Lente-Dans-Retraite van 10 t/m 13 mei

In de Lente viert de natuur altijd haar feest, alles komt naar buiten en is vol kleur en geur. Een rijke metafoor om het leven te vieren. Daarom gaan we dit jaar de Lente-Dans-Retraite op de Vlierhof geven. Een plaats waar je je vrij kunt bewegen, van de boomgaard in bloei, tot het open veld waar de vogels nestelen. Van de mooie dans-meditatie-zaal tot de zwemvijver en haar knusse sauna. Zet jij ergens je tentje neer in de boomgaard? Of kies je voor een eigen kamer in het bijzondere seminarhuis? Er is voor iedereen een passende plek. Wij zorgen voor heerlijke dansmuzieklijsten, verstillende mediaties, aandacht voor contact, lekker eten… kortom… hier wil je zijn en je bent welkom.

Alle kamers zijn bezet… nog wel plek in de prachtige tuin met jouw eigen tent.

Hemel en Aarde

We plannen deze lente-dans-retraite in een bijzondere periode. Van Hemelvaart tot Moederdag. We geven je graag een idee waar deze dagen je toe kunnen uitnodigen, al zullen wij je dat nooit opleggen want het is typisch Dansklooster dat er altijd ruimte is voor jouw eigen betekenis, beweging en flow.

Hemelvaart kan gaan over de reis naar je thuisbasis of als dat passender voelt, je bestemming. We weten onze bestemming niet, dat is een mysterie, Hemelvaart nodigt je uit je hiervoor te openen.

Moederdag, dat is veel aardser, denk aan Moeder Aarde… .zo willen wij deze dag dansen. Buiten in het gras op onze blote voeten, gedragen door de drum, die de hartslag van moeder aarde laat horen. Wij kunnen allemaal zorg voelen voor onze dierbaren om ons heen en voor de aarde in haar geheel. Kunnen wij de dankbaarheid van de Aarde toelaten voor dat wij goed doen voor haar (kinderen)?

Zo zijn er deze retraite meerdere verdiepende paden te bewandelen, wat een rijkdom.

Tijdens deze retraite zullen wij de Hemel en Aarde meditatie geven onder begeleiding de kristallen klankschalen (hemel) en de drum (aarde) Deze meditatie is op Coby haar pad gekomen tijdens haar opleiding in Engeland. Hou onze weblog vol  Inspiratie in de gaten.. want daar zal hij een keer te lezen zijn…

Cadans van de dagen

Donderdag 10 mei
16.00 – 17.00   Tijd om te arriveren
17.30 – 18.00   Elkaar ontmoeten
18.00 – 19.00   Diner
20.00 – 22.00   Avonddans

Vrijdag 11 mei 
08.30 – 09.30   Ontbijt
10.00 – 13.00   Dansen in contact
13.15 – 16.30   Lunch & Bezinningstijd
16.30 – 18.00   Verrassing…
18.00 – 19.00   Diner
20.00 – 22.00   Avonddans

Zaterdag 12 mei
08.30 – 09.30   Ontbijt
10.00 – 13.00   Mijn klank wil dansen
13.15 – 16.30   Lunch & Bezinningstijd
16.30 – 18.00   Canto Ostinato
18.00 – 19.00   Diner
20.00 – 22.00   Avonddans

Zondag 13 mei
09.00 – 10.00   Ontbijt
10.30 – 12.30   Vrije Dans Sessie & Afscheidsritueel
13.00 – 14.00   Afsluitende Lunch

♥ waar we het plannen weten we nog niet, maar op de Vlierhof is er altijd ruimte voor kampvuur & sauna…♥
♥ ochtendsessie houden we lekker ruim zodat we alle tijd hebben om in de dans te komen♥

Praktische informatie

Tarief voor deze 4-daagse Lente-Dans-Retraite
van donderdag 10 t/m zondag 13 mei

€ 385,- op basis van overnachting in je eigen tent.
€ 435,- op basis van een gedeelde kamer in het seminarhuis
€ 485,- op basis van een eigen kamer in het seminarhuis (VOL)

De tarieven zijn inclusief alle programma’s de maaltijden, lekkere extraatjes, koffie, thee & vers fruit en sauna-wellness…

Vul het aanmeldingsformulier in.
Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Op de Vlierhof

De Vlierhof is een leefgemeenschap in Duitsland (net over de grens bij Millingen aan de Rijn – omgeving Nijmegen / Kleve). De levensfilosofie van deze leefgemeenschap is er één van samen delen, de harmonie tussen mens & dier & natuur. Deze inspirerende missie weten ze te combineren met een aantrekkelijke comfort voor hun gasten. Het zelfgebouwde seminar-huis met haar lemen muren en kleurrijke details voelt al snel als een thuis. De keuken kookt vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch met groenten vanaf het eigen land. De lemen muren zijn gemaakt met klei van eigen grond. Daardoor ontstond er een grote diepe kuil en dat is nu een heerlijke zwemvijver geworden… op een paar meter afstand van de knusse hout-gestookte sauna.

Over de vrije dans

De basis van het programma van deze retraite is de vrije dans. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Dat je helemaal vrij bent om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jouw te bieden heeft, veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans.

We stappen met elkaar de dansruimte in daar ben je vrij om voluit te dansen, contact te maken, rustig te gaan zitten, op jezelf te zijn. Het mooiste is om voor al deze fases ruimte te maken. Soms nodigen we je in de dans ergens toe uit, omdat het ook fijn kan zijn om even geleid te worden naar een beweging of emotie. Maar het grootste deel van de tijd is het de muziek en jouw beweging wat leidend is..

Lees hier meer over hoe wij dansen en wat Dansklooster is.

Levenskunst

“Maak van je leven een kunstwerk” deze uitspraak is van Michel Foucault. Tijdens onze retraites dansen doen we dit eigenlijk. We dansen ons eigen kunstwerk, en soms ook echt we schilderen een groepskunstwerk. We zijn in verschillende vormen Volop in beweging. Tijdens deze retraite zal er een Levenskunstkoffer aanwezig zijn. Deze koffer is gemaakt vanuit de gedachte  praktische filosofie, denken en doen. In de koffer zitten leuke denk en doe opdrachtjes die je samen of alleen kunt doen. Er zitten kaarten in met grote en kleine levensvragen. Tijdens de stilte dagen kun je ook gerust in de koffer duiken. Sommige opdrachten nodigen uit voor een dialoog, terwijl andere helemaal om en over jou gaan.
X