fbpx

Lente-Dans-Retraite van 21 - 24 mei 2020

In de Lente viert de natuur altijd haar feest, alles komt naar buiten en is vol kleur en geur. Een rijke metafoor om het leven te vieren. Dit jaar gaan we de Lente-Dans-Retraite op een nieuwe locatie geven. Finca Vrij is een gloednieuw retreatcentrum in Zeeland, op Schouwen Duiveland op een paar minuten afstand van zee. De look & feel van locatie en het landgoed eromheen zijn heerlijk fris en vrij, wij worden heel blij van de gedachte dat we als één van de eerste retraite-aanbieders van deze nieuwe locatie gebruik mogen gaan maken. Wij zorgen voor heerlijke dansmuzieklijsten, verstillende mediaties, aandacht voor contact, lekker eten… kortom… hier wil je zijn en je bent welkom.

Hemel & Aarde

We plannen deze lente-dans-retraite in de bijzondere periode van Hemelvaart. We geven je graag een idee waar deze dagen je toe kunnen uitnodigen, al zullen wij je dat nooit opleggen want het is typisch Dansklooster dat er altijd ruimte is voor jouw eigen betekenis, beweging en flow.

Hemelvaart kan gaan over de reis naar je thuisbasis of als dat passender voelt, je bestemming. We weten onze bestemming niet, dat is een mysterie, Hemelvaart nodigt je uit je hiervoor te openen.

Finca Vrij is een heel aardse locatie, in de Zeeuwse klei… daar willen we buiten dansen in het gras op onze blote voeten, gedragen door de drum, die de hartslag van moeder aarde laat horen.

Zo zijn er deze retraite meerdere verdiepende paden te bewandelen, wat een rijkdom. Tijdens deze retraite zullen wij de Hemel en Aarde meditatie geven onder begeleiding van de kristallen klankschalen (hemel) en de drum (aarde) Deze meditatie is op Coby haar pad gekomen tijdens haar opleiding in Engeland.

Hoe wij...

Ben jij benieuwd hoe wij onze dans aanbieden? 
En een pagina met meer informatie over de stilte, het labyrint, de levenskunstkoffer en de klankschalen.

En… Wat Dansklooster is
en wie  Michael en Coby zijn
en wat zij graag doen.

Praktische informatie

4- daagse Lente-Retraite
Een volledig verzorgde retraite.
Met diverse dans en meditatie sessies
met vegetarische maaltijden, lekkere koffie en thee , vers fruit en andere lekkernijen…
o.b.v. overnachting in een gedeeld appartement.
Tarief : 475,- p.p.

(early bird tickets zijn vergeven)

Vul het deelname formulier in.

Heb je vragen over deze week, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 (Coby)
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Voor uitgebreide info over de locatie
zie de website van Finca Vrij.

Lekker en gezond eten

Op deze locatie kiezen we een eigen kok uit die ons in de watten gaat leggen. We houden van vegetarisch eten met aandacht voor smaak, kleur, textuur en verrassingen. Tussendoor is er altijd lekkere thee, koffie (met warme opgeschuimde melk), een fruitmand en chocola is natuurlijk ook een vast onderdeel van ons menu ;)

Finca Vrij

Finca Vrij is een kleinschalig cursuscentrum op Schouwen Duiveland, het meest noordelijke eiland van Zeeland. Het is prachtig gelegen, op maar paar minuten afstand van het uitgestrekte strand. Het centrum biedt ons alle ruimte, rust, een prachtige privétuin van ruim 5000 vierkante meter en veel frisse lucht. Het centrum is geschikt voor kleinere groepen tot maximaal 24 personen. De mooie dans- & meditatiezaal van 70 vierkante meter is licht en ruimtelijk.
De grote, aangrenzende orangerie (genaamd ‘de Kas’) doet dienst doet als verblijfsruimte, waar je lekker kunt relaxen tussen het groen en in de pauzes je maaltijden kunt nuttigen. De zes slaapaccomodaties liggen in een ander gebouw. Het zijn 2 tot 4 persoons slaapvertrekken, elk voorzien van een eigen toilet en douche. Buiten in de grote bijbehorende tuin zijn verschillende tuinkamers waar het heerlijk toeven is voor yoga, meditatie of om gewoon lekker te chillen. Als je ’s avonds geen zin hebt om binnen te zitten kun je naar de zalige vuurplaats.
Lees meer over Finca Vrij en ontdek alvast waar het ligt:
www.fincavrij.nl

Over de vrije dans

De basis van het programma van deze retraite is de vrije dans. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee?
Dat je helemaal vrij bent om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jou te bieden heeft, veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans. We stappen met elkaar de dansruimte in daar ben je vrij om voluit te dansen, contact te maken, rustig te gaan zitten, op jezelf te zijn. Het mooiste is om voor al deze fases ruimte te maken. Soms nodigen we je in de dans ergens toe uit, omdat het ook fijn kan zijn om even geleid te worden naar een beweging of emotie. Maar het grootste deel van de tijd is het de muziek en jouw beweging wat leidend is..

Praat-Luw & Stiltedag

Het lijkt voor sommigen een tegenstelling, de energie en beweging van dansmuziek combineren met stilte. Wij zijn er enorm fan van. In veel van onze 5-daagse zomerretraites zijn 3 volledige stiltedagen. In deze lente-retraite geven we het een lichte plek. De retraite is in zijn geheel praat-luw en er is één volledige stilte-dag.

Praat-luw houdt in dat er ruimte is om woorden te delen, contact te leggen wanneer je daartoe een verlangen voelt. En je bent even zo vrij, om je stilte te bewaren. Mocht je behoefte tot gesprek groter zijn, dan zoek je daarvoor een rustig eigen plekje op het mooie terrein.