot een succes te maken!!!

P.s.....kan ik mij al in laten schrijven voor Samaya voor 2016-2017 en 2018???

Liefs van Evelyn en tot de next dance
Angelieke snoeren uit Beek ubbergen heeft geschreven op 27 november 2015 om 12:51:
Ik wil jullie laten weten dat ik in Egmond aan zee en verder zoveel onvoorwaardelijk e liefde kreeg zodat ik helemaal alles en dan ook werkelijk alles kon loslaten.aan einde was ik er zoals ik in wezen ben.onvoorwaardelijke liefde,die ik mocht meemaken van Michael en Mathilda en Coby en Susanne .het is die liefde die mij blijft herinneren aan de geweldige verbinding die ik voelde en steeds opnieuw voel wanneer ik jullie ontmoet.ik blijf komen daar waar ik kan.nog steeds dankbaar dat ik jullie ontmoette en ontmoet
Wilma uit Bergen heeft geschreven op 12 november 2015 om 15:36:
Ik heb genoten in de duinen van Schoorl ,een mooie plek om te dansen met aardige mensen,Michael en Mathilda weten de juiste toon te vinden bij alle verschillende mensen. groet Wilma
Griet uit Gent (België) heeft geschreven op 12 november 2015 om 14:00:
Met mijn yoga- en dansmaatje Bianc een superweekend gehad met veel dansen en ook yoga, massage en een prachtige boswandeling!

Een weekend vol schoonheid en verbondenheid met mensen, de natuur en met mezelf.

Bedankt aan Michaël, Mathilda, Coby en Marian van Dansklooster en alle mooie mensen aanwezig!
Annelies uit Leiden heeft geschreven op 9 november 2015 om 22:14:
Loslaten was het, van gedachten over mezelf, gedachten over anderen, gewoon laten gaan en meebewegen op wat zich aandient. Uit m'n hoofd in m'n lijf, naar m'n hart en van daaruit weer naar buiten, de verbinding zoeken en vinden met de ander, het laten gebeuren zonder oordeel. Wat gaf dát een ruimte, wat borrelde er een levenskracht en vrolijkheid omhoog, wat een speelsheid, wat een vreugde! Ik wist niet dat dansen dat met je kon doen! Dat alles in zo'n sfeervolle liefdevolle veilige omgeving, gecreëerd door Mathilda, Michael, Coby en Marian, samen met m'n mede danskloostergenoten. Bijzonder was het, om me zo vrij te kunnen voelen in verbinding met de ander. Ik geniet nog dankbaar na van het Dans & Yoga weekend aan de voet van de duinen...
Sandra uit Hilversum heeft geschreven op 2 november 2015 om 23:15:
Michael, je muziek is prachtig! Ik heb genoten van het dansen in een kleurrijke locatie (Sittard) met een aangename binnentuin (onder een strakblauwe hemel en fanfare muziek vanuit de stad :)). Het eten was smaakvol, en de verbinding met meZelf, vriendinnen en anderen was een cadeau. Deze ingredienten maken dat ik een eerder gelezen tekst wil aanhalen: "Lets do what you love and do a lot of it". Ga!
Theodorus uit Maastricht heeft geschreven op 25 oktober 2015 om 16:03:
Keer op keer weten Michael, Mathilda en Coby een magische sfeer te creëren. Sowieso zijn ze vaak op zulke mooie plekken dat er weinig toegevoegd hoeft te worden. Dansklooster is toegankelijk voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent, waar je staat op dansgebied, of in welke gemoedstoestand je daar bent. Er is altijd een warm welkom. De uitnodiging om mee te doen, het is aan jou zelf of en in hoeverre je daar op in gaat.

Zelf heb ik al doende vele barrières, zonder überhaupt bewust te zijn dat deze er waren, mogen doorleven en doorbreken. Het is een heerlijk gevoel om jezelf als stromend, spelend, mooi, liefdevol mens te (her)ontdekken (in dans).

