fbpx

Deze herfst dansen we op de kleurrijke Veluwe.

In 2020 verblijven we op 3 nieuwe retraite-locaties. En dit is de laatste; Oostraven. Een schitterende locatie die zich volledig richt op het ontvangen van steeds één retraitegroep per keer. De locatie ademt een sereniteit uit en tegelijkertijd is het er aards, verbonden met de natuur. In de herfst is het hier natuurlijk op z’n mooist met de kleurenpracht van de bomen. We zijn ontzettend blij dat we hier van 9 – 11 oktober mogen verblijven voor onze Dans & Stilte Herfstretraite.

Vrijdag 9 t/m Zondag 11 Oktober

Herfstdans

De herfst is al mooi op weg wanneer we je uitnodigen voor deze Herfstdans. Het blad zit nog aan de bomen en kleurt langzaam van groen naar geel  en daarna naar rood en bruin. De natuur danst de zomer van zich af en keert zich langzaam naar binnen. Een mooi moment om samen in verbondenheid en vrijheid te dansen en stil te zijn. We hebben met Oostraven een locatie die helemaal past bij de herfst. De dans & meditatiezaal is omgeven door ramen die uitzicht bieden op een royale tuin. En in de vrije uren van deze retraite wandel je zo het bos in.

Bezinningstijd…

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Cacao & Labyrint

Wij bieden tijdens deze retraite 2 bijzondere rituelen aan. Een Cacao ritueel op de zaterdagochtend en het lopen van het Labyrint samen het klinken van de kristallen klankschalen op de zaterdagavond.

Toelichting over hoe we onze Cacao ceremonie en het Labyrint lopen vormgeven, doen we op een aparte pagina.  (klik op de knop verdieping)

Als je een ritueel doet veranderd er meestal iets.. je laat wat los… je omarmt iets nieuws… Hoe mooi is het om deze mogelijkheid op 2 verschillende manieren aan te gaan. Juist in het seizoen dat ons ten volle uitnodigt om los te laten en te omarmen dat niets blijvend is.

Bij het Labyrint is de ingang de gedachtenvrije voortdurende beweging en bij Cacao draait het om de beleving van Liefdevolle verbondenheid. Cacao bieden we al vroeg in deze retraite aan. Het opent het hart en hierdoor leef je lichter. Door een open hart kan er iets veranderen. Wanneer je de cacao gewoon drinkt dan voel je misschien niet zoveel. Het is vooral het ritueel van verbondenheid en de kracht van de gedachte die de rijke cacao het werk laat doen.

De stijl van Dansklooster

Dit weekend wordt begeleidt door Coby, Michael en Mathilda. De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen. De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte in dit weekend. Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Kracht van een Dansretraite

Het verlangen om vanuit je hart richting te bepalen.
Het verlangen naar innerlijke rust.
Het verlangen naar speelsheid en zingeving ervaren.

Misschien herken je een verlangen dat in jou leeft in één of meerdere van deze bovenstaande. Deze verlangens zijn niet zomaar verwoord. Ze zijn krachtig aanwezig in velen van ons. En wat vinden we het doorgaans moeilijk om aan deze verlangens invulling te geven. Tijdens de retraites van Dansklooster worden deze basale verlangens aangeraakt en vaak ook vervuld. Hoe dat komt? Door de kracht van Dans, Aandacht en Stilte. Het is een combinatie van elementen die we al bijna 10 jaar toepassen. Ga gerust naar het gastenboek om te lezen wat dansers ervaren bij Dansklooster.

De dans zoals wij deze begeleiden wordt gedragen door weergaloos mooie muzieklijsten. Muziek raakt je hart rechtstreeks en dat feit benutten we graag. In de dans laten we je enerzijds vrij, je mag echt bewegen zoals jij dat verlangt. Anderzijds doen we je diverse uitnodigingen die aanleiding zijn tot ontdekkingen die soms fysiek zijn en soms mentaal, emotioneel of spiritueel.

De aandacht mag je zelf komen ervaren. We zijn met een team van 3 ervaren begeleiders en hebben echt tijd om jou te zien. Aandacht spreekt uit persoonlijk contact en ook uit aankleding, balans in het programma, dynamiek in de muziekkeuze.

De stilte is ons even zo lief als de dans. Het geheim zit in de wisselwerking tussen deze twee krachtbronnen. Woorden kiezen we bewust en we geven je de ruimte om ze zelf niet te hoeven gebruiken. Zo kan alle aandacht gaan naar jouw beleving en mag je die van de ander… bij de ander laten.

Cadans

Vrijdag 9 oktober

17.00   Welkom in Oostraven
18.00   Diner
20.00   Dans

Zaterdag 10 oktober

08.30   Ontbijt
10.00   Cacao ritueel & Dans
13.30   Lunch & Bezinningstijd
16.30   Flowdans
18.30   Diner
20.30   Labyrint & Soundbath

Zondag 11 oktober

08.30   Ontbijt
10.30   Dans
13.30   Lunch
14.30   Vertrek

Tarief en deelname

Tijdens deze 3-daagse Herfstretraite worden we volledig verzorg door Centrum Oostraven. Ze hebben een vermaarde keuken die zorgt voor vegetarische en biologische maaltijden. Tussendoor is er koffie, thee en vers fruit beschikbaar. Het slaapverblijf is opgdeeld in 2p. slaapkamers met gedeeld sanitair. Er zijn een aantal van deze kamers beschikbaar voor 1p. gebruik.

Het Dansklooster-team verzorgd het volledige programma met daarin afwisselend danssessies, meditaties en ceremonies. Daarnaast is er in dit team ruimte voor individuele begeleiding als er tijdens de retraite persoonlijke processen worden aangeraakt waar ondersteuning bij nodig is.

Tarief voor deze 3-daagse retraite : € 445,-
Toeslag voor 1p. gebruik van de kamers : € 40,-

Aanmelding:
Schrijf je in en ontvang gelijk een bevestiging. Mocht je deze niet hebben ontvangen, kijk dan even in je spambox. Nog niet? neem dan contact met ons op per mail.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan of bel op:  06-10484372/ 06 – 14547151/ . Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.