fbpx

Coby

Wil je weten welke muziek Coby leuk vindt? Maak een reisje langs haar foto’s, klik en ontdek…

Diversiteit, creativiteit, subtiliteit, speelsheid, onderzoekend en passie zijn woorden die bij Coby passen. Dansen, begeleiden en lesgeven, ze combineert deze 3 pareltjes graag en laat zich door alles inspireren om een waardevolle sessie te geven.
“Ik wil graag met heel mijn Aandacht voor jou en voor de groep zijn”.

Coby zegt zelf: “Ik dans graag verschillende dansvormen, waarin vooral de vrije dans voor mij centraal staat en waar ik de beweging graag onderzoek. Ik ben begonnen met het dansen van  een les van de 5 ritmes tijdens de massageopleiding in Engeland. Bij terugkomst in Nederland ben ik naar een 5 ritme groep in Alkmaar op zoek gegaan en vond bij Monika Körschner  een fijne groep. Vrij snel daarna ontdekte ik contact improvisatie en volgde les bij verschillende docenten. Op zoek naar de balans tussen mijn eigen dans, geheel op mijzelf of juist in contact met de ander.

Tijdens een Dansklooster retraite ben ik elke keer weer geraakt door wat dans, aandacht en stilte met mensen kunnen doen. Er kan zoveel loskomen tijdens een dans als je daar open voor staat. Het raakt mij wanneer een deelnemer zegt. “Dit weekend heeft zoveel voor mij betekend, na deze 5 dagen kijk ik heel anders het leven in”. Veel mensen zeggen “Dansklooster is voor mij vitamine D”

Ik ervaar magie en verbondenheid tijdens de dans. De combinatie van hoe wij een zaal inrichten, hoe wij de muziek uitzoeken zorgt voor een magische beleving, het lijkt wel alsof we in een sprookje stappen”.

Tijdens een weekend verzorgen wij als team de retraite, we doen allemaal waar we goed in zijn. Het eerste contact wat je hebt met ons is waarschijnlijk met Coby. Tijdens de retraite houdt Coby in de gaten wat er nodig is en zorgt dat de retraite soepel verloopt en richt zich op het contact met de deelnemers. Coby zegt; “Ik hou van het subtiele contact en biedt een luisterend oor voor de medemens. Dankbaar ben ik voor wat mensen met mij delen. Dit kan alleen als je je veilig voelt”.

Coby helpt mee met vormgeven van de muzieklijsten. Michael en Coby zijn hierin samen een sterk team geworden. Binnen de danssessies vindt ze het heerlijk om de bodyparts, de uitnodigingen en de geleide meditaties te begeleiden. Ze luistert graag naar lijsten van andere, het liefst ecstatic, DJ’s en laat zich graag inspireren.

Coby heeft in  Engeland de Teacher Training Ecstatic Awakening Dance gevolgd, hier heeft ze de kristallen klankschalen leren bespelen. Vaak sluit ze een danssessie af met een sessie op de klankschalen.

Ze vind het heerlijk om zich te blijven ontwikkelen, ze heeft zich verdiept in verschillende soorten van meditatie zoals mindfulness en zenmeditatie en beoefent dit met vaste regelmaat.  Aankomend jaar een lang gekoesterde droom voor Coby om zich nog meer te verdiepen in het labyrint.

Coby heeft haar eigen massagepraktijk op een laag vuur gezet om zich nog meer te richten op haar gezin, het werk binnen Dansklooster, en het docentschap. Ze is vakdocent op 3 basisscholen in Alkmaar. Ze geeft Humanistische Vorming, hierbij onderzoekt ze samen met de kinderen levensvragen.

Samen met haar man Rinze heeft ze 2 heerlijke tieners.