Met de hand op mijn hart: dankbaar!
Tjarda uit Monnickendam heeft geschreven op 23 oktober 2015 om 22:50:
Ik ken Michael, Mathilda, Coby en de rest van dit mooie team nu een aantal jaren.
Het vrije dansen is door hun in mij wakker geschud.
Een prachtig geschenk omdat ik nu eindelijk DURF te dansen en al vrijer word hierin.
Ik heb heerlijke en bijzondere avonden , weekenden en zelfs een hele week bij hun gedanst.
De workshops die ze geven laten je zo bij jezelf komen, zonder oordeel, zonder goed of fout vooral met veel liefde, vrolijkheid,gevoeligheid en sprankelijkheid.
Dit is Dansklooster waar ik van ben gaan houden en hun en het dansen zo mis als ik een tijdje niet bij ze heb kunnen dansen.
Rianne uit Veghel heeft geschreven op 23 oktober 2015 om 10:42:
Lieve mooie mensen, die ik mocht zien en ontmoeten in de prachtige boskapel in Barchem. Vrijheid, mooie verbindingen, zijn, (aan)geraakt een lach en een traan. Dit alles in een zachte bedding van liefde die we mochten ontvangen en geven. Lieve Coby, Mathilda, Michael, DANK voor het mooie weekend en jullie zijn. Dansend verder op het pad dat leven heet.

Rianne
Wilma van der Wielen uit Veghel heeft geschreven op 20 oktober 2015 om 09:27:
Dansen in de boskapel in Barchem, met mooie spiegels om me heen.
Me thuis voelen op deze plek was er meteen.
De mensen spiegelde mij,
Open, gesloten, licht, donker, angst, kracht,kwetsbaar,Speels, onbevangen,overgave blij.
Terug naar de essentie en de kern in mijn hart,
Soms overweldigend, soms verward.
Muziek, die me liet bewegen,
Ik kwam hier een hele reis in tegen.
Mezelf durven zijn, in wie ik op dat moment was,
Soms krachtig, soms bibberend stap voor stap kwam ik uit mijn jas.
Straling en kracht,
Genieten, spelen,masserend,een lach en traan wat me in overgave bracht.
Dansend voelend, de weg dansen die me levend maakte,
Het weekend kon ik ervaren wat me diep raakte.
Coby, Mathilda en Michael, door mezelf en jullie kon ik groeien,
Leerde mezelf zien en was er soms mee aan het stoeien.
Door het vertrouwen in mezelf en jullie kon ik zijn vanuit veiligheid.
DANKJELWEL, dit wilde ik even kwijt.

In leven, licht en liefde
Namasté
Wilma
Het hele weekend kon ik dit beleven, wat me diep raakte.
Monique Hofland uit Steenwijk heeft geschreven op 1 oktober 2015 om 18:38:
Als je een magische plek zoekt waar je geraakt wordt en misschien zelfs wel een stukje heling mag vinden, zou je jezelf eens de ervaring van het dansklooster kunnen gunnen. Ik vond het heel bijzonder . . .
aike uit vianen heeft geschreven op 29 september 2015 om 08:46:
een weekend 'dansklooster' is verbinding... verbinding met jezelf, wat daar leeft en zich wil uiten; verbinding met wie en wat er om je heen is en hoe je jezelf daarmee verhoudt. verbinding met de plek waar je je bevindt: tussen hemel en aarde en daar ZIJN...
Marie-Louise Roefs uit Helmond heeft geschreven op 28 september 2015 om 10:15:
Hallo alle levensdansers
Ik ben weer terug na het weekend Herfst-dansen in Mariapark in Sittard. De plek is Heilig voor mij. Zowel de energie die er allang heerst als de mensen die er zijn. En afgelopen weekend was dit zo compleet en mooi voor mij,dat ik alleen blij kon zijn. Blij kan zijn. Het is magie en doet me goed. Zo eenvoudig zijn die ik ben, niet meer niet minder, uitgedrukt in dans en ontmoeting. Bedankt
Hartegroet Marie-Louise
Paula Hijne uit Zeewolde heeft geschreven op 16 september 2015 om 13:15:
Al veel eerder geschreven op mijn meniereblog nadat ik al een paar keer bij het Dansklooster had gedanst. Ondertussen ben ik al vaker geweest, niet meer op één hand te tellen. Elke keer is het weer dansen in verwondering.

Dansen in verwondering
Posted on mei 21, 2013

Noem het dansexpressie of vrije dans.

Voor mij is het dansen in vrijheid. Bewegen op de muziek. Mij laten leiden door het ritme en de melodie. Dan voel ik mij in evenwicht, dan kan ik een draai maken zonder om te vallen. Op mijn moment, zonder erover na te denken, beweeg ik sierlijk-staccato-vloeiend-snel-langzaam-ritmisch-krachtig-open-naar buiten,naar binnen-klein,subtiel-luchtig-groots. Volledig er zijn in mijn lichaam, in mijn hoofd, in mijn hart.

En dat delen met andere dansers, in oogcontact, een streling, met handen en voeten, een lach. Kijken, voelen, horen, ruiken, alles in evenwicht.

