fbpx

Dans, Aandacht & Stilte Zomerretraite

Wij heten je welkom bij onze Dans, Aandacht en Stilte zomerretraite. Een week waarbij je wordt uitgenodigd om in je lijf te zakken, de stilte te ervaren en de beweging en klank van je lichaam te vinden. Hier en nu aanwezig te zijn. Stap voor stap de stress in je lijf en gedachten los te laten. Wij bieden je een heerlijk retraite aan, in de natuur, met lekker eten en veel ruimte voor je eigen vrije tijd. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans, Aandacht & Stilte zomerweek van Dansklooster in Dopersduin.

vrijdag 5 juli t/m dinsdag 9 juli 2019

Dans, Aandacht en Stilte…

 Deze 5-daagse zomerretraite is ingevuld met dat waar Dansklooster zo goed in is… Vrije Dans, Aandacht en Stilte.

Dans
Elke dag dansen wij en jij zult merken dat jij je steeds vrijer kan gaan voelen in de dans. Lees hier meer over hoe wij de dans aanbieden.

Aandacht
Er is aandacht voor jou er is aandacht voor jouw eigenheid. Met veel zorg besteden wij aandacht aan het inrichten van de ruimtes. Wij krijgen dit vaak te horen, en mensen voelen zich hierdoor thuis. Er is aandacht om de reis naar binnen te gaan, de combinatie stilte en dans versterken deze reis.

Stilte
Wij zullen 3 dagen in stilte zijn, daarmee bedoelen wij dat we niet met elkaar praten. De muziek zal natuurlijk niet stil zijn!  Hier kun je lezen hoe wij de dans en stilte combineren.

Programma

Iedere dag krijgt zijn eigen cadans en wij zorgen dat jij je zonder nadenken kan overgeven aan het ritme. We willen jou graag de gelegenheid geven om naast het programma ook de duinen in te gaan, en de zee bezoeken, soms overdag en soms op een avond.

Wij dansen deze week onze verschillende dansen. Afwisselend leggen wij de nadruk op dans, aandacht en stilte. Wij zullen inspelen op wat nodig is in het moment.  Natuurlijk gaan we tijdens deze dagen ook gebruik maken van de prachtige omgeving van de Schoorlse Duinen.

Aankomstdag op vrijdag 5 juli.
Je bent welkom om te arriveren tussen 14.00 & 15.00 uur, bij aankomst staat  koffie en thee en iets lekkers op jou te wachten, daarna is er tijd om jouw plekje je eigen te maken. 

Tijdens deze retraite zullen wij 3 dagen
in stilte doorbrengen…
en tijdens de ander dagen zullen we
bewust omgaan met de stilte.

08.00 – 09.00 Ontbijt
09.45 – 13.00 Sessie
13:00 – 14:00 Lunch
14.00 – 17.00 Eigen tijd en bezinning
17:00 – 19:00 Sessie
19.00 – 19.30 Diner
20.30 – 22.00 Zachte avond

We geven ook een keer een late middagsessie zodat de avond vrij is om lekker naar zee te gaan. Je bent natuurlijk altijd vrij om te beslissen of je meedoet met het programma!

Vertrekdag op dinsdag 9 juli
Op deze dag is er een bijzondere dans waarin we afscheid nemen van elkaar en de retraite. Daarna lunchen we met elkaar en gaat iedereen in een eigen tempo opruimen en op weg naar huis.

Dansen aan Zee

Ja… als je een retraite in het duinlandschap van Schoorl geeft… dan wil je natuurlijk ook een keer dansen aan zee! Aangezien de Schoorlse duinen de breedste duinen van Nederland zijn, vraagt deze idylle een stukje organisatie. Op een moment tijdens de retraite zullen wij afwijken van de Cadans van de dag om naar de zee te gaan. Hier zullen wij samen zijn, zingen, dansen, een mandala maken, een labyrint lopen… iets wat past op dat moment.

Breng je eigen fiets mee of geef aan op het inschrijfformulier dat je een fiets wilt huren, wij regelen dan een fiets voor je.

de vorm van stilte...

Er is een pagina met uitgebreide informatie over hoe we binnen de dansklooster programma’s omgaan met de stilte, het labyrint, de levenskunstkoffer en de klankschalen.

En… mocht Dansklooster nieuw zijn voor je,
dan zijn deze pagina’s ook fijn om te lezen:
Wat is Dansklooster 
en wie zijn Michael en Coby 

Ruimte voor jou

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en    structuur
– Vijf dagen in een heerlijke omgeving aan de Rijn…
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen…
– Meer dan Vijf uur programma per dag

Het programma wordt begeleidt door Michael & Coby
en Mathilda gaat koken. Eindelijk weer eens een retraite volledig door het team van Dansklooster verzorgd.

De vrije middag

We laten bewust steeds een dagdeel vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de sessies is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Praktische informatie

Tarief p.p. voor deze 5-daagse retraite

Tarief per persoon:
Slaaphuis 2 – een gedeelde kamer : €  Zorg zelf voor iemand waar je een kamer mee deelt.
Slaaphuis 2 – een eigen kamer : €
Slaaphuis 3 – een gedeelde kamer : € Zorg zelf voor iemand waar je een kamer mee deelt.Slaaphuis 3 – een eigen kamer : €

Dansers met een laag inkomen en dansers die eerder mee zijn geweest op een dansdag of retraite krijgen een korting van €50,-

Website van Dopersduin : www.dopersduin.nl

Het tarief is inclusief…
– dans  en andere inspirerende sessies
– overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een kristallen klankschalen ligmeditatie bij kaarslicht

Aanmelding:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op naar Coby 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

Massage

Na de lunch is er ruimte om je te laten masseren.
Een heerlijke aanvulling op je retraite… 

het Noord-Hollands duingebied

Wij bevinden ons aan de rand van het Noord-Hollands duingebied. Een prachtig uitgestreken duingebied waar je kunt wandelen en fietsen. Op de pagina van Staatsbosbeheer kun je kaartjes vinden hoe je kunt wandelen in Schoorl. Het wandelnetwerk Noord-Holland geeft ook uitgebreide informatie, en zij hebben een speciale wandel app.