fbpx

Herfstdans in een Boskapel

In de herfst wil je waarschijnlijk het liefste in het bos zijn, om de magie van kleurenpracht en loslaten ten volle te ervaren. De houten Boskapel nodigt je uit om dit dansend en mediterend te vieren. Het hoge dak, de ramen als schilderijen naar buiten, de bomen rondom, de klanken binnen, het fijne groene hotel aan de voet van de heuvel. Bij ons gaat het niet alleen om de dans maar ook om de hele beleving, de dans, muziek, kaarsjes aandacht en de prachtige omgeving samen maken het voor ons tot een magische beleving.

Herfstdans

De herfst is al mooi op weg wanneer we je uitnodigen voor deze Herfstdans. Het blad zit nog aan de bomen en kleurt langzaam van groen naar geel  en daarna naar rood en bruin. De natuur danst de zomer van zich af en keert zich langzaam naar binnen. Een mooi moment om samen in verbondenheid en vrijheid te dansen en stil te zijn. We hebben een locatie die helemaal past bij de herfst. Een eigen Boskapel midden in het bos van Barchem. Binnen is alles van hout en er zijn veel ramen die open kunnen en met houten luiken worden beschermd. Een danskloostertje in het herstbos… een Herfst-Dansweekend waar je geen nee tegen wilt zeggen.

De stijl van Dansklooster

Dit weekend wordt begeleidt door Coby en Michael. De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen. De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte in dit weekend. Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Bezinningstijd…

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Het Labyrint

Op zaterdagavond bieden wij een bijzondere beleving aan, het lopen van het labyrint en het klinken van de kristallen klanklankschalen. Hemel en Aarde ontmoeten elkaar in het midden. Het labyrint is een oeroud en universeel symbool. Je kunt hem lopen om tot je kern  te komen.  Het labyrint is een symbool voor onze levensweg. Je loopt het labyrint omdat je nieuwsgierig bent naar wat het je brengt. Misschien ben je bekend met het labyrint en loop je hem met een vraag, een intentie of een mooie zin. Jij mag kiezen. Wij hebben een muzieklijst samengesteld wat jouw intentie van het labyrint versterkt en de reis naar binnen begeleid Het labyrint staat voor de reis naar binnen en de reis weer naar buiten. Na het lopen van het labyrint mag je een plekje zoeken in de zaal waar je een eigen nestje mag maken en te genieten van de klanken van de klankschalen Je kunt de  klanken ervaren als prachtig en andere ervaar je misschien als minder prettig., De kristallen klankschalen werken helend  op verschillende niveaus en kunnen helpen bij het verbeteren van onze creativiteit, wilskracht en vertrouwen. Ze stimuleren en bevorderen het loslaten van emoties en blokkades en de verwerking hiervan. Als ze samen bespeeld worden ontwikkelt zich een wonderbaarlijk harmonisch energetisch klankspel.

Cadans

Zaterdag 12 oktober 2019
 * 10.30 Welkom bij WoodBrooke 10.45 Samen wandelen naar de Boskapel daar is onze eerste dans. 13.30 Lunch en bezinningstijd 16.00 Flowdance 19.00 Avondeten 21.15 Labyrint meditatie met klankschalen Zondag 13 oktober 2019 09.00 Ontbijt 10.00 Dansen in Verbondenheid 13.00 Lunch 14.30 Afscheidsritueel 15.30 Tijd om elkaar los te laten… Op zaterdag is er de mogelijkheid om deel te nemen als daggast. Het roze gedeelte in het programma is dus een combinatie van dagdansers & weekenddansers.

Tarief en aanmelding

De Woodbrooke-huisjes Je krijgt een eigen slaapkamertje met eigen douche. Normaal tarief  € 295,- Duo tarief (beide een eigen kamer) € 560,- Dansdag op Zaterdag € 95,- Het Woodbrooke-hotel Je krijgt een ruime hotelkamer met volledig eigen sanitair. Het aantal kamers in het hotel is beperkt. Gedeelde 2 pers.kamer in het hotel € 350,- p.p. Eigen kamer in het hotel € 375,- Het restaurant van het hotel verzorgt alle maaltijden voor ons. De prijs is inclusief alle dans & meditatie sessies, koffie-thee & vers fruit. Mocht je in het hotel drankjes bestellen dan zijn die voor eigen rekening. Aanmelding: Vul het deelname formulier in. Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan of bel op:  06-10484372/ 06 – 14547151/ Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Woodbrooke Landgoedhotel

Je bent deze dagen te gast in het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Zeker geen standaard hotel maar een professionele mooie locatie met een filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken. Bij mooi weer eten we op het terras aan de voet van een grote groene weide omringd door bomen. We overnachten niet in het hotel zelf maar in de authentieke Woodbrookehuisjes die op het terrein liggen. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen douche. Ontdek meer over de locatie op hun eigen website woodbrookebarchem.nl