Ik snap niet hoe dat kan. Hoe is het mogelijk dat ik zo kan dansen met een evenwichtsbeperking. Ik kan niet in een mooie rechte lijn lopen, voetje voor voetje. Ik kan mij niet plotseling omdraaien, want dan val ik om. In de dans kan ik mij bewegen zoals mijn lijf dat wil, zoals ik het wil. Wonderlijk. Verbazingwekkend. Ik ben dankbaar voor deze ervaringen. Laat mij dansen, dansen in verwondering.

https://meniereblog.wordpress.com/page/4/
Anita Blanken uit Vianen heeft geschreven op 7 september 2015 om 16:52:
Een mooi cadeau aan jezelf......
Dansen in het oog van de orkaan. Naar binnen, thuiskomen en dan mijn vleugels uitslaan. Me gedragen voelen door de wind, door liefde en lichtheid. En iedere keer weer vanuit mezelf als vertrekpunt. Naar het ervaren dat geven en ontvangen wegvallen en we al-een zijn met onszelf, elkaar en alles dat is.
Zo mooi hoe het lichaam beweegt her-innert, ervaart, koestert en vormgeeft aan wat is.
Dat alles in een warme stevige bedding van prachtige mensen die het team vormen en de ruimte laten ontstaan..........
Dankbaar. Tot een volgende keer xxxx
Monique van Dijk uit Grou heeft geschreven op 4 september 2015 om 12:36:
De eerste keer dat ik ging dansen bij Dansklooster was een indringende ervaring. De ontvangst alleen al is heerlijk, je welkom voelen op een plek waar mensen kiezen er te Zijn.

Daarna mag je je mee laten nemen op de muziek, en merk je dat je steeds meer gaat bewegen, losser komt en (nog) meer jezelf ervaart. De energie stroomt en dan komt er wat los! Bij mij was dat oud verdriet, waar je dan even geen woorden aan hoeft te geven, wat er gewoon mag Zijn!

En als je dan doordanst, is het lichaam lichter en de dans anders, intens genieten is dat.

Een weekend samen met Michael Mathilde Coby Bea en Joke is een "ervaring" die je jezelf laat ervaren, in een liefdevolle veilige omgeving zeker in het mooie Lioba Klooster waar ik samen met alle mensen die er waren een heerlijk weekend heb gehad.

En dansen ga ik vaker doen, in een Kerk of op een van de andere prachtige locaties die zij uitkiezen, je geeft jezelf een prachtige ervaring cadeau , en de anderen ook, is mijn ervaring, iets waar ik dankbaar voor ben, en stil en soms uitbundig van geniet!
Lieve van den Berg uit Zwaag heeft geschreven op 2 september 2015 om 17:44:
Na een moeilijke periode waarin ik alleen kwam te staan, zocht ik naar een manier om op vakantie te gaan. Maar hoe. Toen zag ik een tweet van dansklooster over een zomerweek in Egmond. Ik dacht, een vakantie met gelijkgestemden kan niet mis gaan. Ik heb me ingeschreven en toen het zover was heb ik met volle teugen genoten van alles wat werd aangeboden. Ik voelde me vrij, maar ook gesteund in de moeilijke momenten. Een luisterend oor, een warme knuffel, verbinding tijdens de dans, het was er allemaal. Verstilde muziek, vrolijke muziek, opzwepende muziek, muziek met een boodschap, alles kwam voorbij. Ik ging regelmatig uit mijn dak. Herboren, vol energie ging ik weer naar huis en sindsdien ga ik steeds weer terug om op te laden, alles van me af te gooien, even weer bij mezelf komen. Inmiddels sta ik in de top tien van terugkerende bezoekers. Ik kan het iedereen aanbevelen. Oh ja, en ik ben al senior. Leeftijd maakt helemaal niets uit.
Liesbeth Noorlag uit Amsterdam heeft geschreven op 2 september 2015 om 17:16:
Dansen in het Rafaelskerkje of de Vlierhof en in de weekenden; het is elke keer weer thuiskomen in de stilte van de storm, in de liefde die ik er altijd weer ervaar. Zo kleurrijk en warm is de ontvangst waarbij ik me uitgenodigd voel om mezelf te zijn in alle facetten. En uiteindelijk is het gewoon een groot FEEST.Dank jullie allen die hier aan bijdragen.
Alette uit Woudenberg heeft geschreven op 1 september 2015 om 20:54:
Dansen en zingen, zon en (veel) regen, lachen en huilen, elke dag de heuvel op en zien hoe het water er vanaf stroomde, kijken naar het spel van licht en bladeren, zoveel mooie momenten met zulke mooie mensen. Gun het jezelf om mee te maken.....
Marian uit Nieuw Vennep heeft geschreven op 1 september 2015 om 17:52:
Zo fijn, zo liefdevol. Zo helend ervaar ik Michael, Mathilde en Coby.
Ik zie weer uit naar een volgende samenwerking
Roy uit Den Haag heeft geschreven op 1 september 2015 om 12:57:
Altijd fijn om de lieve mensen van Dansklooster weer te zien! Als oude bekenden die je al o zo lang kent. De warme ontvangst, de met zorg gekozen en aangeklede locaties, de heerlijke muziek en al het lekkers voor de inwendige mens zorgen iedere keer weer voor een gedenkwaardig bezoek; of het nu voor een korter of langer verblijf is. Je bent echt welkom en mag zijn wie je bent. Zonder veroordeling. Tot dans!
Emily uit Houten heeft geschreven op 1 september 2015 om 12:30:
ik geniet nog steeds na van het ritme, de dans, de liefde en de muziek. Het welkom voor mij en mijn dochters op de Vlierhof, de natuur die mijn kinderen hebben omarmd. De lieve mensen die samen tot rust en vrede komen. En in Barchem het lopen onder mijn parapluutje in de regen, zingend, dansend op de melodie die mijn hart mij laat zingen. De lachsalvo's aan tafel en de stilte in de kapel. Dankbaar ❤️
jan van kessel uit deventer heeft geschreven op 1 september 2015 om 12:16:
Kraaienzang 2305

