Dans & Natuur Zaterdag in de Boskapel

In de herfst wil je waarschijnlijk het liefste in het bos zijn, om de magie van kleurenpracht en loslaten ten volle te ervaren.
De houten Boskapel nodigt je uit om dit dansend en mediterend te vieren. Het hoge dak, de ramen als schilderijen naar buiten, de bomen rondom, de klanken binnen. Je bent van harte welkom op deze dansdag.

Cadans van de dag

Zaterdag 13 oktober
 

10.30 Welkom bij WoodBrooke
10.45 Samen wandelen naar de Boskapel
daar is onze eerste dans.
13.30 Lunch in Landgoedhotel Woodbrooke
14.30 Bezinningstijd in het Herfstbos
16.30 Flowdance in de Boskapel
18.30 Einde van de dansdag

Deze dansdag is onderdeel van een 2-daagse retraite. Ben je nieuwsgierig naar het volledige programma? 

Praktische informatie

Tarief van de  Dans & Natuur Zaterdag in de Boskapel
incl. verzorging door Woodbrooke : € 75,- 

Je bent deze dag te gast in bij het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Een professionele mooie locatie met een filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken.

Je geeft je vooraf op via het deelname formulier 
Heb je vragen over deze dag, mail ons dan
of bel op: 06-10484372. Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden

locatiegegevens:
Woodbrookersweg 1
7244 RB Barchem

Herfstdans

De herfst is al mooi op weg wanneer we je uitnodigen voor deze Herfstdans. Het blad zit nog aan de bomen en kleurt langzaam van groen naar geel  en daarna naar rood en bruin. De natuur danst de zomer van zich af en keert zich langzaam naar binnen. Een mooi moment om samen in verbondenheid en vrijheid te dansen en stil te zijn. We hebben een locatie die helemaal past bij de herfst. Een eigen Boskapel midden in het bos van Barchem. Binnen is alles van hout en er zijn veel ramen die open kunnen en met houten luiken worden beschermd. Een danskloostertje in het herstbos… een Herfst-Dansdag waar je geen nee tegen wilt zeggen.

De kleur van jou & de natuur

Tijdens de Dans & Natuur Zaterdagen nemen we de rijke metafoor van de seizoenen als leidraad. Wat is vanuit de natuur-wijsheid de kracht van het seizoen? Waar word je toe uitgenodigd in de winter, lente, zomer en herfst? En wat voeg jij vanuit jouw eigenheid toe aan het seizoen? Want het seizoen wil ons niet alleen geven wat zij wijs vindt, wij mooie mensen leven in interactie met de natuur, dus jouw unieke kleur mag het seizoen voeden. Die wisselwerking tussen de natuur en jouw eigenheid, is waar we mee werken.

We werken met verschillende fasen, er is ruimte voor stilte, voor speelsheid, voor intense dans, voor contact, voor energie… Het is een dag van 10.30  tot 18.30… en het zal je ontzettend veel brengen, dat weten we zeker.

Bezinningstijd

We laten de middag bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving.

Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment.

Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn…

In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen (de Kapel laten we de hele middag open en daar kan je een heerlijk nestje voor jezelf maken…)