fbpx

Zachte warme of Fijne frisheid om mee te dansen...

De prille lente is pas 1 week op weg… wat zal ze ons brengen in dit weekend? Gaat maart nog even zijn staart roeren en dansen we op ijskristallen? Of zijn er al bloemen in het veld en nodigt een frisse zachte wind ons om naar buiten te gaan?  De lente is het seizoen dat ons uitdaagt om van binnen naar buiten te bewegen. En dat is waar het in deze retraite om gaat. Dansen wat er in jouw binnenste leeft en dansen wat gezien mag worden. Wij nodigen je van 27 t/m 29 maart uit op onze eerste nieuwe retraite-locatie van 2020. Het is een oude boerderij met eigen Kapel in de duinen van Castricum. De locatie heet Zeeveld en het is schitterend gelegen…

Deze retraite is volgeboekt. Er is nog 1 plekje voor een vrouw die graag een kamer deelt

Prille Lente

Herken je dat gevoel dat je zo kan verlangen naar het volgende seizoen? Waar de één zich omwentelt in zijn of haar binnenkamer, springt de ander het veld in, beide bewegingen kunnen je voeden en vormen de cadans van het leven. Het van binnen naar buiten dansen nodigt ons uit tot nadenken over de muziek. We kiezen muziek uit wat je laat onderzoeken wat er in je binnenkamer leeft, en muziek wat je misschien wakker laat worden om je hoofd boven de grond te laten zien. 

We weten vooraf niet of we in de weekend worden verrast door een dik pak sneeuw of dat het eerste groen zich ontpopt in een zonnige duinvallei. Wat we wel weten is dat we gaan spelen met wat zich aandient. Dat er ruimte is voor jouw stille binnenkamer en voor jouw verlangen om uit te reiken naar een nieuwe fase. En dat we zullen dansen, wandelen, liggen, eten, luisteren, voelen, lachen of een traan laten.

Zeeveld

Zeeveld is een verscholen boerderij aan de rand van Castricum aan Zee. De boerderij is speciaal gerenoveerd om groepen te ontvangen voor retraites. De meeste retraites hier zijn ingetogen van aard, wij zijn de eerste die de uitdaging aangaan om hier stilte te combineren met dansenergie!

De Kapel vormd het hart van de boerderij en eromheen zijn diverse fijne ruimtes. Zo is er een mooie serre met oude kerkklokken, diverse planten en een houtkachel. De keuken leent zich voor eigen kokkin die ons fijn gaat voeden gedurende heel de retraite. Er zijn veel prettige eenperssoons slaapkamers met eigen sanitair en sommige kamers delen dit gezamenlijk op de gang. En rondom is er een mooi landgoed met veel privacy. Wandelpaden starten heel dichtbij en de zee kan je bijna horen ruisen… Bekijk gerust het filmpje dat met trots door de eigenaar is gemaakt.

De stijl van Dansklooster

Dit weekend wordt begeleidt door Coby en Michael. De stijl van dans die we aanbieden is gericht op het ervaren van vrijheid en verbondenheid vanuit persoonlijke expressie. Jouw bewegingsvrijheid staat centraal, het draait niet om ‘kunnen’ dansen maar om de wens te hebben om te dansen.

De balans tussen expressie en rust vinden we belangrijk, voor beide is ruimte in dit weekend. Wil je meer weten over de stijl van Dansklooster? Kijk dan op deze pagina.

Speelsheid & Stilte

Bij onze deelnemers en ook bij onszelf is een groot verlangen om stilte een aandachtsvolle plek te geven in de retraites en dansdagen. Maar net zoals de lach en de traan met elkaar verbonden zijn, zo zijn ook stilte en speelsheid met elkaar verbonden.

In de stilte kom je dicht bij jezelf uit. En dichtbij jezelf is vaak verbonden met het verlangen om vrijer te zijn in je uitingen en je bewegingen, de onbevangen speelsheid van het kind. Vaak krijgen we van dansers te horen dat ze hun speelsheid weer hebben gevoeld tijdens de dans in onze retraites.

Het open veld rondom Zeeveld nodigt uit om de vrijheid tegemoet te gaan, te rennen op je blote voeten in het gras. Vol bravour de frisse buitenlucht inademen en door je lijf laten stromen. Je stemgeluid mee laten dansen en spelen.

Dansen en zingen alsof niemand je hoort en ziet…
en dan elkaar toch zien en daarvan samen genieten!

Cadans

Vrijdag 27 maart
17.00 Welkom in  Zeeveld
18.00 Soep & Brood
20.00 Dansen…
22.00 Zachte afsluiting van de eerste dans

Zaterdag 28 maart
08.30 Open ontbijt
10.00 Dansen naar binnen toe
13.00 Lunch in stilte
14.00 Bezinningstijd (ruimte om naar zee te gaan)
17.00 Dansen naar buiten toe
19.00 Diner
20.30 Mantra-avond met Dana Devi

Zondag 29 maart
08.30 Open ontbijt
10.00 Dansen… en afsluiting
13.30 Gezamenlijke lunch
14.30 Vertrek uit Zeeveld

Mantra's met Dana Devi

Afgelopen zomer verraste Dana Devi ons met haar prachtige stem en aanwezigheid. Ze gaf een intiem meezingconcert, en nu.. nu komt ze weer.

We hebben haar gevraagd om net als in de zomer voor ons te zingen en om samen mantra’s te zingen. Zing mee uit volle borst of droom weg op de stemmen van andere gasten.

Tarief & Aanmelding

De retraite loopt van vrijdag 17.00 tot zondag 15.00 uur. In deze tijd verzorgen wij je volledig door een gevarieerd programma met diverse danssessies, meditaties en stilte en verrassingen. Ook voeden wij je lichaam met gezond en lekker eten.  We koken vegetarisch en gebruiken zoveel mogelijk biologische producten. Er is altijd lekkere kruidenthee, koffie, warme melk, fruit en andere lekkernijen.

Tarieven per persoon:

1p. slaapkamer met eigen sanitair € 395,- (vol)
1p. slaapkamer met gedeeld sanitair € 375,- (vol)

2p. slaapkamer met eigen sanitair € 325,- (vol)
2p. slaapkamer met gedeeld sanitair € 295,- (nog 1 plekje)

(early bird tickets zijn vergeven)

Deze retraite is volgeboekt. Er zijn nog 2 mannen plekken beschikbaar en een wachtlijst voor vrouwen. Mochten de mannenplekken niet worden opgevuld dan zullen we deze opvullen met de wachtlijst.

Aanmelding

Vul het deelnameformulier in en ontvang gelijk een bevestig van aanmelding. Mocht je deze niet ontvangen kijk dan in je spamfolder.

Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan of bel op:  06-10484372. Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Bezinningstijd

We laten de zaterdamiddag bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Warme groet van de Kok

Tijdens deze retraite kookt Mathilda voor ons. Het is iets dat ze heel graag voor Dansklooster doet. Ze heeft afgelopen zomer een 5-daagse retraite gekookt en ze verzorgd tijdens de dansdagen in de Berkely altijd een lunch die is geinspireerd op het aarde- of hemelfeest dat rondom die tijd plaatsvindt. Tijdens deze retraite zal de inspiratie dus vooral gehaald worden uit de Lente & Ostara.