Dansend zingen & Zingend Dansen...

Deze heerlijke retraite geven we voor de 5e keer en dit keer op de Vlierhof. En niet anders dan logisch, de Vlierhof past bij Emily, zo veelzijdig als zij is, van de gevoelige klanken tot de gezelligheid bij het kampvuur. Een plaats waar je je vrij kunt bewegen, van de boomgaard in bloei, tot het open veld. Van de mooie dans-meditatie-zaal tot de zwemvijver en haar knusse sauna. Zet jij ergens je tentje neer in de boomgaard? Of kies je voor een eigen kamer in het bijzondere seminarhuis? Er is voor iedereen een passende plek.
Wat heerlijk om daar 5 dagen te mogen dansen, zingen, spelen, stil zijn, wandelen, mediteren… samen en alleen genieten.
Welkom bij deze Zomer Dansvakantie in het teken van Dansen & Zingen.

Tijd om te dansen en te zingen...

Een intense week van zang, beweging, stilte, klank & kampvuur…
Zondag 29 juli t/m donderdag 2 augustus
Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen
de Dans & Zing zomerweek van Dansklooster en Emily.

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en structuur
– Vijf dagen in een heerlijke omgeving aan de Rijn…
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen…

de sessies en de vrije middagen...

De Dans & Zing Sessies wisselen per dag tussen de ochtend & avond omdat we vooraf niet weten wat het beste gaan aansluiten. Aan het begin van de week zijn Dans & Zang gescheiden van elkaar en we verwachten dat ze steeds dichter naar elkaar gaan kruipen… zingend dansen & dansend zingen. Natuurlijk gaan we tijdens de sessies ook gebruik maken van de ruimte die de Vlierhof  en de omgeving ons biedt.

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans of de klank is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Als blijkt dat er behoefte is aan gezamenlijke impulsen dan spelen we daar graag op in. Zo hebben we de mogelijkheid tot een creatieve middag / rots & water workshop / yoga nidra / samen luisteren naar de canto ostinato / begeleid gedichten schrijven etc. Natuurlijk zijn deze extra’s inbegrepen in het tarief.

Tussen de middag is er ruimte om je door Coby te laten masseren. Een heerlijke aanvulling op je retraite… Coby stemt samen met jou de tijd af voor wat je nodig hebt.

Levenskunst

“Maak van je leven een kunstwerk” deze uitspraak is van Michel Foucault. Tijdens onze retraites dansen doen we dit eigenlijk. We dansen ons eigen kunstwerk, en soms ook echt we schilderen een groepskunstwerk. We zijn in verschillende vormen Volop in beweging. Tijdens deze retraite zal er een Levenskunstkoffer aanwezig zijn. Deze koffer is gemaakt vanuit de gedachte  praktische filosofie, denken en doen. In de koffer zitten leuke denk en doe opdrachtjes die je samen of alleen kunt doen. Er zitten kaarten in met grote en kleine levensvragen. Tijdens de stilte dagen kun je ook gerust in de koffer duiken. Sommige opdrachten nodigen uit voor een dialoog, terwijl andere helemaal om en over jou gaan.

Praktische informatie

Tarief voor deze 5-daagse Dans en Zing Retraite

€ 495,- op basis van overnachting in je eigen tent/ camper. (vol)
€ 595,- op basis van een eigen kamer in het seminarhuis (vol)

Het tarief is inclusief…
– dans & zing sessies
– een verrassingsuitje
– extra programma onderdelen naar wens
– overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een kristallen klankschalen ligmeditatie bij kaarslicht

Aanmelding:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op naar Coby 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

De Stijl van Emily

In deze week ligt de nadruk op ontspannen zingen in flow, met aandacht en plezier. Je bent welkom als je veel ervaring hebt en ook als je  gewoon van zingen houdt net als wij. We werken deze week aan het loslaten van spanningen in je keel en de rest van je lijf, zodat je een open en bevrijdend geluid kan maken. Daarnaast gebruiken we ons lijf om de klanken krachtig en intens te maken, zodat je wát je zingt, ook echt voelt. Dit doen we op klank en lied, één- en meerstemmig.
Emily zegt: “Ik luister naar de wensen van de groep en pas het programma aan naar niveau. Ik werk met verschillende elementen vanuit de Lichtenberg-techniek, vanuit CVT, en EVTS. Wil je meer weten over mijn stijl kijk dan op mijn website dezangstudio.nl en stuur me gerust een email als je vragen hebt”.

De vlierhof

De Vlierhof is een leefgemeenschap in Duitsland (net over de grens bij Millingen aan de Rijn – omgeving Nijmegen / Kleve). De levensfilosofie van deze leefgemeenschap is er één van samen delen, de harmonie tussen mens & dier & natuur. Deze inspirerende missie weten ze te combineren met een aantrekkelijke comfort voor hun gasten. Het zelfgebouwde seminar-huis met haar lemen muren en kleurrijke details voelt al snel als een thuis. De keuken kookt vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch met groenten vanaf het eigen land. De lemen muren zijn gemaakt met klei van eigen grond. Daardoor ontstond er een grote diepe kuil en dat is nu een heerlijke zwemvijver geworden… op een paar meter afstand van de knusse hout-gestookte sauna.

Cadans van de dagen

Iedere dag krijgt dezelfde cadans zodat jij je zonder nadenken kan overgeven aan het ritme. En ‘s avonds laat… dan verlichten we het terrein met kaarsjes, en bij droog weer zingen we bij het kampvuur. Er is dan ruimte om samen nog wat te drinken onder de warme sterrenhemel. Dat wordt een terugkerend sprookje om nu al naar uit te kijken…

08.00 – 09.00   Ontbijt
10.00 – 12.00   Dans of Zing Sessie
12.30 – 13.30   Lunch
18.00 – 19.00   Diner
20.00 – 22.00   Zing of Dans Sessie

Op zondag 29 juli ontvangen we je graag rondom 14 uur. Op deze dag is er in de middag dans & in de avond zingen we.
Op donderdag 2 augustus nemen we afscheid na de lunch. Op deze dag is er in de ochtend een mix van Dans & Zing 

Mocht je eerder aankomen wandel dan lekker rond en verken de omgeving, wij staan om 14:00 klaar om je te ontvangen.

Bereikbaarheid

De reis naar de Vlierhof… 

Het adres van de Vlierhof is Kleverstrasse 115 Kleve-Keeken Duitsland.

OV: Reis met de trein naar Nijmegen en neem daar bus 80 richting Millingen aan de Rijn en stap uit bij halte Grenskantoor. Als je ons belt wanneer je vertrekt in Nijmegen, dan staat iemand je op te wachten bij deze bushalte, de Vlierhof ligt 3 km. verderop. De busreis duurt een kleine 3 kwartier en de bus gaat 1 x per uur op  –.23 uur.

Samen:  Kom je met de auto en wil je iemand een lift aanbieden? Of kom je met het OV en reis je graag een gedeelte met iemand mee?Laat dat weten dan maken we matches tussen aanbieders en vragers.

X