fbpx

baden in de klanken

In 2016 zijn de klankschalen in ons Dansklooster leven gekomen. Het was liefde op het eerste gezicht. . We hebben 7 schalen gevonden die corresponderen met de 7 chakras van het lichaam. Onze ervaring leert dat iedereen op zijn eigen manier de klankschalen ervaart.

De klanken van de schalen alleen hebben een ontspannend en helend effect. Dit versterken we soms door mee te klinken met de schalen of onze gasten uit te nodigen om te visualiseren na een geleide meditatie. Gedachten zijn een vorm van energie en ze trekken gelijksoortige energie aan. De interactie tussen gedachtekracht en kristal kan blijkbaar onze gedachten harmonischer maken. Dit kan tot gevolg hebben dat onze hersengolven en de daarbij behorende bewustzijnstoestand ook harmonischer worden met als gevolg een algeheel harmonische samenwerking tussen lichaam en geest. Zo kan de gerichte kracht van positieve intentie of (zelf)bevestiging, in samenhang met de klank van de kristallen klankschalen, zorgen voor opmerkelijke vormen van genezing op alle niveaus. 

De kristallen klankschalen stimuleren en bevorderen het loslaten van emoties en blokkades en de verwerking hiervan. Als ze samen bespeeld worden ontwikkelt zich een wonderbaarlijk harmonisch energetisch klankspel.   

De schalen hebben een fijne plek gevonden tijdens de retraites en avonden, we bespelen de kristallen klankschalen tijdens het lopen van het labyrint en na de danssessies, we ondersteunen onze meditaties met de schalen. Inmiddels hebben meer instrumenten de weg naar ons gevonden. We hebben een aantal metalen klankschalen, drums, waaronder een oceandrum en sjamanendrums.