fbpx

Dans, zang en stilte...

Deze heerlijke retraite geven we voor de 6e keer en we laten snel weten waar dit is..
Wat heerlijk om 5 dagen te mogen dansen, zingen, spelen, stil zijn, wandelen, mediteren… samen en alleen genieten.Tijdens onze zang en dans retraite gaat stilte een grotere rol spelen dan de voorgaande jaren. Vorig jaar hebben wij de kracht van stilte ervaren en willen dit nu ook een bedding geven tijdens onze Zang en Dans retraite. We wisten al dat dat dans en stilte een heel fijne combinatie is. Wij zijn enthousiast om de stilte nu ook in deze week te introduceren. Zo geven wij ruimte om nog meer op zoek te gaan naar onze eigen klank en dans, we creëren een ruimte waar we nog meer open kunnen gaan en om ons te verwonderen wat dansen, zingen en stilte ons te bieden heeft.

Welkom bij deze Zomer Dansvakantie in het teken van Dansen & Zingen.

Tijd om te dansen en te zingen...

Een intense week van zang, beweging, stilte, klank & kampvuur…
Zondag  juli t/m donderdag  augustus
Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen
de Dans & Zing zomerweek van Dansklooster en Emily.  Alle volle dagen hebben we 3 sessies en een vrije middag of avond. Onze ervaring leert dat dit een perfecte combinatie is van programma en rust momenten.

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en structuur
– Vijf dagen in een heerlijke omgeving aan de Rijn…
– Vijf dagen lekker, gezond biologisch eten
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen…

Praktische informatie

Tarief voor deze 5-daagse Dans en Zing Retraite

€ 495,- op basis van overnachting in je eigen tent/ camper.
€ 595,- op basis van een eigen kamer in het seminarhuis

Het tarief is inclusief…
– dans & zing sessies
– extra programma onderdelen naar wens
– overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een kristallen klankschalen ligmeditatie bij kaarslicht

Aanmelding:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op naar Coby 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

de sessies en de vrije middagen...

De Dans & Zing Sessies wisselen per dag tussen de ochtend & avond omdat we vooraf niet weten wat het beste gaan aansluiten. Aan het begin van de week zijn Dans & Zang gescheiden van elkaar en we verwachten dat ze steeds dichter naar elkaar gaan kruipen… zingend dansen & dansend zingen. Natuurlijk gaan we tijdens de sessies ook gebruik maken van de ruimte die de Vlierhof  en de omgeving ons biedt.

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans of de klank is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

Als blijkt dat er behoefte is aan gezamenlijke impulsen dan spelen we daar graag op in. We horen graag of we jullie wensen waar kunnen maken… Natuurlijk zijn deze extra’s inbegrepen in het tarief.

De Stijl van Emily

In deze week ligt de nadruk op ontspannen zingen in flow, met aandacht en plezier. Je bent welkom als je veel ervaring hebt en ook als je  gewoon van zingen houdt net als wij. We werken deze week aan het loslaten van spanningen in je keel en de rest van je lijf, zodat je een open en bevrijdend geluid kan maken. Daarnaast gebruiken we ons lijf om de klanken krachtig en intens te maken, zodat je wát je zingt, ook echt voelt. Dit doen we op klank en lied, één- en meerstemmig.
Emily zegt: “Ik luister naar de wensen van de groep en pas het programma aan naar niveau. Ik werk met verschillende elementen vanuit de Lichtenberg-techniek, vanuit CVT, en EVTS. Wil je meer weten over mijn stijl kijk dan op mijn website dezangstudio.nl en stuur me gerust een email als je vragen hebt”.

Cadans van de dagen

Iedere dag krijgt  zijn eigen cadans zodat jij je zonder nadenken kan overgeven aan het ritme. En ‘s avonds laat… dan verlichten we het terrein met kaarsjes, en bij droog weer zingen we buiten. Er is dan ruimte om samen nog wat te drinken onder de warme sterrenhemel. Dat wordt een terugkerend sprookje om nu al naar uit te kijken…

Op zondag  juli ontvangen we je graag rondom 14 uur. Op deze dag is er in de middag dans & in de avond zingen we.

Op donderdag  augustus nemen we afscheid na de lunch. Op deze dag is er in de ochtend een mix van Dans & Zing 

Mocht je eerder aankomen wandel dan lekker rond en verken de omgeving, wij staan om 14:00 klaar om je te ontvangen.

Levenskunst

“Maak van je leven een kunstwerk” deze uitspraak is van Michel Foucault. Tijdens onze retraites dansen doen we dit eigenlijk. We dansen ons eigen kunstwerk, en soms ook echt we schilderen een groepskunstwerk. We zijn in verschillende vormen Volop in beweging. Tijdens deze retraite zal er een Levenskunstkoffer aanwezig zijn. Deze koffer is gemaakt vanuit de gedachte  praktische filosofie, denken en doen. In de koffer zitten leuke denk en doe opdrachtjes die je samen of alleen kunt doen. Er zitten kaarten in met grote en kleine levensvragen. Tijdens de stilte dagen kun je ook gerust in de koffer duiken. Sommige opdrachten nodigen uit voor een dialoog, terwijl andere helemaal om en over jou gaan.