fbpx

Dans en Mijmer

Aan het einde van het jaar, is Dansklooster het liefste in het fijne Samaya. Twee heerlijke dagen waar je danst in 1 van de mooiste meditatiezalen van het land, waar jij jouw beweging mag laten zijn,  waar de lichte vloer je lijkt op te tillen en de ramen je een zee van uitzicht geven. Wij weten geen fijnere plek om het jaar dansend en mediterend af te sluiten. Je bent van harte welkom.

Over de vrije dans...

De basis van het programma van deze retraite is de vrije dans. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Dat je helemaal vrij bent om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jouw te bieden heeft, veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans.

We stappen met elkaar de dansruimte in daar ben je vrij om voluit te dansen, contact te maken, rustig te gaan zitten, op jezelf te zijn. Het mooiste is om voor al deze fases ruimte te maken. Wij werken met uitnodigingen, een uitnodiging om in een danscontact te komen, omdat het ook fijn kan zijn om even geleidt te worden naar een beweging of emotie. Een uitnodiging mag je aannemen, het is jouw keus.  De sessies bestaan uit een balans tussen vrije dansmomenten en uitnodigingen.

Lees hier meer over hoe wij dansen en wat Dansklooster is.

Over onze traditie hier...

De Dans & Mijmer Retraite in december is iets waar wij echt naar uit kunnen kijken. We geven deze retraite al jaren. Het is tevens een traditie dat we een ‘gast’ uitnodigen in het programma. Iemand die vanuit een andere uitingsvorm een aanvulling is op het geheel. In het verleden was dat; yoga, een muzikant, een singer-songwriter, stemexpressie… We hebben dit keer Emily uitgenodigd om te komen zingen voor ons. Emily gaat al jaren met ons mee op zomerretraite en zingt zo mooi en veelzijdig. De avond verdelen we in 2 delen die vloeiend in elkaar overlopen. Een deel waarin we lekker luisteren en wegdoezelen en een deel waar we zelf mantra’s mogen meezingen.

Praktische informatie

Er wordt in Samaya ontzettend goed voor je gezorgd. De keuken kookt altijd biologisch en vegetarisch en zo lekker… je moet je inhouden om je bord niet af te likken ;) Het tarief is naast alle begeleiding, maaltijden en verblijf ook inclusief bedlinnen, handdoeken, onbeperkt koffie (met warme melk), kruidenthee en koekjes.

Prijs per persoon
op basis van een gedeelde* 2p. kamer € 325,-

*De gedeelde 2p. kamers lenen zich perfect voor mensen die elkaar niet kennen… dat komt omdat sommige kamers uit 2 delen met een volledige tussenmuur bestaan. Hierdoor heb je een eigen slaapkamer en het sanitair deel je samen. (stel hier gerust je vragen over om een duidelijk beeld te krijgen)

Mocht je een kamer met eigen sanitair wensen dan geldt daar vanuit Samaya een toeslag voor van € 40,00

———————————————————————-

Wij beseffen ons dat deze retraite niet voor iedereen (financieel) haalbaar is. Daarom bieden we je de mogelijkheid om alleen de zaterdag mee te doen. De Dansdag duurt  tot 18.00 uur en op eigen initiatief kan bij Samaya nog een diner worden bijgeboekt.

Prijs per persoon
op basis van een dansdag tot 18.00 uur € 115,-

————————————————————————-

Aanmelding: Vul het deelname formulier in. Heb je vragen? Mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op: 06-10484372 of 06 – 14547151 Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Jouw jaar... bedansen

Tussen de hectiek van Sinterklaas en Kerst in, bieden we je een oase van rust… Ruimte om jouw jaar te voelen, te overzien, te bedansen.  Een mooi moment om bewegend tot stilstand te komen. We laten je natuurlijk vrij in hoe je daarmee omgaat, welke intensiteit je daaraan geeft. Misschien ben jij wel helemaal geen mijmeraar en is dit het moment voor jou om juist vooruit te kijken, een nieuw jaar dat aan je voeten ligt. Of ben jij iemand die leeft in het nu… en is ieder moment een afronding en een nieuwe begin.

Dit is het programma*

Zaterdag 14 december 2019**
10.00 Binnenwandelen, kennismaken koffie & thee…

10.30 Dans je flow
13.00 Lunch & bezinningstijd
16.30  Dance dance dance
18.00 Diner
20.30 luister liedjes met Emily

Zondag 15 december 2019

08:00 ochtendmeditatie met Mathilda
09.00 Ontbijt
10.30 Dans & Expressie
13.00 Lunch
14.30 Labyrint-Meditatie
16.00 Tijd om elkaar los te laten…


** In Samaya is het mogelijk om het weekend in te korten tot een Dansdag. Uitleg hierover staat bij Praktische informatie.

Het Labyrint

Op zondag gaan we het mooie labyrint van Chartres lopen, dit labyrint ligt verscholen in de tuin van het klooster.

Het labyrint is een oeroud en universeel symbool. Je kunt hem lopen om tot je kern  te komen. Misschien ben je bekend met het labyrint en loop je hem met een vraag, een intentie of een mooie zin. Jij mag kiezen.

Het labyrint is een symbool voor onze levensweg. Je loopt het labyrint omdat je nieuwsgierig bent naar wat het je brengt. Het labyrint staat voor de reis naar binnen en de reis weer naar buiten.

Na het lopen van het labyrint mag je een plekje zoeken in de zaal waar je een eigen nestje mag maken en te genieten van de klanken van de klankschalen.