Coby dj Co-Libri

Dansen, begeleiden en lesgeven, ik combineert deze 3 pareltjes graag en laat mij door alles inspireren om een waardevolle sessie te geven.
Ik dans graag verschillende dansvormen, waarin vooral de vrije dans ingeleid door verbindende uitnodigingen voor mij centraal staat en waar ik de beweging graag onderzoek. Ik ben begonnen met het dansen van een les van de 5 ritmes tijdens de massageopleiding in Engeland. Bij terugkomst in Nederland ben ik naar een 5 ritme groep in Alkmaar vrij snel daarna ontdekte ik contact improvisatie en volgde les bij verschillende docenten. Op zoek naar de balans tussen mijn eigen dans, geheel op mijzelf of juist in contact met de ander.

Tijdens een Dansklooster retraite ben ik elke keer weer geraakt door wat dans, aandacht en stilte met mensen kunnen doen. Er kan zoveel loskomen tijdens een dans als je daar open voor staat. Het raakt mij wanneer een deelnemer zegt. “Dit weekend heeft zoveel voor mij betekend, na deze 5 dagen kijk ik heel anders het leven in”. Veel mensen zeggen “Dansklooster is voor mij vitamine D”

Het eerste contact wat je hebt met ons is waarschijnlijk met mij. Tijdens de retraite houd ik in de gaten wat er nodig is en zorg dat de retraite soepel verloopt en richt mij op het contact met de deelnemers. Ik hou van het subtiele contact en bied een luisterend oor voor de medemens. Dankbaar ben ik voor wat mensen met mij delen. Dit kan alleen als je je veilig voelt.

Ik help mee met vormgeven van de muzieklijsten en verzorg de muziek tijdens mijn eigen sessies. Michael en ik zijn hierin samen een sterk team geworden. Binnen de danssessies vind ik het heerlijk om de bodyparts, de uitnodigingen en de geleide meditaties te begeleiden. Ik laat mij graag inspireren door de muziek uit alle windrichtingen.

Ik heb in  Engeland de Teacher Training Ecstatic Awakening Dance gevolgd, hier heb ik naast een interessante methode de kristallen klankschalen leren bespelen. Vaak sluit ik een danssessie af met een sessie op de klankschalen.

Ik vind het heerlijk om mij te blijven ontwikkelen, ik heb mij verdiept in verschillende soorten van meditatie zoals mindfulness en zenmeditatie. Aankomend jaar  gaat er een lang gekoesterde droom voor mij in vervulling, lid worden van het labyrintnetwerk om mij nog meer te verdiepen in het labyrint met de mogelijkheden en verdiepingen.

Ik heb mijn massagepraktijk op een laag vuur gezet om mij nog meer te richten op mijn gezin, het werk binnen Dansklooster, en het docentschap. Ik ben vakdocent op 3 basisscholen in Alkmaar. Ik geef Humanistische Vorming, hierbij onderzoek ik samen met de kinderen de grote en kleine levensvragen.

Samen met Rinze heb ik 2 heerlijke tieners.

Wil je weten welke muziek Coby leuk vindt? Maak een reisje langs haar foto’s, klik en ontdek…