fbpx

Dans, zang en stilte...

Deze heerlijke retraite geven we voor de 6e keer en dit keer gaan we naar Barchem.
Wat heerlijk om 5 dagen te mogen dansen, zingen, spelen, stil zijn, wandelen, mediteren… samen en alleen genieten.Tijdens onze zang en dans retraite gaat stilte een grotere rol spelen dan de voorgaande jaren. In de kapel zullen we bewuster omgaan met de stilte en zullen de wandeltochtjes de berg op in stilte zijn. Wij zijn enthousiast om de stilte nu ook in deze week te introduceren. Zo geven wij ruimte om nog meer op zoek te gaan naar onze eigen klank en dans, we creëren een ruimte waar we nog meer open kunnen gaan en om ons te verwonderen wat dansen, zingen en stilte ons te bieden heeft.

Welkom bij deze Zomer Dansvakantie in het teken van Dansen & Zingen.

Zaterdag 3  t/m woensdag  7 augustus 2019

Tijd om te dansen en te zingen...

Een intense week van zang, beweging, stilte, & klank. Je bent van harte welkom om ja te zeggen tegen de Dans & Zing zomerweek van Dansklooster en Emily.  Alle volle dagen hebben we 2 sessies en een vrije middag of avond. Onze ervaring leert dat dit een perfecte combinatie is van programma en rust momenten.

– Vijf dagen om rust & energie te vinden
– Vijf dagen in een cadans die ruimte geeft en structuur
– Vijf dagen in een heerlijke omgeving aan de Rijn…
– Vijf dagen lekker eten
– Vijf dagen mensen om je heen die voor hetzelfde kiezen…

Onze Stijl...

Ben jij benieuwd hoe wij onze dans aanbieden?  En een pagina met meer informatie over de stilte, het labyrint, de levenskunstkoffer en de klankschalen.

En… Wat Dansklooster is en wie  Michael en Coby zijn en doen.

Praktische informatie

Tarief voor deze 5-daagse Dans en Zing Retraite

€ 550,- op basis van overnachting in  een eenvoudig woodbrooke huisje.
€ 650,- op basis van een eigen kamer in het hotel.

Het tarief is inclusief…
– dans & zing sessies
– extra programma onderdelen naar wens
– overnachtingen
– alle maaltijden, koffie, thee & vers fruit
– lekkere extraatjes
– een kristallen klankschalen ligmeditatie bij kaarslicht

Aankomst Zaterdag 3 augustus tussen 14:00 en 15:00  en vertrek  woensdag  7 augustus 2019 vanaf 14:00

Aanmelding:
Vul het deelname formulier in.
Heb je vragen over dit weekend, mail ons dan op dansklooster@live.nl of bel op naar Coby 06-10484372
Bekijk voor deelname ook de algemene voorwaarden.

De vrije middag...

We laten de middagen bewust vrij om zelf te genieten van de mooie omgeving. Tijdens de dans of de klank is er waarschijnlijk iets bij jou in beweging gekomen, dit kan verwacht of juist onverwacht zijn. Er zijn misschien gevoelens en gedachtes opgekomen die je verrassen. Je zit misschien in een persoonlijk proces of je hebt iets te verwerken, iets wat voor jou leeft op dit moment. Tijdens de dans is hier ruimte voor om er beweging aan te geven en tijdens de bezinningstijd is er de tijd van stilte, tijd om er mee te zijn… In deze tijd kun je een wandeling maken en de wind door je hoofd laten gaan. Tijd om te schrijven, of tijd om bij te slapen.

De Stijl van Emily

In deze week ligt de nadruk op ontspannen zingen in flow, met aandacht en plezier. Je bent welkom als je veel ervaring hebt en ook als je  gewoon van zingen houdt net als wij. We werken deze week aan het loslaten van spanningen in je keel en de rest van je lijf, zodat je een open en bevrijdend geluid kan maken. Daarnaast gebruiken we ons lijf om de klanken krachtig en intens te maken, zodat je wát je zingt, ook echt voelt. Dit doen we op klank en lied, één- en meerstemmig.
Emily zegt: “Ik luister naar de wensen van de groep en pas het programma aan naar niveau. Ik werk met verschillende elementen vanuit de Lichtenberg-techniek, vanuit CVT, en EVTS. Wil je meer weten over mijn stijl kijk dan op mijn website dezangstudio.nl en stuur me gerust een email als je vragen hebt”.

Programma & Cadans

Iedere dag krijgt  zijn eigen cadans zodat jij je zonder nadenken kan overgeven aan het ritme.

De Dans & Zing Sessies wisselen per dag tussen de ochtend & avond omdat we vooraf niet weten wat het beste gaat aansluiten. Aan het begin van de week zijn Dans & Zang gescheiden van elkaar en we verwachten dat ze steeds dichter naar elkaar gaan kruipen… zingend dansen & dansend zingen. Natuurlijk gaan we tijdens de sessies ook gebruik maken van de ruimte die de bossen rond de boskapel ons geven.

Op zaterdag 3 augustus ontvangen we je graag tussen 2 en 3 uur. Op deze dag is er in de middag dans & in de avond zingen we.

Op woensdag 7 augustus nemen we afscheid na de lunch. Op deze dag is er in de ochtend een mix van Dans & Zing 

Mocht je eerder aankomen wandel dan lekker rond en verken de omgeving, wij staan om 14:00 klaar om je te ontvangen.

Landgoedhotel Woodbrooke

Je bent deze retraite te gast in het bijzondere Woodbrooke Landgoedhotel. Zeker geen standaard hotel maar een professionele mooie locatie met een filosofie en historie. Duurzaamheid is een belangrijk thema dat terugkomt in het natuurlijk materiaalgebruik en de biologische keuken. Bij mooi weer eten we op het terras aan de voet van een grote groene weide omringd door bomen. We overnachten niet in het hotel zelf maar in de authentieke Woodbrookehuisjes die op het terrein liggen. Iedereen heeft een eigen kamer met eigen douche. Ontdek meer over de locatie op hun eigen website woodbrookebarchem.nl