fbpx

Dans, Aandacht & Stilte Zomerretraite

De meest relaxte week die wij konden bedenken voor een Zomerretraite … Dans, Aandacht en Stilte. Een week waarbij je wordt uitgenodigd om in je lijf te zakken, de stilte te ervaren en de beweging en klank van je lichaam te vinden. Hier en nu te aanwezig zijn. Stap voor stap de stress in je lijf en gedachten los te laten. Wij bieden je een heerlijk week aan, in de natuur, met lekker eten en veel ruimte voor je eigen vrije tijd. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegende Dans, Aandacht & Stilte zomerweek van Dansklooster

Dans, Aandacht en Stilte…

De 5-daagse zomerretraite die is ingevuld met dat waar Dansklooster zo goed in is… Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

Dans
Elke dag dansen wij en jij zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans. Lees hier meer over hoe wij de dans aanbieden.

Aandacht
Er is aandacht voor jou er is aandacht voor jouw eigenheid. Met veel zorg besteden wij aandacht aan het inrichten van de ruimtes. Wij krijgen dit vaak te horen, en mensen voelen zich hierdoor thuis.

Er is aandacht om de reis naar binnen te gaan, de combinatie stilte en dans versterken deze reis.

Stilte
Wij zullen 3 dagen in stilte zijn, daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!  Hier kun je lezen hoe wij de dans en stilte combineren.

Programma

Iedere dag krijgt dezelfde cadans zodat jij je zonder nadenken kan overgeven aan het ritme. En ’s avonds laat… dan verlichten we het terrein met kaarsjes, en bij droog weer zingen we bij het kampvuur. Er is dan ruimte om samen nog wat te drinken onder de warme sterrenhemel. Dat wordt een terugkerend sprookje om nu al naar uit te kijken…

Aankomstdag op zaterdag 11 augustus 
Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00 & 15.00 uur, bij aankomst staat er lekkere taart koffie en thee op jou te wachten, daarna is er tijd om jouw plekje je eigen te maken. In de tweede helft van de middag openen we met de eerste verbindende activiteit en gaan we misschien wel dansen. ‘s Avonds gaan we dansen en eindigen we rondom het kampvuur.

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen in stilte doorbrengen en tijdens de ander dagen zullen we bewust omgaan van en met de stilte.

Zondag 12 augustus tot dinsdag 14 augustus

08.00 – 09.00 Ontbijt
09.45 – 13.00 Sessie
13:00 – 14:00 Lunch
14.00 – 17.00 Eigen tijd en bezinning
17:00 – 19:00 Sessie
19.00 – 19.30 Diner
20.30 – 22.00 Zachte avond

 

Je bent natuurlijk altijd vrij om te beslissen of je meedoet met het programma!

Vertrekdag op woensdag 15 augustus 
Op deze dag is er een laatste bijzondere dans, waar wij jouw ingebrachte nummer laten horen. . Daarna lunchen we voor de laatste keer met elkaar. Je hebt dan de hele middag de tijd om te tent af te breken, je kamertje los te laten. Uiterlijk 17.00 uur vragen we je de Vlierhof te verlaten.

Onze vrije dans...

De basis van het programma van deze retraite is de vrije dans. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Dat je helemaal vrij bent om te bewegen zoals jij dat wilt. Ontdek wat de dans jouw te bieden heeft, veel gasten (her)vinden hun eigen dans weer tijdens de vrije dans.

We stappen met elkaar de dansruimte in daar ben je vrij om voluit te dansen, contact te maken, rustig te gaan zitten, op jezelf te zijn. Het mooiste is om voor al deze fases ruimte te maken. Soms nodigen we je in de dans ergens toe uit, omdat het ook fijn kan zijn om even geleidt te worden naar een beweging of emotie. Maar het grootste deel van de tijd is het de muziek en jouw beweging wat leidend is..

Lees hier meer over hoe wij dansen en wat Dansklooster is.

Levenskunst

“Maak van je leven een kunstwerk” deze uitspraak is van Michel Foucault. Tijdens onze retraites dansen doen we dit eigenlijk. We dansen ons eigen kunstwerk, en soms ook echt we schilderen een groepskunstwerk. We zijn in verschillende vormen Volop in beweging. Tijdens deze retraite zal er een Levenskunstkoffer aanwezig zijn. Deze koffer is gemaakt vanuit de gedachte  praktische filosofie, denken en doen. In de koffer zitten leuke denk en doe opdrachtjes die je samen of alleen kunt doen. Er zitten kaarten in met grote en kleine levensvragen. Tijdens de stilte dagen kun je ook gerust in de koffer duiken. Sommige opdrachten nodigen uit voor een dialoog, terwijl andere helemaal om en over jou gaan.

Ruimte voor jou

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en    structuur
– Vijf dagen in een heerlijke omgeving aan de Rijn…
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten

– Meer dan 5 uur programma per dag
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen…

 De retraite word verzorgd door Michael & Coby

 We zijn 5 dagen te gast op de Vlierhof. Je kiest daar voor een verblijf in je eigen tent die je knus in de boomgaard kan zetten of vrij in het open veld. Ook kan je kiezen voor een eigen kamer in het mooie Seminairhuis. De Vlierhof is een leefgemeenschap in Duitsland (net over de grens bij Millingen aan de Rijn – omgeving Nijmegen / Kleve). De levensfilosofie van deze leefgemeenschap is er één van samen delen, de harmonie tussen mens & dier & natuur. . Het zelfgebouwde seminar-huis met haar lemen muren en kleurrijke details voelt al snel als een thuis.

de sessies en de vrije middagen…

Wij dansen deze week onze verschillende dansen, afwisselend leggen wij de nadruk op dans, aandacht en stilte. Wij zullen inspelen wat nodig is op het moment. . Natuurlijk gaan we tijdens deze dagen ook gebruik maken van de ruimte die de prachtige omgeving ons biedt.

We hebben de middagen bewust vrij gelaten om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens  het dansen  is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Praktische informatie

Tarief p.p. voor deze 5-daagse retraite

€ 495,- op basis van overnachting in je eigen camper/tent.
€ 595,- op basis van een eigen kamer in het seminarhuis 

Het tarief is inclusief…
– dans  en andere inspirerende sessies
– overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een kristallen klankschalen ligmeditatie bij kaarslicht

Aanmelding:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op naar Coby 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Massage

Na de lunch is er ruimte om je door Coby te laten masseren. Een heerlijke aanvulling op je retraite… Coby stemt samen met jou de tijd af voor wat je nodig hebt. Op de website van haar praktijk kun je meer lezen over hoe ze werkt.

Bereikbaarheid

De reis naar de Vlierhof… 

Het adres van de Vlierhof is Kleverstrasse 115 Kleve-Keeken Duitsland.

OV: Reis met de trein naar Nijmegen en neem daar bus 80 richting Millingen aan de Rijn en stap uit bij halte Grenskantoor. Als je ons belt wanneer je vertrekt in Nijmegen, dan staat iemand je op te wachten bij deze bushalte, de Vlierhof ligt 3 km. verderop. De busreis duurt een kleine 3 kwartier en de bus gaat 1 x per uur op  –.23 uur.

Samen:  Kom je met de auto en wil je iemand een lift aanbieden? Of kom je met het OV en reis je graag een gedeelte met iemand mee?Laat dat weten dan maken we matches tussen aanbieders en vragers.