Woorden
Echo’s slechts
Van wat ik bedoelde
Verwaaid met de wind

Wat ik bedoelde
Is niet te zeggen
Woorden als stoplappen
In de mond van een gesmoorde
Mens

Het woord als een strop om mijn nek
Ik wil zoveel zeggen
Maar de regen wast mijn woorden
De zon teert ze uit
Er is niets te zeggen
Dan een woord van dank

(Uit: Zoals de kraai vliegt – Jan van Kessel)
Hennie Boeve uit Elspeet heeft geschreven op 1 september 2015 om 12:10:
Dansen bij en met Michaël, Mathilda en Cobie als leiders moet je een keer meegemaakt hebben. Ik ervoer vrijheid en mijn leven in mijn body. Magnifiek.
Carolien uit Utrecht heeft geschreven op 1 september 2015 om 11:53:
Mijn eerste kennismaking met Dansklooster was een grote en blijde verrassing.
Vol aandacht voor het creëren van een vloer waar iedereen zijn eigen dans kan dansen. Ze zijn er voor je en, en dat heb ik als heel bijzonder ervaren, ze laten je ook. Je hoeft niets, je mag alles.
Een diverse groep aan mensen die allen zich verbonden met de dans, en de yoga, en de zang,.

Mijn hart stroomde over.
Ik kan niet uitdrukken wat ik voelde.
Een plek om naar terug te keren.
Alie de Jong uit Zevenhuizen ( gr) heeft geschreven op 1 september 2015 om 11:36:
Allesomvattend
Liefde
Inzichten
Eindeloos dankbaar
MarionTakens uit Almere heeft geschreven op 1 september 2015 om 10:56:
Een week dansen aan zee, een feestje.
Een meer dan liefdevolle setting, alleen maar lieve mensen.
Verbinden én eigen ruimte, verstilling én uitspatting, zon én regen. Storm op het strand, één worden met de regen, VREDE in mijn hart. Overgave aan het Leven!
Dankbaarheid en nederigheid voel ik nu diep van binnen.
Lieuwe & Evalyn uit Haarlem heeft geschreven op 31 augustus 2015 om 17:54:
Het waren mooie dagen in het Liobaklooster te Egmond-Binnen, georganiseerd door Dansklooster, geïnspireerde mensen die je begeleiden in bewegen, dansen, in contact komen met jezelf en met anderen om je heen - en met de Aarde, de Kosmos, de Natuur en God. Het was overweldigend. Wij zijn Michael, Mathilda, Coby en Suzan dankbaar voor wat het ons gegeven heeft.
Marianne Brix-Jørgensen uit Naarden heeft geschreven op 31 augustus 2015 om 15:05:
Zoveel dankbaarheid en verwondering....
dikkie zuijderduijn uit bergambacht heeft geschreven op 31 augustus 2015 om 11:41:
Want ik ben ik...
en jij bent jij
Tenminste 1 van ons is vrij...
gelukkig viel het lot op mij !

Nog steeds geen woorden, alleen veel tranen van blijdschap !!