fbpx

Ik hou van deze 2 woorden en ervaar ze even zo lief. Ik ben benieuwd hoe deze woorden bij jou resoneren. Waar op schaal bevindt dit onderwerp zich; is het mijn ding of is het een breed gedeeld verlangen? Zijn het 2 uitersten of beïnvloeden ze elkaar.

Lichtheid, zoals ik dat ervaar,
gaat over liefde voelen stromen voor de mensen die ik zie. Ik ken ze niet, misschien wel juist niet. Ik word niet gehinderd door verhalen en meningen in mijn hoofd. Of ik ken ze wel én word op dat moment niet gehinderd door verhalen en meningen in mijn hoofd, nog mooier!
Ja… ik word licht als ik de verhalen loslaat. Verhalen over hoe het zou moeten, over wat ik verkeerd doe, over wat ik te lang laat liggen, over die ander en wat ik daarvan vind en wat ik denk dat die van mij vindt. Lieve hemel wat kunnen verhalen loodzwaar zijn. Ooit volgde ik een coachtraject en één van de meest pakkende zinnen die ik van de coach onthouden heb was: Stop met je verhaal!

Wanneer ik op onze dansvloer sta, gebeurt het bijna altijd
mijn verhalen stoppen en mijn hart opent zich. Ik voel lichtheid en liefde en mijn intense glimlach om de schoonheid die ik ervaar, doet bijna pijn aan mijn hoofd.

Diepte, zoals ik dat ervaar,
gaat het over… liefde voelen stromen voor mezelf. Het is een beweging naar binnen, naar de diepten in mijzelf. En die weg vind ik moeilijk omdat het gaat over zacht worden naar eigen oordelen. En in die ruimte mijn eigen lichtheid en die van de ander, toelaten.
Het gaat langs de verhalen die vast zijn gegroeid, zich niet zomaar laten stoppen. Eerst moet je daar denk naar toe, anders weet je niet waar ze zitten. Ik ben vervolgens niet het type dat daar uitgebreid op onderzoek gaat naar de wortels. Daar zit natuurlijk wel een dingetje, dat geef ik toe. Want als je iets dat vast zit, er niet met wortel en al uithaalt… Is dat dan de diepte waar ik naar verlang?

Wanneer ik op de dansvloer sta, gebeurt het soms
dat ik naar mijn eigen diepte mag gaan. Ik weet vrij zeker dat ik het minder toelaat omdat ik mezelf niet wil verliezen. Het is een overgave die ik zelden toelaat. Het raakt me wanneer ik vermoed dat een andere danser hier wel is, in zijn of haar eigen diepte. En dan voel ik grote dankbaarheid, dat de bedding veilig genoeg is voor deze danser, om naar binnen te keren.
Ik voel nu een warme glimlach omdat ik dans van lichtheid en diepte voor me zie. Hoe mooi als dit danspartners zijn. Waarbij zowel de ander als ikzelf, afwisselend worden gezien en ervaren in lichtheid en in diepte.

Een uitnodiging aan jou,
lieve lezer van dit verhaal, om je te bedenken welke twee complementaire elementen passen in jouw dans van het leven. Ontdek de betekenis ervan voor jou en kijk of ze uitwisselbaar zijn met elkaar, want daarin schuilt de magie.

Warme groet van Mathilda