Coby

Wil je weten welke muziek Coby leuk vindt? Maak een reisje langs haar foto’s, klik en ontdek…

Diversiteit, creativiteit, subtiliteit, speelsheid, onderzoekend en passie zijn woorden die bij Coby passen. Masseren, dansen en lesgeven, ze combineert deze 3 pareltjes graag en laat zich door alles inspireren om een waardevolle sessie te geven.
“Ik wil graag met heel mijn Aandacht voor jou en voor de groep zijn”.

Coby heeft van haar achtste levensjaar tot diep in de twintig vol overgave geschaatst. Op de ijsbaan is ze begonnen met het begeleiden van groepjes van jong tot oud. Tijdens deze belangrijke en vormende periode in haar leven heeft ze geleerd dat prestatie niet bij haar past. Het plezier in het schaatsen vond ze meer in het vinden van het juiste ritme, in balans zijn met de beweging en de gedrevenheid om iets te bereiken. Ze genoot van de kinderen en volwassenen wanneer deze blij en enthousiast het ijs af stapte. Haar gedrevenheid en passie vind nu een warme bedding bij Dansklooster. Dansklooster geeft haar veel bezieling in haar leven.

Coby zegt zelf: “Ik dans graag verschillende dansvormen, waarin vooral de vrije dans voor mij centraal staat en waar ik de beweging graag onderzoek. Ik ben begonnen met het dansen van  een les van de 5 ritmes tijdens de massageopleiding in Engeland. Bij terugkomst in Nederland ben ik naar een 5 ritme groep in Alkmaar op zoek gegaan en vond bij Monika Körschner  een fijne groep. Vrij snel daarna ontdekte ik contact improvisatie en volgde les bij verschillende docenten. Op zoek naar de balans tussen mijn eigen dans, geheel op mijzelf of juist in contact met de ander.

Tijdens een Dansklooster retraite ben ik elke keer weer geraakt door wat muziek en dans met mensen kunnen doen. Er kan zoveel loskomen tijdens een dans als je daar open voor staat. Het raakt mij wanneer een deelnemer zegt. “Dit weekend heeft zoveel voor mij betekend, na deze 5 dagen kijk ik heel anders het leven in”. Veel mensen zeggen “Dansklooster is voor mij vitamine D”

Ik ervaar magie en verbondenheid tijdens de dans. De combinatie van hoe wij een zaal inrichten, hoe wij de muziek uitzoeken zorgt voor een magische beleving, het lijkt wel alsof we in een sprookje stappen”.

Tijdens een weekend verzorgen wij als team de retraite, we doen allemaal waar we goed in zijn. Coby houdt in de gaten dat een retraite soepel verloopt en richt zich op het contact met de deelnemers. Coby zegt; “Ik hou van het subtiele contact en biedt een luisterend oor voor de medemens. Dankbaar ben ik voor wat mensen met mij delen. Dit kan alleen als je je veilig voelt”.

Coby helpt mee met vormgeven van de muzieklijsten. Michael en Coby zijn hierin samen een sterk team geworden. Binnen de danssessies vindt ze het heerlijk om de bodyparts, de uitnodigingen en de geleide meditaties te begeleiden. Ze luistert graag naar lijsten van andere, het liefst ecstatic, DJ’s en laat zich graag inspireren. Hier kun je het interview lezen wat Shuffle met ons heeft gehouden over onze Ecstatic Dance.

Coby heeft in  Engeland de Teacher Training Ecstatic Awakening Dance gevolgd, hier heeft ze de kristallen klankschalen leren bespelen. Vaak sluit ze een danssessie af met een sessie op de klankschalen. Wanneer er andere muzikanten zijn verzorgen ze vaak samen een lig meditatie.

Ze vind het heerlijk om zich te blijven ontwikkelen, ze heeft zich verdiept in mindfulness en aankomend jaar een lang gekoesterde droom om zich nog meer te verdiepen in het labyrint.

Coby heeft haar eigen massagepraktijk, deze heeft ze dit jaar op een laag vuurtje gezet. Ze is vakdocent op 3 basisscholen in Alkmaar. Ze geeft Humanistische Vorming, hierbij onderzoekt ze samen met de kinderen levensvragen.

Samen met haar man Rinze heeft ze 2 heerlijke tieners.

 

X